maandag, maart 18, 2024

Close Encounter

Vanmorgen was ik vroeg klaar. Even kijken wanneer Delhaize opengaat zodat ik vroeg kan gaan winkelen. Ik wil met de auto gaan want ik heb veel en "grote" spullen nodig. Euh ... ? Op verschillende plaatsen op het internet - ook op de website van Delhaize Kortenberg - zie ik dat de winkel maandag (en dus vandaag) gesloten is !?! Is dat iets nieuws ?

De Post is open vanaf 9.30u. Wel, dan ga ik te voet naar de post om kaartjes in de bus te steken en postzegels te kopen. Ondertussen kan ik zien of Delhaize open is of niet. 

Kaartjes in de bus gestoken, postzegels gekocht. En ... Delhaize is open !?! Niet verder over nadenken. Zoals we allemaal weten is het internet niet altijd juist 😉

Terug thuis neem ik de auto en ga boodschappen doen. In de Stationstraat staat er een bus aan de bushalte. Op de achterkant staat "even pauze". Zo te zien maakt hij geen aanstalten om te vertrekken. Dus ik zet mijn pinker op en rij de bus voorbij. Ter hoogte van de Delhaize parking, pink ik naar rechts en wil, voor de bus, de parking oprijden. Helaas ! Op dat moment vertrekt ook de bus. 

Ik gooi alles dicht, de bus gooit alles dicht. We staan misschien op 10 cm van elkaar verwijderd. Ik rij een beetje achteruit zodat hij weg kan. De bus rijdt verder en ik kan de parking op. 

Ik geef de bus het voordeel van de twijfel en denk dat hij mij niet gezien heeft. Ik zal in zijn dode hoek gezeten hebben, zeker ? En ik heb inderdaad een klein autootje.

Het was even schrikken maar mijn Engelbewaarder heeft weer het beste van zichzelf gegeven.

Dank U, Engelbewaarder !!!