dinsdag, juni 21, 2005

Enkele weken geleden, had ik wat bloemenzaadjes in bakken gezaaid. En ja hoor, daar is al flink wat van uitgekomen !

Zaterdag heb ik de kleine plantjes uitgeplant. De capucientjes en de nachtschone gingen elk in een grote bloempot. Dat andere "onbekende" spul laat ik nog wat in de bak want het is nog veel te klein. Omdat de slakken toch geen capucientjes lusten, mocht die pot op mijn zonneterrasje, bij mijn overwinterde geranium die verdorie toch wel bloem aan het krijgen is zeker ! De pot met nachtschone heb ik wijselijk in de schouw op het grote terras gezet. Hopelijk zal het nog een tijdje duren voor de slakken daar lucht van krijgen ...

En langs mijn terras staan nog een heleboel potten en bakken met alleen potgrond in. Wie weet krijg ik binnenkort nog een zaai- of plantaandrang !

Nu kom ik gisterenavond thuis en zie dat de vogeltjes pretpark gespeeld hebben in die "lege" potten en bakken : de potgrond lag overal rondgestrooid. De nachtschone in de schouw had nog geen slakkenbezoek gekregen, oef. Maar ... de capucientjes waren allemaal verdwenen uit de pot naast de bloeiende geranium !!! De vogeltjes hadden ook die pot helemaal omgewoeld !

Jamaar zeg ... Da's niet eerlijk, hoor ! Gelukkig had ik nog 1 capucientje in een klein potje op de vensterbank gezet. Dat hebben die snoodaardjes blijkbaar nog niet gezien ... Hout vasthouden !