vrijdag, juni 08, 2001

Ze zijn ermee weg ... onze Madagascar-vaarders. Ik ben ze gaan uitzwaaien met een grote witte zakdoek. 't Doet toch altijd wel iets, niet ? Zo iemand gaan uitwuiven aan het vliegtuig. Hopelijk vinden ze ginder achter kaartjes en postzegels. Potloden hebben ze mee, dat heb ik gecheckt. En 't is te hopen dat hun rugzakken nu ook goed terecht komen. Toen we de incheckbalie verlieten stonden die daar zo maar ... te wachten op een kruier. Ze vinden het allemaal wel fijn om "licht" te reizen maar zo licht, zonder rugzakken ... Ik denk niet dat dat de bedoeling is. En dat ze hun tentjes maar in elkaar geknutseld krijgen. En dan die muskietennetten nog ... Jongens, jongens ! Waar zijn ze aan begonnen ... ?
Vanmorgen reed ik achter een bus van De Lijn die van Leuven naar Brussel ging. Op de achterruit van de bus kon ik lezen : Volg mij naar de nieuwe Carrefour in Diest". Ik kwam echter al snel aan de zoning waar ik mijn dagen nuttig (?) doorbreng en dus verliet ik de steenweg om naar kantoor te rijden. Ik voel mij nu een beetje schuldig ... Moest ik die chauffeur niet gaan verwittigen dat hij verkeerd aan het rijden was ?

donderdag, juni 07, 2001

Halloooo ... ! Is daar iemand ... ? Waar ben ik ... ? Welke eeuw zijn we ... ? Hallo, Hallo, Meutje to Wereld ... ? Nog iets interessants gebeurd de laatste tijd ?
Goed nieuws ! Er heeft er al ene een afspraak gemaakt om mijn terras te komen bezichtigen. Daar komt nu ook schot in. Vanavond zou ik eens naar Tante Wiske willen gaan om wat kruiskes te steken. Maar eerst moet ik even langs de Kalkhovenstraat. En dat ons Kim gewonnen heeft van ons Justine ! Ik ben blij voor haar. Maar had ons Justine gewonnen, dan was ik ook blij geweest, hoor ! En ik moet nog mijn strategie bepalen voor de kaartavond van zaterdag ... Wacht, da's vlug gedaan : ik ga mij concentreren op miseries en zo. Ah jaaaaa ! Ik vind dat ik nooit "speciale" kaarten krijg. Maar, wie weet, ZIE ik ze gewoon nooit. Dat ga ik zaterdag dus een beetje beter in het oog houden en als 't er op trekt : DOEN ! Walter, kuist uw tenen al maar uit ! Here I come ! ... Ziet, se ! Nu heb ik nog geen Woord van de Week gedaan ... PFFFFF ! En ik heb ook nog goesting voor frieten maar ik heb al te veel cola gedronken vandaag. Neen, dus. Ik kan misschien best terug overschakelen op cola-light ... ? En gisteren en vandaag heb ik gerookt gelijk een Turk. Jamaar, jamaar ! Dat kan zo niet voort blijven gaan, he !
Binnenkort ga ik toch echt eens "STOOOOOPPPPP !" moeten roepen, hoor ! 't Flits mij hier allemaal zo snel voorbij de laatste tijd. Ik kan efkens niet meer volgen, precies ...

woensdag, juni 06, 2001

Met spijt in de ogen en tranen in het hart, zwaaien wij onze eclips-vaarders uit ... Vrijdag vertrekken zij naar het verre Madagascar, naar de tot de verbeelding sprekende stad Antananarivo ('k heb copy/paste gedaan !) om er, na eerst het land doorkruist te hebben van noord naar zuid en van oost naar west, te gaan kijken naar de zon die zich achter de maan verstopt. Hebben jullie een pulletje mee voor als het plots donker en koud zal worden ? Vergeet jullie eclips-brilletje niet ! Denk eraan : kaartjes schrijven ! Op tijd jullie pilletjes pakken ! Veel foto's maken ! Beleefd zijn en altijd met twee woorden spreken ! (Gaat dat zo een beetje gaan, in 't frans ? Ge moogt mij altijd bellen, zulle !) Amuzeer jullie !!! En als 't er ook maar enigszins op trekt, speel ik een miserie (op tafel ?) ter ere van jullie (en ook om te proberen alsnog Walter in te halen, natuurlijk ...) Daaaaaag !!!
Mijn eerste spaanse opstel ! Voor de kenners onder u : zonder accenten en zonder speciale tekens want dat marcheert hier niet zo goed.
Mi dia.
Suele levantarme a las seis y media. Me ducho y seco el pelo con secador. No desayuno pero bebo un vaso de leche. A las siete y media, subo al coche y voy al trabajo. Ya hace mucho trafico ! Sobre la ocho llego al trabajo. Todo la manana, cumplo mis tareas administrativas. Comemos a mediodia. Despues continuo mis actividades : telefonear, escribir cartas, mandar faxes, asistir a las reuniones ... Por la tarde, regreso a casa a las seis. Entonces hace menos trafico. No tengo televisor y todos los tardes, mientras que escucho la radio, tengo bastante con mis hobbys : hacer labores, bricolar, crucigramas ... A las nueve y media acostarme con un libro lleno de suspense y espero que no tendre una noche sin sueno.
(Verbeteren mag maar informeer er eerst naar HOE ge die rode stift weer van uw scherm zult krijgen ...)

dinsdag, juni 05, 2001

Ik heb de ganse dag Jomme Dockx gespeeld : klasseren, archiveren. Da's eens wat anders, niet ? En ook een slimme zet, vind ik zo : ik moest toch mijn stramme, overbelaste spieren in beweging houden (kreun !). Ik heb namelijk de ganse zondag de garage "afgestoft". En terwijl nog enkele prettige ontdekkingen gedaan : ik ben de trotse eigenaar van : een boormachine, een tweede schuurmachientje, een soort soldeermachientje (?) en een ... slijpschijf ! Had ik dat eerder geweten, ik had verdorie zelf mijn gevel kunnen uitslijpen.
Verder heb ik nog ontdekt dat ik eens naar het Hoge Noorden zal moeten gaan om mijn beitsprodukt voor de ramen en deuren in te slaan. Benar van Jotun kocht ik vroeger om het hoekje in Eizer. Nu is dat winkeltje er niet meer. Ik ben gaan surfen en wat zien ik ? Worldwide te krijgen, zeggen ze op de site van Woodex en dan geven ze 1 adres : in Noorwegen ...
Allez, ik ben nu een beetje moe en daarom hou ik het vandaag bij de Stilte voor de Storm. Kijk morgen maar ...