maandag, november 18, 2019

Vliegende sojasaus


Twaalf dagen geleden ben ik serieus door mijn rug gegaan … Een week lang kon ik alleen maar rondlopen en rechtstaan. Mùùùùùùg wordt ne mens daarvan ! Deze zaterdag kon ik al langere tijd in de zetel blijven zitten en zondag had ik besloten : morgen (vandaag) nog één dagje niets doen (het gaat toch de ganse dag regenen) en dan kan ik er weer tegenaan. Ge weet wel : een keer douchen, bijvoorbeeld. Want heel deze tijd was alles wat bezuiden mijn knieën lag onbereikbaar terrein.

Dus vanmorgen ging ik starten met een cornflakes ontbijtje en voor de rest zouden we wel zien. De goden hebben er echter anders over beslist … Toen ik de cornflakes uit de kast haalde (bovenste schap) kwam er een ongewenste gast mee. De fles sojasaus maakte een indrukwekkende sprong en belandde nét buiten de keuken op de grond. Tiens, hier had ik een prachtige foto van kunnen maken. Helaas denkt ne mens op zulke momenten aan andere dingen.

Ik had vijf minuten en een sigaret nodig om te beslissen : kruip ik terug in mijn bed of ga ik dit opkuisen ? Dan een “plan de campagne” uitgedokterd. Ah jaaaaaa ! Ik moest om te beginnen door een plas sojasaus en glas om het poetsgerief te halen. Ik wou het ganse appartement toch niet met soja voetstappen versieren ? Ge wilt niet weten hoe ik hier met keukenrol rond mijn voeten heb rondgehuppeld (zou ook niet misstaan hebben op een foto) en welke halfslachtige pogingen ik ondernam om aan de kuis te beginnen. De scherven lagen tot aan het venster. Er lag er zelfs eentje OP de tafel ! En de sojasaus was ook mooi uitgewaaierd, tot op de muur …

Maar het is gelukt ! We zijn nu drie uren verder, de living en de keuken hebben een poetsbeurt gehad. Ik ga straks een douche nemen. Wat betreft mijn zuidelijke regionen : we zien wel hoe dat afloopt. Grote broer had vorige week al voorgesteld om mijn voeten eens met de hogedrukreiniger te behandelen. Maar ik denk dat het wel zal lukken.

En voor de rest van de dag doe ik NIETS meer !