vrijdag, september 28, 2001

Gisterenochtend een bezoeker moeten gaan zoeken die ik de natuur in gestuurd had ...
Ik had reeds een paar studenten binnen gelaten met de gevleugelde (?) woorden : "Goeiemorgen ! Kom binnen. Het is op de eerste verdieping ..." en "Bonjour ! Entrez. C'est au premier étage ...". Toen had ik Jan aan de telefoon met een uitleg over al of niet problemen met de mailserver. En ondertussen gaat de deurbel weer. Ik zeg dus tegen Jan : "Wacht even, ik moet de deur openmaken". Ik sprint naar de parlofoon en hoor : "It's Phil from the UK". Waarop ik, heel gevat : "Good morning ! Come on in. It's on the first floor." en ik spurt terug naar de telefoon. Terwijl ik verder naar Jan luister komt er beweging in mijn brein : ... ik verwacht geen interne studenten deze week ... en al zeker niet van de UK ... ! ... "Jan, ik moet NU ophangen want ik moet een bezoeker gaan zoeken op het eerste verdiep ! Doei !". En inderdaad, op de eerste verdieping liep onze Phil al van klasdeur naar klasdeur, met een papiertje in zijn hand, op zoek naar ... ? Ik heb mij verontschuldigd, uitgelegd dat ik hem voor een student gehouden had en ik heb hem veilig mee naar beneden genomen.
Ja, ja, dat gaat zo hé, als je een multi-functionele job hebt (deur-opener, telefoon-opnemer, drank-besteller enz ...)! Het gebeurt trouwens ook regelmatig dat ik de deurbel "hoor" als ze helemaal niet gebeld heeft ! Dan sta ik als een gek "Hallo ! Hallo !" in de parlofoon te roepen. Geen idee wat de voorbijgangers op straat daarvan denken. Ik heb tot nu toe nog niemand horen terugroepen ... Tot mijn verdediging kan ik hiervoor echter aanvoeren dat ik 's morgens mijn venster openzet. Hierachter zoeven de auto's op de autostrade voorbij en dat maakt nogal veel lawaai ...
Goeiemorgen ! Bonjour ! Good morning !

woensdag, september 26, 2001

Ik zeg nog : Oooooooh … het gaaaaat zo traaaaag vandaaaaag … Ik zal maar eens op tijd saven …
Mislukt, dus ! Ik krijg Explorer zelfs niet meer open en heb alles opnieuw kunnen schrijven in Netscape ! Hier gaan we …

Ik heb weer een leuk weekendje achter de rug ("rug", zeg dat wel ! pfffrrrttt … ! zie verder …). Met nieuwe belevenissen en ontdekkingen.

Eerste (verontrustende) ontdekking : Ik zat op het toilet (ja, dat gebeurt af en toe, weet je ?) en moest de laatste rol WC papier van de plaatselijke reserve aanspreken. Plots flitste het door mijn gedachten : "Joepie ! Ik moet binnenkort weer eens naar de Makro !" Zoals ik al zei : verontrustend, niet … ?

Proficiat : U heeft een prijs gewonnen ! Ja, dat wisten we al. Maar nu weet ik eindelijk WAT ik gewonnen heb : een Chinese Wok met Kookboek ! Als je het mij vraagt is het zelfs een "reizende" wok. Ik kon mijn prijs eerst gaan afhalen in Gent. Maar de combine met mijn zus (zij zou de prijs in mijn plaats gaan afhalen) is glansrijk mislukt en nu krijg ik opnieuw een vriendelijk briefje van Vakantiegenoegens, zeggende dat ik mijn prijs kan gaan afhalen in … Leuven ! Als ik nog wat wacht, komt die wok dan tot in de Coige ?

Zondag deed ik twee ontdekkingen tegelijk ! Ten eerste : ik kan de balkjes boven mijn logeerkamervenstertjes van binnenuit schilderen ! Je gaat als volgt te werk : je zet je met je achterwerk op de vensterbank, rugzijde naar buiten gekeerd. Je laat je naar buiten hangen en houd je met één hand binnen vast aan de muur. En dan schilderen maar ! Tweede ontdekking : hierbij belast je een aantal spieren waarvan je nooit vermoedde dat je ze had, met als gevolg dat je de rest van de zondag en de ganse maandag in horizontale positie dient door te brengen vanwege een beknelde lagere rug ! Maar allez, je moet er toch iets voor over hebben, niet ? Trouwens, vandaag - woensdag - gaat het al véél beter : ik heb vanochtend mijn rechtervoet kunnen wassen ! (Ja, ja, probeer maar eens je rechtervoet te wassen met je rechterhand als je door je rug ligt …)

En dan heb ik nog een verzoek voor de familieleden die in het bezit zijn van een kijkdoos (ik stuur straks nog een mailtje rond). Wil er iemand op maandag 1 oktober van 15.10 tot 16.00 "In the Wild" op video op nemen op TV1 ? Dit keer gaat het over "Operation Lemur with John Cleese" waarin John Cleese 3 weken rondtrekt op Madagascar en er kameleons, dansende sifaka's en een bonte maki ontmoet. … Dansende sifaka's … ? Die ben ik niet in het Madagascar-dagboek tegengekomen … ?

Alvast bedankt !