maandag, juni 08, 2015

En het is nog niet eens middag !
De plannen waren nochtans duidelijk : ik poets de ramen, schuur het terras, zet mijn tuinstoel en –tafel buiten en ik ben weer gerust voor enkele maanden …

Laarzen en schuurborstel boven gehaald. Terras afgeborsteld. Net als ik de emmer met water wil vullen, hoor ik ergens een “piep”. Ik ga even in de hall luisteren en hoor bovenbuurvrouw tegen bovenbuurman zeggen : “Moet gij ook water hebben van beneden ?”

Verdorie, helemaal vergeten ! Vandaag gaan ze hiernaast aan het water werken. Dat wil waarschijnlijk zeggen dat ze het water in de straat gaan afsluiten. Even in de brievenbus gaan kijken. Jawel, hoor : er zit een briefje in dat de watertoevoer vandaag wordt afgesloten van 9 tot 16 uur.  Een geluk dat ik vroeg opgestaan ben. Maar ondertussen is het wel al kwart voor negen ! In de garage moet ik even onbeleefd zijn tegen buurman die wou beginnen vertellen dat zijn wagen kapot is. Sorry maar ik moet zien dat ik een voorraadje water genomen heb voor 9 uur … Ik vul emmers, een teiltje, enkele plastic flessen met water.

Goed, dus geen ramen lappen vandaag. Dan maar naar het volgende punt op de agenda : met de auto naar Delhaize want ik ga er eens “grote” boodschappen doen. Ik had kortingsbonnen voor ’t een en ’t ander en als ik voor 50 euro aankopen heb, krijg ik nog eens 5 euro afslag.

Aan de kassa zie ik dat ik voor 55 euro heb. OK, die extra korting is in de sakoche. Maar … “die Cordon Bleu, wou je die van 2 voor de prijs van 1 ? Want dat zijn deze niet. Ze stonden achter het etiket met de promotie erop.” Ja, die achter dat papier met “2 voor de prijs van 1”, die heb ik genomen ! De kassa juffrouw zal zelf eens gaan zien … Ze verdwijnt naar achteren en blijft weg. Dan zie ik haar in de verte naar “den bureau” gaan. Ondertussen wordt de rij wachtenden achter mij nog een beetje langer. Eindelijk durf ik toch naar de mensen achter mij kijken. Oef, ze kunnen ermee lachen en maken zelfs grapjes : “die komt niet meer terug, we kunnen misschien alles voor niets mee nemen”. Na een hele tijd komt de kassierster terug, met dezelfde Cordon Bleu die ik uit het rek genomen had. Blijkbaar was er een foute levering binnen gekomen en dus uitzonderlijk kon ik deze kalkoenlapjes aan de promotievoorwaarden krijgen.

Ik zit nu even te bekomen van deze ochtend perikelen en vraag mij af wat ik de rest van de dag ga doen …

’t Zonneke schijnt en mijn groen-bakje is vol dus zit er waarschijnlijk een wandelingetje aan te komen !