vrijdag, augustus 18, 2023

Inlogproblemen

 

Ik had andere plannen met het middageten maar, na een PANIEK-volle ochtend is het echter koude kip met een slaatje van wortel, witloof en tomaten geworden …

Ik kon eindelijk mijn bankuittreksels downloaden om mijn maandelijkse spreadsheet aan te vullen. Gisteren was dat nog mislukt maar met wat zoekwerk, kon ik er vandaag aan beginnen.

Door mijn papieren banktoestand te vergelijken met de geplande verrichtingen in mijn bank, zag ik dat ik mijn kadaster nog moest betalen, tegen begin september ! PANIEK ! Jaren geleden was ik het al eens vergeten en dat heeft mij toen een flinke boete gekost

Ik had het document echter nog niet gedownload vanwege de jaarlijkse PANIEK : ik moest belasting betalen, daar waar er mij voorspeld werd dat ik terug zou krijgen. Elk jaar laat ik mij er weer aan vangen en duurt het enkele uren voor ik doorheb dat de te betalen belasting het kadaster is. De te ontvangen belasting volgt later wel.

Om de betaling te kunnen uitvoeren, heb ik wel het kadaster document nodig en dus moet ik naar My eBox om het alsnog te downloaden.

PANIEK ! My eBox laat mij vanaf deze maand niet meer inloggen met een token ! Te gemakkelijk, zeker ? En we moeten het gepeupel toch alert houden, nietwaar ? OK, dan zal ik toch maar itsme gebruiken. Heb ik in het verleden al wat problemen mee gehad, maar komaan. Hier wordt vandaag kadaster betaald !

PANIEK ! Bij herhaalde pogingen met itsme, krijg ik steeds de boodschap “netwerkfout” op mijn smartphone !

Damn ! Dan zullen we het maar met eID moeten doen. Oh kijk ! Ze hebben ook myID.be. Neen, ik begin niet nog eens aan iets nieuws …

eID, dus. PANIEK ! Dit werkt van geen kanten. Als de paniekmist wat opgetrokken is (na een pafke, lukt dat meestal wel), herinner ik mij dat ik de eID software nog niet op mijn nieuwe computer geïnstalleerd heb. Here we go !

Eindelijk ! Software geïnstalleerd, kadaster document gedownload, betaling uitgevoerd …

Miljaar ! Het is 12 uur voorbij !

Zodoende is het dus koude kip met een slaatje van wortel, witloof en tomaten geworden …