zaterdag, januari 21, 2006

Beste wensen voor het Nieuwe Jaar !!!
(zolang het januari is, mag het nog, hé ?)

De voornemens die je met Nieuwjaar zelf maakt, daar komt precies niets van ... Ik had zo halvelings gedacht : "Nu ik een computer en internet heb, zou ik misschien eens wat vaker kunnen schrijven". Mijn stoutste gedachte was zelfs : dagelijks schrijven ! En ge ziet het : noppes.

Neen, het is belangrijker om aan de lijstjes te werken die je in de loop van het jaar hebt gemaakt. En dat lukt heel aardig : mijn eerste taak is volbracht ! Met de hulp van de blauwe-regen-specialist, heb ik vanochtend mijn ... blauwe regen gesnoeid. Jos had mij duidelijk gezegd : in januari en op drie ogen. Wel het is januari maar ze zeggen ook dat Koning Winter terug gaat komen. Daarom heb ik deze week nog snel even met de Sparrenstraat gebeld. En Jos bevestigde mij dat het hoog tijd was om aan de snoeiwerken te beginnen.

Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan (6.30 u) want ik moest met-mijn-benen-naar-Kortenberg. Om 9 uur was dat karweitje geklaard en heb ik boodschappen gedaan. Ze gooien met de kipfilets naar uw kop, had Walter mij gezegd. En jawel, hoor. Ik heb weer een flinke portie kip gekocht. Dat wordt de ganse week kip ...

Om half tien ben ik dan op mijn laddertje gekropen om aan de blauwe regen te beginnen. "Op drie ogen", leek mij een ingewikkelde zaak. Maar neen, dat wijst zichzelf uit. Net of mijn Blauwtje zelf zei : "Hier moet je knippen !". Vorige winter had ik zomaar, vanop een stoel, met mijn snoeischaar in de hand, wat in het wilde weg knip-knip gedaan. Wel, ik moet zeggen : nu ziet het er echt heel professioneel uit !

Ben snel even op Google gaan kijken en ik zie dat "De bloeiperiode is van begin mei tot half juni, naargelang de variëteit." Dat wordt popelend afwachten dus ...

En nog meer gepopel : zal Ransje en zijn familie dit jaar dan beslissen om in de voor hen speciaal opgehangen nestkast te komen wonen ? Hoe ik ooit moet uitvissen of ze erin logeren, dat weet ik niet. Voorlopig kijk ik telkens om te zien of ik niet wat kaka rond de ingang zie hangen. Dat lijkt mij al een goeie aanwijzing. Maar tot nu toe is die ingang nog steeds kaka-loos ... 't Kan natuurlijk zijn dat de familie Ransje een héél propere familie is. En dan kom ik het nooit te weten ... !

Straks, als het wat ophoudt met regenen, zal ik nog eens de ronde doen in de tuin om notenzakjes op te hangen. Jawel, dat mag nog ! Want ik zie hier juist dat het volgende week weer flink koud gaat zijn : 's nachts vriest het zeker maar overdag wordt het ook niet veel "warmer" dan 2 à 3 graden.

De winter is dus nog niet voorbij. Wie weet gaat het zelfs nog eens sneeuwen ! Ik zal mijn caoutchouc botten nog maar wat in de auto laten staan, zeker ?