donderdag, augustus 01, 2002

En U ?




You are a muse.

What legend are you?. Take the Legendary Being Quiz by Paradox

Tegen een IKEA tafeltje gelopen ? Grote teen tegen de deur gestoten ? "Ellentrik" in de elleboog ? Eén cijfertje ernaast met de Lotto ? Kapers op de kust ... euh ... op de vijver ?

In al deze gevallen kan een flinke krachtterm wel eens helpen. Voor inspiratie kan je terecht op Het Woord van de Week.



woensdag, juli 31, 2002

Zonet gelezen in Het Juiste Nieuws :

De buideldieren zijn extra kwetsbaar in het verkeer

Australië schildert dode koala's rood

Brisbane - Overheidspersoneel in de Australische staat Brisbane wordt ingeschakeld om de kadavers van overreden koala's rood te schilderen. De dode -en rood geschilderde- dieren laten ze langs de weg liggen. Australië hoopt bestuurders zo bewust te maken van het grote aantal koala's dat wordt doodgereden. De buideldieren bewegen zich erg traag, en zijn daardoor extra kwestbaar in het verkeer.

© The Denver Channel



Goed idee ! Ik schaf mij zo snel mogelijk een pot rode verf aan en ga ook aan het werk : haasjes, egeltjes, duiven ... Ik zal mij niet vervelen want het is weer heel erg de laatste tijd ! Vanmorgen lag er weer een dood egeltje in het midden van de straat. Ge weet wel, zo een straat waar je maar 50 km/u mag rijden ... Ik kan niet begrijpen dat mensen :
- zich niet aan de snelheidsbeperkingen houden
- niet even uit hun doppen kunnen kijken
- niet enkele seconden kunnen wachten tot dat diertje overgestoken is

Mensen die diertjes overrijden, zijn volgens mij ook tot andere dingen in staat ...



maandag, juli 29, 2002

Mijn oren zitten dicht !!!

Ik heb vanmiddag een appel gegeten en iedereen weet onderhand wel dat Meutje's oren jeuken nadat ze een appel gegeten heeft ... Maar nu zitten ze helemaal dicht ! Da's toch niet meer normaal, hé ? En ik ben "woezie" als ik mijn hoofd te snel omdraai. Is dat misschien omdat ik vannacht met het venster open geslapen heb ? Maar er stond geen wind en er was dus geen tocht ... Ik heb wel "gezwoten", jong ! Zo warm dat het was ! 't Is misschien daardoor dat ik nu een wattenkop heb ?

Alarm van het pompoenenfront ! Pompoen nummer twee is een achttal centimeter in doorsnede. Da's het goede nieuws. Maar ... Hij begint donkergeel te worden ! En pompoen nummer 1 heeft mij geleerd dat een pompoen stopt met groeien als hij oranje is. Pompoen nummer drie, die heeft nog grotere problemen : hij is nog maar 1 centimeter groot, zijn bloemetje is nog bijlange niet opengegaan (ik heb het dus nog niet kunnen bestuiven) en hij wordt nu al donkergeel ! Ik zal eens bij de buur van Walter moeten gaan horen wat ik verkeerd doe, zeker ? Alhoewel, ik kan mij wel indenken wat er verkeerd gaat : die sukkel van een pompoenplant staat daar in een pot van ocharme 30 cm. En dan zou die moeten groeien, blaadjes krijgen, bloemetjes krijgen EN pompoenen krijgen ? Dream on !

De Mallorca-gangers zijn goed vertrokken, denk ik. Zondag ben ik er de taartplaat gaan halen om terug te brengen naar de bakker en ... het huis was leeg ! Maarten's helgele fleece lag nog wel op de tafel. De vlekken waren er nochtans uit. Ofwel hebben ze hem vergeten mee te nemen, ofwel hebben ze op het laatste nippertje besloten dat het geen zicht is, een fleece meenemen naar Mallorca. Vandaag is het daar 31 graden en volle zon. Woensdag zou er een druppeltje regen vallen maar tegen zaterdag verwachten ze er weer 33 graden. Ons mannen gaan goed doorbakken terugkomen !