vrijdag, juli 26, 2002

Vanmiddag reed ik voorbij "Le Diam's" in Nossegem en daarmee dacht ik hier weer aan :

Toen we zaterdagnacht rond 3.30 uur (dus eigenlijk zondagmorgen al) thuis kwamen van de Gentse Feesten, stonden wij in Nossegem aan de lichten en we zagen de deur van Le Diam's openstaan. Door de kier van de deur keek het mevrouwtje van het uitstalraam (dat raam was inderdaad tijdelijk leeg) naar buiten. Ze hield haar kleine katje in het oog, dat rondliep op de parking.

Besluit : een hoertje moet ook al eens haar poesje luchten ...
Pompoenmaster Maarten is gisteren de pompoen komen keuren. He was impressed ! Verder heb ik met Walter en Maarten een toertje gedaan door de tuin en door mijn bosje. Plots zag Walter dat Maarten zwarte strepen had op zijn gele fleece. Wij maar proberen te achterhalen waar die vlekken vandaan kwamen : tegen een boom aangelopen ? bij het uitstappen uit de auto ? ... Geen idee ! Tot ik er vanmorgen aan dacht dat hij met een kapoenengezichtje en pretlichtjes in de ogen bij mijn rozenboog gestaan had en zei : "Hier kun je opklimmen !". 't Zal dat dus wel geweest zijn : Maarten heeft naar alle waarschijnlijkheid in mijn rozenboog gehangen. En mijn rozenboog heeft het overleefd !!! Een rozenboog van de MAKRO : goei kwaliteit, jongens !

Het weer voor morgen : maximum : 29 graden, minimum : 17 graden, de zon komt nog steeds achter het wolkje piepen en de wind is inplaats van ZW 1-2, ZW 2 geworden. Mijn short en een bloot bloesje liggen alvast klaar !

donderdag, juli 25, 2002

Waw ! Het was een mooie en lieve ijsman die mijn bestelling gebracht heeft ! Ik heb hem ontvangen met de "krebber" in de hand. "Nog flink aan het werken, mevrouw ?" vroeg hij.

Inderdaad, na de frisse regen van de laatste dagen steekt mijn zevenblad weer overal de kop op. Maar het was eigenlijk maar een klein half uurtje krabben en mijn omgespitte tuin zag er weer netjes uit. Zo simpel is dat, zie !

Vanavond komt Maarten naar de pompoen kijken. Mijn eersteling is niet alleen opgehouden met groeien, hij is nu gewoon aan het verschrompelen ! De tweede pompoen doet het nog altijd goed : hij is al meer dan 5 cm dik. En helemaal op het uiteinde van de pompoenplantstaart komt er nog een pompoentje opdagen. Het is nu afwachten tot het bloemetje opengaat ... En dan een bloemetje van het andere geslacht vinden, natuurlijk !

Weeronline zegt nog altijd dat het zaterdag 28 graden zal zijn en de zon zit ook nog steeds achter een wolkje. De minimum temperatuur is wel gedaald : gisteren zeiden ze 17 graden maar vandaag is dat al 15 graden geworden.

Ik ben alvast in verjaardagsstemming !

woensdag, juli 24, 2002

Wat is dat toch met die bakkers, tegenwoordig ?

Koop ik zaterdag een brood, is dat dinsdag al beschimmeld ! En 't zat nog wel in mijn Tupperware broodtrommel, waar ik nog nooit problemen mee gehad heb ! Zaterdag hadden we ook al beschimmelde taart gekregen ... Volgens mij is er een nieuwe epidemie op komst : bakkersschimmel !

... Tiens, het woord "bakkersschimmel" ziet er wel mooi uit, niet ?

