dinsdag, oktober 05, 2004

Dank u Engelbewaarder !!!

't Wordt eentonig, hé ? Maar het is wel juist : mijn Engelbewaarder heeft meer dan een full-time job aan mij ...

Gisterenavond kom ik om 9 uur thuis. 't Waren heel lekkere smoutebollen, bij de weg, en nog verniet ook ;-)))
Ik maak de vuilbak klaar want die moet ik woensdagochtend buiten zetten. En vermits zus en ik vanavond gaan eten, dacht ik om al wat voorsprong te halen. Eerst dacht ik om niet naar het vuilbakje boven in de WC te gaan kijken. Maar ik heb het toch maar gedaan en ... Toen ik boven kwam zag ik dat het slaapkamervenster wagenwijd openstond !

Enig geheugenwerk leerde mij dat ik maandagochtend de kamer geswifferd had. Ah jaaaa ! Zondag was ik het vergeten. En het is nu nog maar eens bewezen dat ik 's ochtends niet van mijn rituelen mag afwijken ! Want dan gebeuren er dingen die niet zouden moeten gebeuren, zoals vensters laten openstaan en zo ...

Het resultaat van een venster die de ganse dag openstaat is dan natuurlijk dat ik mijn bed aan een uitgebreid spinnenonderzoek onderwerp. En er zaten enkele muggen binnen. Ik heb hen gezegd : "Ik IN het bed en jullie tegen het plafond !". Eentje heeft zich niet aan de regels gehouden want toen ik 's nachts eens opstond, lag er een verpletterde mug bij mij onder de lakens. En dat op de Werelddierendag ... Maar 'k had ze nochtans verwittigd !

Ik heb gisterenavond ook "De Heks en de Heilige" uitgelezen. 't Is een fantastisch boek en ik ga zeker nog werken zoeken van Ulrike Schweikert ! Maar op bladzijde 368 kreeg mijn enthousiasme een flinke deuk, want daarna kwam zomaar ineens bladzijde 373 !!! Jamaar ... ! Het boek was nochtans ingepakt toen ik het gekocht heb. En je ziet ook niet aan het inbinden dat er (weliswaar slechts 2) bladen ontbreken. Ik zal eens zien of ik niet een mailtje kan sturen naar Uitgeverij Archipel ... 't Is toch niet gepermiteerd, hé ?

Vanochtend was ik dan weer niet bij de les. Humo gehaald in Sterrebeek en aan de kerk liet ik een jongedame vriendelijk oversteken. Maar daardoor sloeg ik de verkeerde richting in en kwam prompt in de omleiding terecht !!! Zucht ... Ik had mij nochtans voorgenomen om, na de krantenwinkel, gewoon terug te rijden en zo mijn gewone ochtendbaan te volgen ... Maar goed, het onheil was geschied. Ik ben dus maar weer "langs achter" gereden en heb aan de Mouse House, zoals steeds, gewoon mijn ogen dichtgedaan om op de steenweg te geraken ...

Vanavond gaan zus en ik dus bij "de mannen" eten ! 't Is te zeggen, gisteren zei Lieve mij : "Morgen bij de mannen ? Dat zal niet gaan.". Ik dacht : dinsdag is hun sluitingsdag en vroeg : "En woensdag dan ?". "Ook niet", was het antwoord. Ik werd al lichtelijk wanhopig. Maar toen kwam de uitleg. De mannen hebben een filiaal geopend (Het Pleidooi) en hebben hun vrouwen in Het Breughelhof gezet. Maar nu zitten de mannen zonder kok en dus vindt er een partnerruil plaats zodat er momenteel, zowel in Het Pleidooi als in Het Breughelhof een "man-vrouw" zit. Daarom gaan we vanavond dus niet naar "de mannen" ...

Maar ik weet nu al dat het toch héél lekker zal zijn !!!

maandag, oktober 04, 2004

De zon heeft vanmorgen weer haar speciale kleurtjes bovengehaald : de hemel staat in een gloeiend rood en blauw vuur ! Ik ben er een beetje van gaan genieten, vanuit ons grote "corner office". Fan-tas-tisch !!! Ik vraag mij af waar de zon haar verfjes gaat kopen. Het zijn van die rood- en blauwtinten die je niet in pottekes vindt ... Zucht !!!

Maar voor ik al te poëtisch wordt : vandaag is het Werelddierendag !

En ik maak er Coigefruitdag van. Vorige vrijdag had ik een appel en een peer meegebracht naar kantoor. Vanwege geen tijd en goesting om ze op te eten, heb ik ze 's avonds echter weer mee naar huis genomen. Ik heb ze terug bij het andere fruit in de schaal gelegd met de woorden : "Zo, en vertel nu maar eens aan jullie vriendjes waar jullie vandaag geweest zijn en wat jullie allemaal gezien hebben !"

Vandaag onderneem ik weer een fruit-poging. Daartoe heb ik een ANDERE appel en peer meegebracht. Ah jaaaaaaa ! Iedereen mag een keer op stap, niet ?

(dit moet ik fluisteren, want ze liggen hier naast mij op het bureau) : Alleen weet ik niet of de appel en de peer van vandaag het gaan kunnen verder vertellen aan hun vriendjes in de Coige ...

Maar ... 'k zal ze misschien toch niet o-p-e-t-e-n vandaag want ... vanavond ga ik met onze (tijdelijk weduwe) Webmastster smoutebollen halen op de kermis !!!

Iedereen een prettige week toegewenst !!!