zaterdag, februari 06, 2021

Bloedneus

 Ik heb een bloedneus !

So what ? zeggen sommigen onder u nu. Ik ken inderdaad mensen die regelmatig een bloedneus hebben. Mij is dat sinds mijn jonge jaren niet meer overkomen. Behalve nu, dus.

Ik heb mijn Zamioculcas gisteren waarschijnlijk te veel water gegeven. Het schoteltje stond tot aan de rand vol. Om alles wat proper te houden, zette ik een dienblad naast het tafeltje op de grond, nam de bloempot uit het schoteltje en zette hem op de keukenrol die ik in het dienblad gelegd had. Daarna ging ik voetje voor voetje met het volle schoteltje naar de keuken om het uit te gieten. Terug aan het venster, buk ik mij om de plant op te pakken en weer in het schoteltje te zetten. In de bloempot staat een stok waar ik de lange takken met linten aan vastgemaakt heb. Terwijl ik mij buk krijg ik die stok in mijn rechter neusgat en heb ik nu dus een bloedneus ...

What are the odds ? Mocht ik voor een of ander raar spelletje moeten proberen om zonder mijn handen te gebruiken een stok in mijn neusgat te krijgen, het zou mij niet zo snel lukken, denk ik.