Heeft iedereen de cadeautjes voor Maarten al ingepakt ? De grote doos heb ik al versierd maar aan de kleine pakjes moet ik nog beginnen. Voor alle zekerheid, ga ik nu alle dagen kijken welk weer ze voorspellen voor zaterdag in de regio Leuven. Vandaag luidt het : maximum temperatuur 28 graden, ZW wind 1-2 en een zonnetje achter de wolken. Ik ben eens benieuwd wat ze er morgen van maken ...

dinsdag, juli 23, 2002

Zo, ik heb het grootste deel van mijn achterstand van vorige week ingehaald en bereid mij nu voor op de nakende "close" ...

Gisterenavond heeft de ijsmeneer mijn diepvriesbestelling komen opnemen en morgen komen ze al dat lekkers brengen. In principe heb ik dan genoeg eten voor een half jaar ... denk ik ... We zullen wel zien, zeker ? Hopelijk kan ik met al die goodies nog een lekker receptje in elkaar knutselen voor Wat Schaft de Pot ? Want die schaft niet veel, de laatste tijd.

Vorige week heb ik veel geluk gehad : mijn lawaaierige Buur Bunker was met verlof ! Buur Boer bracht mij het goede nieuws. Hij gaat namelijk Buur Bunker's brievenbus leegmaken, als die niet thuis is. Heb ik een ganse week van de stilte en van de natuurgeluiden kunnen genieten.

En dus nu : slecht nieuws ... ! Buur Bunker is weer thuis :-(
Ik heb gisterenavond weer van de disco kunnen genieten, terwijl ik de Skimmia-stekken in potten aan het zetten was. Ik ben eens curieus wat daar van zal voortkomen, van die Skimmia-stekken. Waarmee ik niet bedoel dat die disco muziek van invloed zal zijn op het al dan niet wortel schieten van de plantjes ... Of toch ? ... In alle geval : als de stekken wortel schieten, ben ik gered : dan zet ik de ganse voortuin vol met Skimmia struiken !

En heb ik al gezegd dat ik twee nachten geleden mijn eigen zelve tegengekomen ben in mijn droom ? Ver-schrik-ke-lijk !!! Dat is mij nog nooit overkomen. Ik was aan het dromen over cuberdons (rode neuzen) en plots kwam ikzelf in beeld gewandeld, met een lichtblauwe peignoir aan. Ik vond dat verschrikkelijk en nam mezelf bij de pols om mij uit die droom weg te krijgen. En ik voelde mijn eigen hand om mijn pols ! Maar mijn "ik" wou maar niet verdwijnen ! Het was echt akelig ... !

Ik ben dat natuurlijk gaan opzoeken maar ik kon niets vinden over "zichzelf in een droom tegenkomen". Ik vond wel iets over "dromen over snoep".
Mijn site van gewoonte zegt : "Verliefden en bewonderaars van het andere geslacht". ... Mmmja ...
Maar ik heb nu nog een andere site gevonden en daar zeggen ze over snoep : "Met uzelf of met de buitenwereld in strijd. Pas op !"

Ja zeg ! Wat is het nu ???



maandag, juli 22, 2002

Dagboek van een weekje verlof :

Zaterdag : goed weer, in de tuin gewerkt
Zondag : goed weer, in de tuin gewerkt
Maandag : goed weer, in de tuin gewerkt
Dinsdag : goed weer, in de tuin gewerkt, na de middag naar het Gouden Kruispunt geweest : een ware revelatie !!! (en ze zijn 's zondags ook open !)
Woensdag : goed weer, in de tuin gewerkt
Donderdag : goed weer, in de tuin gewerkt, na de middag naar de Makro geweest : rozenboog gekocht !
Vrijdag : goed weer, in de tuin gewerkt
Zaterdag : goed weer, naar de Gentse Feesten geweest, toch even uitgeregend ...
Zondag : moe, moe, moe en dus veel geslapen ...

Dit is de eerste maal in mijn leven dat ik met plezier in de tuin gewerkt heb ! Ik heb eindelijk de indruk dat ik WEET wat ik er aan het doen ben ...

