donderdag, april 20, 2017

Dan haalt ne mens al eens speciaal Boursin in huis om Jeroen zijn "Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas" te maken ...

Witte wijn in de saus gedaan. Geen Ricard want die had ik niet in huis. Lang geleden dat ik nog eens venkel gegeten had. 't Was lekker. Maar wel een beetje flauw ...

Zou dat komen doordat ik na het eten de Boursin onaangeroerd in de koelkast terugvond ?

dinsdag, april 18, 2017

Ik heb een nieuwe manier gevonden om aan cash geld te komen. In plaats van naar de bank te gaan en briefjes uit de muur te halen, ga ik gewoon sigaretten kopen.

Bij Makro werkt het zo : je haalt 5 ticketjes uit de automaat, je betaalt met de kaart, aan de verdeelmachine krijg je slechts 1 farde vanwege dat er niet meer in zitten en dat dat niet goed afgestemd is met de ticket automaat (grmbl !), en dan krijg je cash 250 euro terug. Lap, daar kan ik enkele weken mee voort.

Bij Colruyt gaan ze een beetje anders te werk : je krijgt 3 fardes, je betaalt met de kaart, thuis gekomen, merk je dat 2 fardes verkeerd zijn (op de factuur stonden nochtans 3 dezelfde !), je rijdt terug naar de winkel, na even zoeken vinden ze toch nog 1 farde van jouw merk en je krijgt cash 65 euro terug.

Ik was bijna door die 250 euro van Makro heen. Nu kan ik weer een tijdje verder ...