donderdag, juni 13, 2002

Volgens mij kan er zaterdag op de trouw niets meer verkeerd gaan ! Gisterenavond heb ik het scenario nog eens helemaal doorgenomen en ik heb er de nodige kanttekeningen bij gemaakt : familie bruidegom rechts, familie bruid links, bruidsmeisjes een handje geven, bruidsmeisjes met ringen naar het koppel brengen ... Ik heb ook nog eens mijn teksten gelezen : ik ken ze nu door en door. Neen, ik heb ze niet vanbuiten geleerd. Dat lijkt mij geen goed idee : ik denk dat ik mij op mijn blad moet blijven concentreren want als je iets uit het hoofd opzegt en je weet je tekst niet meer, ga dan maar eens in je papieren zoeken ! En ik VOEL mij deze week elke dag al een beetje lichter dus in mijn kostuumpje geraken zal ook wel geen probleem zijn ...

Het kadertje voor Tante Wiske komt nu in een finale fase. Zij wil aan haar zus in Engeland een foto van zichzelf sturen en ze vroeg mij daar een gedichtje bij te schrijven. Ik stelde voor om die foto en dat gedichtje in een kadertje te zetten, omringd met gedroogde bloemetjes uit haar tuin. Bloemen drogen : niet gemakkelijk, jong ! Ik was een beetje bang voor het resultaat. Maar ik heb de bloemetjes nu geschikt en het geheel ziet er echt lief uit ! Ik moet alleen nog uitdokteren met welke lijm ik de bloemetjes kan kleven ... En, ik spreek hier nu wel van HET kadertje voor Tante Wiske maar ondertussen zijn het er al twee geworden : haar andere zus had het gedichtje gelezen en van het "project" gehoord en die wil nu ook zo een kadertje. Daar ik genoeg gedroogde bloemetjes heb is dat dus geen probleem !

Gisterenochtend heb ik een ware slachting aangericht in het slakkenbestand van de Coige ... Op het padje van de voordeur naar de auto zaten wel dertig slakken ! Ik wist niet dat er zoveel soorten slakken waren : grote, kleine, dikke, dunne, lange, korte, zwarte, bruine, gele, rode, grijze ... En er waren zelfs twee piepkleine huisjesslakken bij, met dus een mini-mini-mini huisje op de rug.

Ik heb het zoutpotje genomen en op elke slak zout gestrooid. Neen, ik vond dat NIET plezant ... Vooral die piepkleine huisjesslakken zagen er zo schattig uit. Maar het was echt te veel, deze keer. De laatste dagen moest ik al heel goed oppassen waar ik mijn voeten zette. Ik moet er niet aan denken dat ik op zo een glibberding trap ... Grèzzel ... !

Enfin, vanmorgen kroop er maar één slak meer rond. Misschien hebben de slakken hun lesje geleerd en zeggen ze : van de stenen blijven we weg, we zullen ons wel tussen de planten amuzeren. Ofwel wachten ze tot ik weg ben om zich "op pad" te begeven. Maar dan liep die éne slak haar klok voor en dacht die : Ja ! Ze is vertrokken, ik kan buitenkomen ... Ofwel is die enkeling gewoon dapper ? Of wil ze mij wel uitdagen ?

Ik heb ze maar laten zitten. Ik bedoel maar : hoeveel "killing" kun je hebben op één dag ? Vanmorgen heb ik boven op de overloop al een "zwarte plek" doodgetrapt. Ik kwam op blote voeten boven aan de trap, had mijn bril niet op, veronderstelde dus dat het een spin was, ben beneden mijn sloefen gaan aandoen en ben weer naar boven gegaan om op die vlek te trappen. Vanavond zal ik wel zien wat ik omgebracht heb ...




woensdag, juni 12, 2002

Overdaad Schaadt ...

Als men tot 's avonds laat
Met computerspelletjes praat
En daarbij denkt : 't kan geen kwaad
Dient men te weten : de kans bestaat
Dat er in schouder en ander ledemaat
Toch een en ander kapot gaat
En dat men dan 's morgens opstaat
Als een versleten doek voor de vaat

('t Moet maar niet zo plezant zijn !)

maandag, juni 10, 2002

Weer veel te druk bezig geweest, dit weekend. Alles doet pijn : rug, armen, benen ... Ik heb de haag weer maar eens geschoren, nog een stukje hof afgestoken (experiment nr. 3), de keuken gepoetst, overal gestofzuigd, gewassen, gestreken ... En ik heb wat problemen om te typen : bij het verstellen van een rok had ik in mijn vinger geprikt. Daarna ben ik de dakgoot gaan leegmaken en dat prikwondje is nu een klein beetje ontstoken, waardoor mijn linkerwijsvinger tijdelijk buiten dienst is ...

Maar verder gaat het heel goed met mij, hoor ! Zo een weekend in en om het huis 't een en 't ander in orde brengen, dat geeft mij heel veel voldoening !

Deze week is er voor mij alleen nog platte rust. Af en toe nog eens manicuren en pedicuren, de geschikte nagellak uitkiezen en mijn ceremoniemeesterschap verder tot in de puntjes voorbereiden, zodat zaterdag op den trouw niets verkeerd gaat ... Stress, mannen !!!

Wil je een indrukwekkende foto zien van een vale gier ? Kijk dan nog eens bij het Spaanse vakantieverhaal !