vrijdag, december 09, 2005

Ik ben stom ... Ikben STOM ... IK BEN STOM ... !!!!!

Ga er even voor zitten, want dit wordt een laaaang verhaal ... O.K. We beginnen bij het begin.

Woensdag : D-day ! Ze komen thuis mijn internet aansluiten ! On-line had ik ExpressNet besteld. Twee dagen later belt er een lieve meneer om de "installatie af te spreken" : wat had ik graag gewild ? ExpressNet, meneer ! Ik vertel hem ook nog dat ze misschien langs de telefoonkabelgoot zouden kunnen gaan met hun kabel, en dat ik ook misschien nog wel een "oud" distributiekastje in de kelder hangen heb ... Maar de lieve meneer zag geen problemen. Hij had het zelfs even aan zijn Manager gevraagd : ja hoor, ALLES was mogelijk en ... het zou (natuurlijk) allemaal gratis in orde gebracht worden !

Nog enkele dagen later krijg ik een schriftelijke bevestiging van mijn Aanvraag tot Internetaansluiting : ComfortNet ... ! Ik bel, deze keer met een vriendelijke dame : ik had ExpressNet gevraagd. Twee minuten later zegt ze mij : Het is aangepast, mevrouw. En zo wachtte ik met popelend hartje D-Day af ...

Woensdag, iets na 10 uur, belt de installateur aan de deur. Ik toon hem de PC en neem hem mee naar de kelder. Na veel uitleg, krijg ik te horen dat hij alleen maar de modem mag plaatsen. Volgens zijn opdracht had ik een Comfort Installatie aangevraagd en moest ik zelf voor de bekabeling naar mijn PC zorgen. (ExpressNet was aangepast in zijn systeem). Maar ... ik had helemaal niets aangevraagd ! Die lieve meneer aan de telefoon had mij verzekerd dat alles kon en dat zij dat voor mij allemaal gingen doen ...

De installateur stuurde een mailtje naar de leverancier om te zeggen dat hij bij mij niets kon doen en hij vertrok naar zijn volgende opdracht. Ik kookte zowat, en om te kalmeren stapte ik in de auto om boodschappen te gaan doen. Eerst stopte ik even bij zus om er mijn hartje eens te luchten. Terwijl ik stoom aan het afblazen was in de Oudstrijderslaan, ging mijn telefoon : de internet-installateur ! Hij had opdracht gekregen om alles te doen wat ik nodig had en stond dus weer voor mijn deur.

Tien minuten later was ik ook weer thuis en vond de installateur, op een lange ladder, boven in de electriciteitspaal rechtover het huis. Hij kwam naar beneden om mij te vragen de TV aan te zetten, zodat hij kon zien of hij "de juiste tap had". Na veel gevloek (daar boven op die ladder werd hij nog enkele malen op zijn GSM gebeld), viel mijn TV uit. De man had "de juiste tap" gevonden en hij kon met een gerust gemoed beginnen "installeren".

We hebben samen enkele aangename uurtjes in de kelder doorgebracht. De installateur leverde klassewerk. Hij heeft het zelfs zo gedaan gekregen dat hij de bestaande kabel van de kabeldistributie heeft kunnen gebruiken, zodat hij rechtstreeks in mijn bureau toekwam met de internetlijn. Zonder boren, zonder kappen ! Ik moest ook nakijken of de TV het nog deed. Even de TV aangezet en naar twee posten gezapt. Ja, dat was in orde.

Woensdag 7 december, 14 uur : MEUTJE IS ON-LINE ! Joepie !!!!

Ik ging boodschappen doen. Terug thuis zette ik de spaghetti-met-kaas-van-gisteren op een klein vuurtje en ging "even" de PC opstarten. Na wat met de PC geknoeid te hebben (een uurtje, ongeveer), dacht ik plots weer aan de spaghetti op het vuur ... ! Dank U, Engelbewaarder, dat ik hem maar op een klein vuurtje gezet had. Er was niets fundamenteels mis met de maaltijd. Alleen waren de pieren bijna twee keer zo dik, omdat al de melk die ik erbij gegoten had flink opgeslorpt was.

Later op de avond besloot ik om een half uurtje TV te gaan kijken. Bleek dat ik nog slechts een vijftal posten goed kon bekijken. Andere posten zaten onder de "sneeuw" en nog een heleboel waren niet te beluisteren/bekijken ! Dit was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Ik heb, on-line, een formulier ingevuld om te melden dat mijn TV het niet meer deed, en of ze hier iets aan konden doen.

Donderdag, 8 december : de dag dat mijn ego de zoveelste flinke deuk kreeg :

's Avonds kwam schoonbroer een nieuw lampje in mijn kookplaat installeren. Yes ! Nu zie ik weer of ik wel degelijk alle kookplaten AF-gezet heb. Dank u, schoonbroer ! En dan moest hij natuurlijk nog mijn PC zien. VERRASSING ! Ze hadden voor mij een microfoontje meegebracht zodat ik nu met iedereen ook kan SPREKEN via Skype ! Dank U ! Dank U ! Dank U !!!

En van het één kwam het ander. Natuurlijk kwam ook mijn niet-meer-functionerende TV ter sprake. Schoonbroer dook de kelder in en ... kwam tot de vaststelling dat de distributiekabels Radio en TV verwisseld waren ! Na het omwisselen van die kabels had ik (hoe kan het ook anders) op ALLE posten een mooi scherp beeld ! Alleen ... sommige posten hadden nog een krakende/ruisende klank. Maar, dat was zonder zus gerekend. Plots vroeg ze : "Waarom staat er bij die post BG en bij die andere DK ?". Bleek dat er BG stond bij alle posten met goed geluid en DK bij de posten met slecht geluid. En dat is al zo sinds ik mijn TV heb !!!

En nu komt het ... Met zijn drieën hebben we de gebruiksaanwijzing van de TV uitgevlooid. Ik kon gewoon zelf die DK in BG veranderen en ... dan kwam het geluid in orde. Ik heb nu niet alleen supersnel internet maar ook een TV waarop ik ALLE aangeboden posten PERFECT kan bekijken en beluisteren !!! Zelfs BBC1, waar ik tot nu toe altijd problemen mee gehad heb.

Met het schaamrood op de wangen, heb ik maar weer on-line een formuliertje ingevuld om mijn leverancier te melden dat het probleem opgelost was : een slecht contact in de stekker van de TV distributie, heb ik hun wijsgemaakt ...

Maar mijn ego zat gisterenavond wel erg diep in de put : IK BEN STOM ! IK BEN STOM ! IK BEN STOM !!! En daarom heb ik mij tot middernacht beziggehouden met RuneScape, waar Maarten en Walter ook op spelen. Ik heb nu de tutorial achter de rug. Hopelijk kom ik binnenkort Walter en/of Maarten eens tegen in het spel ! Wil je ons ook eens ontmoeten, ga dan naar www.runescape.com en zoek naar samiuri2 (Maarten), samiuri3 (Walter) en samiuri4 (die stomme Meut) .

Tot ziens op het internet !!!