zaterdag, februari 16, 2008

Zaterdag, Winkeldag.

En vandaag ging ik er eens een MULTI-winkeldag van maken ! Ik zou bij de bank centjes gaan halen, een broodje bij de bakker, opkrikmiddelen bij de apotheker, sigaretten in de Makro, een parfum (mèt korting ! dank u, broertje !) bij ICI Paris-XL en als afsluiter zou ik de Aldi in Bertem eens gaan verkennen en daar mijn "grote" boodschappen doen.

Bij de bakker stond ik net te overwegen dat een paar koffiekoeken ook niet slecht zouden zijn, toen ik twee meisjes voor mij NEGENTIG koeken hoorde vragen ! Ik had echter geluk : het duurde zolang eer die koeken allemaal ingepakt waren, dat ik er toch nog drie heb kunnen kopen.

In de Makro had ik de verkeerde kassa uitgekozen. Maar, zo ben ik, ik blijf dan hardnekkig staan, nietwaar. De dame voor mij kwam ervan af met 500 Euro. De heer daarvoor had duidelijk een restaurant of zo. Hoeveel hij moest betalen heb ik niet kunnen horen maar de kassierster bleef maar briefjes van 50 en 100 Euro door haar valse-briefjes-opsporingsmachientje halen. Zelfs met mijn flesje porto en 5 fardes sigaretten, kon ik het van die twee niet winnen.

Bij ICI Paris-XL heb ik het bij Davidoff gehouden. Ik heb wel enkele andere geurtjes geprobeerd. Maar ik zit al een hele tijd met een reuze parfumtrauma : op kantoor krijg ik alle dagen serieuze overdosissen van de meest verschrikkelijke luchtjes. Dus ben ik heel conservatief gebleven en heb nog een flesje Cool Water genomen.

Bij Aldi is alles inderdaad veel goedkoper maar je vind er natuurlijk geen enkel bekend merk. Ik heb enkele levensnoodzakelijke dingen meegebracht : melk, water, cola, margarine, microgolfmaaltijden, kaas. Eens zien hoe dat allemaal smaakt. Aan de kassa kwam de afknapper. Er was slechts 1 kassa open en die werd bemand door een tang van een kassierster die niet alleen mij maar ook de vorige klanten afsnauwde. De dames voor mij kregen ruzie omdat ze hun kar met "grote" dingen niet snel genoeg aan de andere kant brachten zodat ze de aankopen kon scannen. Ik had mijn cola en melk op de lopende band gezet en dat heb ik geweten. Terwijl ze kreunend mijn karton melk voor mijn neus neerkwakte, kreeg ik van de kassierster op een niet al te sympathieke manier te horen dat ik de dingen met "een grote nummer" (???) in de kar moest laten staan.

Kortom, drieënhalf uur later ben ik geradbraakt, 295 Euro armer en beloof ik aan mezelf : de Aldi in Bertem en Multi-shoppen ? NOOIT MEER !

Ik neem snel een "snoepje" van bij de apotheker en ga plat op mijn rugje liggen, zie ...

maandag, februari 11, 2008

Zondag is mijn Gilmore Girls dag. Ik zat te zappen tot mijn feuilletonneke begon en viel op het weerbericht op VTM. Als afsluiter wist die dame mij te vertellen dat ik het ISS zou kunnen zien overvliegen als een heldere stip. "Maar ge moet u wel haasten", zei ze er nog bij.

Wie niet waagt niet wint, dacht ik, en ik vatte dadelijk post aan het dakvenster. En wilt ge nu geloven dat ik dat ruimteding zien voorbijvliegen heb ?

Er stonden enorm veel sterren en er was inderdaad een dikke stip (groter dan de meeste sterren) die nogal snel vloog. Mijn eerste gedacht was : een vliegtuig. Maar het pinkte niet. En vliegtuigen pinken volgens mij altijd ... Dus bleef ik die stip volgen. Ik had de indruk dat hij van het noordwesten kwam en dus naar het zuidoosten zou vliegen. Maar, inplaats van evenwijdig met de aarde te blijven vliegen, werd die stip plots kleiner, en kleiner, en kleiner en verdween hij ergens in het zuiden.

Dat moet 'em dus geweest zijn, hé ? Ik ben eens gaan kijken op Urania en vond daar een tabelletje met de tijden dat ISS de volgende dagen nog over zou vliegen. De "overtocht" duurt slechts enkele minuten, ge moet dus inderdaad snel zijn. Maar ik ga toch proberen om deze week nog enkele keren naar de astronauten te zwaaien !