donderdag, maart 07, 2002

O.K. ! Zo is het genoeg geweest ! Ik heb heel slecht geslapen vannacht, ben heel dikwijls wakker geworden en heb op de koop toe een héél erg verwarrende droom gehad : ik stond te douchen in een telefooncel, annex frietkot waarna we allemaal samen de afwas gedaan hebben om de eigenaars van de frituur schadeloos te stellen ... !

Ik kan alleen maar uitleg vinden voor :
- wassen : vergeet het verleden en begin opnieuw, alles is vergeven,
- bad : moeilijkheden zullen spoedig weggespoeld worden,
wat natuurlijk heel hoopvol klinkt ...

Maar ik ben nu doodmoe ! En ik heb trouwens nog altijd een kop vol snot waardoor ik constant een band rond mijn hoofd lijk te dragen (nog net geen hoofdpijn).

IK WIL SLAPEN !

nb : alle dromen die ik ooit opgeschreven heb, heb ik teruggevonden. Ik zal ze eens bundelen ... Ik moet alleen nog de belofte krijgen van mijn dierbare familieleden dat ze mij niet gaan laten colloqueren ...

woensdag, maart 06, 2002

Even tussendoor : hier moet je écht eens gaan kijken !!!

Slecht geslapen ... stom gedroomd ... met een kop vol snot wakker geworden ... eerst een half uur over pompbak moeten hangen om snot weg te krijgen ...

Maar nu gaat het al veel beter, dank u ! Mijn bokes met salami zijn op en ik heb zonet mijn euromuntjes in de Eurometer ingegeven : ik had alleen maar "Albèrekes", vandaag.

Mijn droom was weer één en al bushaltes en busritten. Bij Dromen betekent Bus : "Lot. Haltes betekenen rustperiodes en de noodzaak te overleggen in welke richting verder te reizen". Ik zat, zoals steeds ook weer met een of andere tas en nog wat prullen los in mijn armen te sleuren. Over Bagage zeggen ze bij Dromen : "Oppervlakkige persoonlijke kwaliteiten zijn een rem voor de toekomst".

Daar zit toch wel iets in, precies. Allez, probeer het ook eens : leg potlood en papier naast uw bed. Als je wakker wordt en je weet nog wat je gedroomd heb, herbeleef je droom dan DADELIJK, tot in de kleinste details. Schrijf dan alles op en ga daarna de betekenis opzoeken bij Dromen.

Veel plezier !?!

dinsdag, maart 05, 2002

Dat was even wennen : op een dinsdag komen werken ! Maar, niet getreurd : de volgende twee dinsdagen ben ik weer thuis ... Joepieeeeee !
Bweurk ! Ik heb boterhammekes met kaas mee voor ontbijt ... Ik was vergeten dat ik die gisterenavond klaargemaakt had en wou vanmorgen enkele boterhammekes met choco smeren. Tot ik ontdekte dat mijn brooddoos reeds gevuld in de koelkast stond. Pfff ! Kaas is toch maar kaas, zulle !

Gisteren nog vergeten te vertellen dat nu ook mijn tweede puzzel af is. Op de tafel in de living liggen nu twee puzzels en daarmee ligt ze VOL ! 't Wordt dus hoogtijd dat ik die "puzzel"-tafel bij IKEA ga halen om aan mijn ultieme puzzel te kunnen beginnen.

Vanmorgen nog maar eens een Win-for-Life gevraagd aan de krantenboer. Ik heb er vijf Euro mee gewonnen ! Dat brengt mijn goksaldo op ... ik weet het niet meer. Ik heb de rekening niet goed bijgehouden, geloof ik.

