donderdag, juni 02, 2005

Zo, dat is leuk ... ! Om kwart voor tien, kregen we hier vanochtend bericht dat ons systeem voor de volgende 9 uren plat ligt. Er zijn hardware problemen in de States ... En wij zitten nog wel midden in een "close" ... !!!

Maar, niet getreurd : dan heb ik tijd om hier wat te schrijven ... :-))))

Jawel, dames en heren : Meutje heeft gisteren naar Blackadder gekeken ! Ten dien einde heb ik tot half tien in de tuin gewerkt. Dan heb ik van half elf tot middernacht gezapt en toen kon ik eindelijk naar één van mijn lievelingsseries kijken. Maar of ik het er nu voor over heb om dat ELKE woensdag te doen ... ? 'k Denk het niet. 't Lijkt mij interessanter om de DVD van Blackadder te kopen en ernaar te kijken als ik goesting heb ...

Het tuinwerk gisteren was heel plezant. Alleen ... de grond is en blijft heel LAAG ... Bijgevolg heb ik vandaag de indruk dat mijn benen eraf gaan vallen. Mijn molekens, jong !

Ik was begonnen op de stoep. Mijn zevenblad bleef gestadig oprukken naar de stoeprand, zodat er steeds minder plaats overbleef voor de voetgangers die mijn huisje passeren. Dat is ondertussen opgelost : zevenblad op de composthoop en de voetgangers hebben nu weer wat meer ruimte.

Toen kwam zusje met haar man de hakselaar brengen. Die heb ik nodig voor mijn "zandbakschildpadbadproject". Ik zou graag, tegen de barbecue (13 augustus), de zandbakschildpad van Maarten in mijn tuin geïnstalleerd krijgen, als vogel- en plantenbadje. Hoog tijd dus om daaraan te beginnen !

En tegelijk ging schoonbroer eens kijken waarom ik BBC1 niet fatsoenlijk op mijn TV'tje kan krijgen. Wel, mits het uittrekken en anders aansluiten van enkele draadjes, kan ik u met trots melden dat ik nu heel goed naar BBC1 kan kijken ! Dank u, schoonbroer !

Er is echter een ander klein probleempje opgedoken : nu werkt mijn radio niet meer ... :-(
We zijn er achter gekomen dat ik al twintig jaar naar de radio ... euh ... KIJK ... Ik leg uit : mijn radio zit al twintig jaar in de uitgang waar het TV signaal uitkomt ! De heeft tot nu toe altijd goed gewerkt, daar niet van. Maar nu krijg ik maar 1 post meer : Studio Brussel. Volgens schoonbroer moet ik alle andere posten weer gaan zoeken. Ze zouden op de verkeerde frequentie (niet-kabel) geprogrammeerd zijn. Slecht nieuws, broer : ik heb de frequentielijst afgedrukt en ... mijn posten zaten wel degelijk op de kabel frequentie.

Dat wordt nog een beetje zoeken, vrees ik ...

In alle geval, toen zusje en haar man vertrokken waren, deed ik nog een toertje door de tuin. Hier en daar zag ik nog wat onkruid staan dat zich niet op tijd weggestopt had. Van 't een kwam 't ander, voor ik het wist zat ik op mijn knieën en heb ik nog verder onkruid gewied tot half tien.

Al bij al was het gisteren een heel leuke avond, dus !

woensdag, juni 01, 2005

Gisteren, dinsdag, te lang gewerkt. Dus toen ik 's avonds thuis kwam, heb ik er korte metten mee gemaakt : fleece aangetrokken en een wandeling gaan maken !

Het was prachtig : de zon die langzaam (en dan plots toch wel snel) onderging ... De mist die uit de velden opsteeg ... De vogeltjes die hun laatste liedje van de dag ingezet hadden ... En 't stikt daar in de Coige van Suskewieten (vinken) ! Ofwel zijn zij de nachtbrakers onder onze gevederde vriendjes en was de rest zijn kopkussen al aan het opschudden. Overal waar ik langs kwam hoorde ik ze bezig : Suskewiet ! Suskewiet !

Mijn wandelingetje heeft zo een twintigtal minuten geduurd. Ik had de kleine toer genomen : teruggekomen langs het weggetje dat uitgeeft rechtover Buur Bunker. Ik WIST dat het geregend had en dat het in dat weggetje niet mooi zou zijn. Maar ik wou het toch eens proberen. En het viel nog mee : er was niet teveel modder. Maar er was wel veel kletsnat en meer dan kniehoog gras ... Dus kwam ik thuis met natte voeten en benen. Prettig detail : alleen de voorkant van mijn broekspijpen was nat !

Ik heb mijn schoenen onder de kraan gehouden (waardoor ze nog een beetje natter werden) en vol krantenpapier gestopt. Vanmorgen zagen ze er prima uit, dank u. Maar het wordt misschien toch tijd om mijn nieuwe schoenen (die nog maar anderhalf jaar of zo in de kast staan) eens aan te trekken.

Op de wandeling ben ik duuuuuzenden slakken tegengekomen, op de stoepen en straten. Tiens, da's nog eens een idee : ik kon thuis ook eens op slakkenjacht gaan. En gij gelooft dat ! Twee (2) miezerige verloren gelopen slakken hebben ik in mijn tuin kunnen pakken. Ge ziet, als er niets te vreten valt, ziet ge dus niet. De ondankbare schepsels ...

Terwijl ik aan het overwegen was hoe ik mij van deze twee slijmerds zou ontdoen zaten ze samen in de groentenafvalemmer af te wachten. Ach wat ! De wandeling had blijkbaar ook mijn geest wat opgeklaard en ik heb ze, elk met hun eigen witloofblaadje waar ze zich krampachtig aan vastklemden, over de haag in het veld gegooid. Misschien blijven ze weg, nu ze gezien hebben dat er geen lekkere slakkenhapjes in mijn tuin te vinden zijn. Of misschien zitten ze er morgen weer ??? Dat moeten ze zelf maar weten ...

En vannacht (0.05) begint op Canvas de BBC serie Blackadder ! Ben eens benieuwd of het mij zal lukken om er naar te kijken ...

Ik ga nu in elk geval verder met weer maar eens een smerige ingewikkelde "close". En ik hoop van jullie NIET hetzelfde ...