Eén zonneterrasje is geïnstalleerd. In plaats van een tweede zonneterrasje, wil ik echter een waterpartijtje maken. Hiervoor heb ik een optie genomen op Maarten's schildpadzandbak. Zodra in het zand spelen hem niet meer interesseert, krijg ik zijn zandbak en maak ik er een plantenvijvertje van.

De pompoenenkweek ... dat is een ander paar mouwen ! Ik ben tot de treurige vaststelling moeten komen dat mijn eerste pompoen NIET BEVRUCHT was (of hoe noem je zoiets ?) ! Hij is 3 cm groot, wordt nu knal oranje maar ... hij groeit niet meer verder. De tweede pompoen, die zou nu echter wel moeten lukken. Ik heb nog tijdig in mijn boek gelezen dat er mannelijke en vrouwelijke bloemen aan de pompoenplant komen. Als de insectjes niet goed hun werk doen, moet je de natuur zelf een handje helpen, stond er. Wel, aan die tweede pompoen stond een vrouwelijke bloem. Een twintigtal centimeters verder stond een mannelijke bloem. Daarin zat een wespje. Ik heb er tegen gezegd : "Listen very carefully : vlieg nu - met dat stuifmeel aan je pootjes - naar die andere bloem daar !" Maar het wespje wou niet luisteren. Dus pakte ik een penseeltje, haalde wat stuifmeel uit de eerste bloem en penseelde dat in de tweede bloem. Gevolg : de tweede pompoen blijft lichtgeel en ... groeit ! Uw pompoenspecialist houdt u verder op de hoogte !

Tegen de rozenboog heb ik een blauweregen geplant. Ik heb hem niet verteld dat het een rozenboog is en dus hoop ik dat hij er gezwind op zal klimmen. Gelukkig is er ook een blauweregenspecialist in de familie : Jos ! Bij hem kan ik steeds terecht in geval van groei- en andere stoornissen.

Het slakkenproject zit nu in de koffiefase : ik heb een lange rij bloempjes gezaaid en geplant en er flink wat koffie rondgestrooid. Ik weet het : veel zal ik hier niet uit leren ... Want voor hetzelfde geld lusten de slakken die plantjes niet en dan weet ik nóg niet of ze er wegblijven vanwege de koffie ... ! Maar zout op de slakken strooien, dat vind ik echt niet plezant. Vorige week heb ik er nog een dikke te stekken gehad en terwijl die lag te ... verslijmen, was 't precies of ze mij beschuldigend aankeek ... Ik heb haar dan ook gezegd : "Bekijk mij zo niet en sterf verder !" Ik zal toch eens serieus moeten overwegen om overal kleine slakkenschrikdraadjes te spannen, zeker ? Hé ! Niet mee lachen, hé ! Een paar volt is al genoeg om de slakken weg te houden, heb ik gelezen ...

Zaterdag hebben we in Gent terug een stadszoektocht gedaan. We zijn wel even kleddernat geworden maar verder hebben we het ganse parcours tot een goed einde gebracht. Ik had mijn Makro (!) sandalen aan en heb geen enkel ogenblik zere voeten gehad !!! Toch zit er één negatieve kant aan die sandalen : de binnenkant ! Toen ik 's nachts thuiskwam zag ik dat mijn voetzolen helemaal zwart waren. Ik heb mijn voeten serieus gescrubd maar kreeg er toch niet alles af en ben dus maar met sokken aan in bed gekropen. Warm, jongens !!! 's Anderendaags heb ik dan verder geschuurd met de rasp en vandaag kon ik met propere voeten komen werken. Oef !

En vandaag heb ik bij Tante Wiske dan toch Skimmia-scheuten gekregen ! 't Waren er die over haar hofweg hingen en die mocht ik allemaal afsnijden. Straks ga ik ze stekken en in potten zetten zodat ik ze tegen september in mijn omgespitte tuin kan uitplanten.

Ja, ja, ik overweeg ernstig om mij om te scholen als tuinman. Ik heb al één goeie klant : mezelf ! Alleen weet ik niet hoelang ik op die manier mijn business zal kunnen draaiende houden ...