donderdag, maart 15, 2018

Waterkoker

Mijn Justine leeft nog !
Ze is zelfs niet gehandicapt ...

Ik leg even uit :
Zoals in het boekje staat, maak ik mijn waterkoker (Justine) na gebruik altijd leeg. Gisteren besloot ik de keuken te poetsen. Toen ik alles weer op zijn plaats zette, moet ik per ongeluk het knopje van Justine ingedrukt hebben. En, neen zus, ik trek de prise nooit uit ... Dus, plots hoorde ik een klik en realizeerde ik mij wat ik gedaan had : mijn waterkoker ZONDER water laten koken !
Het toestel zag nogal bruin vanbinnen en het knopje was naar binnen gevallen. Die is er aan, dacht ik, en ik heb dadelijk een nieuwe waterkoker besteld bij Collishop.

Vandaag, uit curieusiteit, toch even het knopje ingedrukt en het brandde. Wel, dacht ik alweer (ne mens denkt soms nogal wat af, nietwaar ?), de thermostaat zal stuk zijn en dan valt de waterkoker niet vanzelf uit als het water gekookt is. Maar neen, hoor. Ik heb zonet water gekookt voor een kopje koffie en Justine deed haar werk zoals gewoonlijk !
Justine is dus alive and kicking !

Morgen ga ik de nieuwe waterkoker afhalen. Ik kan die stockeren bij mijn "nieuwe" haardroger die ik enkele jaren geleden gekocht heb, omdat ik vond dat mijn oude haardroger bij gebruik nogal heet werd. Juist, die oude haardroger doet het ook nog steeds ...