En nog gisteren heb ik de ganse namiddag zonder email gezeten : wij moeten allemaal onze Lotus Notes upgraden naar de versie 5 en gisterenochtend had ik al een boodschap gekregen in de zin van "This is the last day to update your ...". Ja, ja, streng zijn ze hier wel, hoor ! Bijvoorbeeld, in het systeem om onze paswoorden aan te maken of gelijk te schakelen, staat op de eerste bladzijde zo een echte amerikaanse "cop", de benen gespreid, matrak in de rechterhand en hij klopt ermee in zijn linkerhand. Allez, zo echt van : "Begint er hier maar aan, en snel een beetje, en een beetje te goei, hé !" Enfin, na die upgrade boodschap voor Lotus Notes, verschijnt er op mijn scherm een zwart venstertje "bla, bla, bla. Abort ? Retry ? Fail ?". Ik heb enkele keren Retry gevraagd : geen avans. Ik heb dan maar verder gewerkt met Lotus Notes 4.6. Maar 's namiddags, nadat ik geclosed was, kreeg ik geen respijt meer : onze IT man heeft handmatig de update procedure in gang gezet. Toen hij om halfzes naar huis ging kwam hij zeggen dat ik mijn machine mocht afsluiten en hij heeft beloofd dat hij vandaag een nieuwe poging zou ondernemen.

Ondertussen kan ik wel geen mails sturen of ontvangen, hé !!! Snik, snik ... En ik heb dat zo nodig voor mijn moraal ...



maandag, maart 04, 2002

Er klonken wel geen mandolinen bij maneschijn (dat doen ze toch altijd bij een serenade ?) maar 't was héél lekker, in de Serenata ! Van Hilde en Peter kreeg in een Alarm-Sjaal, die ik vanmorgen rond mijn nekje gedrapeerd heb want het is een goeie warme ! 't Is misschien ook een beetje therapie : hij hangt daar nu aan de kapstok en ik kan hem dus de ganse dag zien. Misschien raak ik zo mijn "obsessie" kwijt. Ah jaaaa ! Ik mag geen boekje openslaan of ik "zie" ze. Dit weekend heb ik er weer twee gespot : Ira von Fuerstenberg had zo een gans jasje aan en baby Van Peetegem zat ook in zo een kostuumpje, verstopt onder een wit kleedje weliswaar maar het slipje van twee centimeter dat er onder uit stak had ik toch maar weer gezien. Vermoeiend, jong ! Ofwel wordt het nu alleen nog maar erger en begin ik tegen vanavond wartaal uit te slaan. Ik hou u op de hoogte ...

Ik heb vanmorgen al even kozze eindredacteur moeten interpelleren : zaterdag is er daar een fantastische mop verteld en, zoals voorspeld, was ik ze vandaag al vergeten ... Maar hij heeft zonet geantwoord op mijn mailtje (zou die ook aan 't closen zijn, dat hij zo vroeg op post is ?) en hier is dus de fantastische mop, in verkorte versie :

Een koppel gaat mee op een cruise. Ze zijn er gelogeerd in een chique kajuit en hebben een prachtige vakantie. Toch is er één ding dat hen stoort : elke nacht, op hetzelfde uur, worden ze wakker en horen ze in hun kajuit steeds datzelfde geluid : trip, trip, trip, pfft, pfft, pfft ... Echter, tegen dat de man het bed uit is om het licht aan te doen, houdt het geluid op en ze kunnen dus niet ontdekken waar het vandaan komt. Na veel vijven en zessen doen ze na enkele nachten toch maar hun beklag. Zo goed als de ganse bemanning wordt opgetrommeld om de wacht te houden in de kajuit van het koppel. In het donker zit iedereen geduldig te wachten ... Tot plots, ja hoor ! Daar is het weer : trip, trip, trip, pfft, pfft, pfft ... trip, trip, trip, pfft, pfft, pfft ... De bemanning, gewapend met sterke pillichten, komt in actie : allemaal tegelijk steken ze hun zaklamp aan. De kajuit wordt verlicht als bij klaarlichte dag. En wat zien ze ? Een klein muisje doet enkele stapjes over de (hete) buis van de verwarming : trip, trip, trip en blaast dan op zijn pootjes : pfft, pfft, pfft ..., doet weer enkele stapjes : trip, trip, trip en moet dan weer in zijn pootjes blazen : pfft, pfft, pfft ...

Weet ge wat ? Deze mop kan je niet "schriftelijk" vertellen ! 't Was pertang een goei, zulle !