vrijdag, april 05, 2002

IK BEN VERLOREN !!!

Wacht, eerst eens even kijken tot hoever ik verslag uitgebracht heb over mijn "email-touche" ...

... ??? ... Jamaar ! Jamaar ! Bijna al mijn archieven weg ... ! Hup, "republish all" ... Zo, hier zijn ze weer ...

"Email-touche", dus ... Zo te zien ben ik opgehouden op 15 maart met : "Helleeeeeeeeeeeeeeep !!! Dit loopt de spuigaten uit !"

Wel, het feuilleton gaat verder als volgt : lees De Standaard, knip vier punten uit en haal de video bij ... Sorry, da's iets anders ...

Vorige week kreeg ik weer een mail van Eric (ja, nu we toch al zover zijn, kan ik zijn naam wel noemen) waarin hij een datum voorstelde voor de cursus. Ik bevestig dat die datum ons past. Hij bedankt mij, wenst mij een goeie Pasen, zegt dat ik niet teveel chocolade mag eten en hangt een grappige foto aan zijn mail en een alfabetlijst waarmee je, aan de hand van je voornaam, je karakter kan terugvinden. Ik bedank voor de goede wensen en vraag hoeveel studenten er zullen zijn. Als alternatief voor de chocolade hang ik de presentatie "Spelen met eten" aan mijn mail. En dan komt het ... Hij antwoordt hoeveel studenten er verwacht worden en vraagt : "Sans vouloir m'imposer et si tu apprecies l'humour on peut a l'occasion s'envoyer des mails sans etre excessif dans la quantite bien sur ..." (sic). Dit gebeurde allemaal op 29 maart ...

Ik hoor u al zeggen : Ja ? En dan ? Ben je daarom verloren ? (zie hierboven "IK BEN VERLOREN !!!") ... Wel, vandaag kreeg ik terug een mail met een aanvraag voor een nieuwe cursus en in die mail zat een foto van een ... HEEL SCHATTIG POESJE !!! Ja, dus : IK BEN VERLOREN !!!

... Ik denk dat ik mij maar ga opofferen ... 't Is niet voor mij hoor, 't is voor de BUSINESS !!!


Niets te melden ... Alles is rustig aan het front ... Het gaat goed met Hilversum 2 !

Ik geloof dat ze op de radio zeiden dat de weersomstandigheden momenteel ideaal zijn en dat er dus extra veel pollen in de lucht zitten. Kan kloppen ... Vanmorgen kriebelt mijn neus dat het niet mooi meer is !

Buur Boer zal het ook wel al voelen, dat de lente er is : gisterenavond om tien uur is hij nog vertrokken met zijn traktor. Ik heb hem niet terug horen thuiskomen : ik lag in mijn meelzak.

Ik slaap goed de laatste dagen maar wel veel minder dan vroeger. Tegenwoordig hoor de ik ganse Grote Beer uit.. (Grote Beer, 't is de GROTE Beer ! En niet de Kleine Beer. De Kleine Beer is Diether, het speelgoedbeertje van de Grote Beer dat met truckers meereist ...) De Grote Beer dus (klikken op programma's en dan een weekdag kiezen), is gedaan om tien uur. Maar dan ben ik nog altijd klaarwakker en dan lees ik maar wat, hé. Daarmee schiet mijn Rad des Tijds wel flink op, natuurlijk. Dat Robert Jordan maar flink doorschrijft ! (Tussen haakjes : zijn echte naam is eigenlijk James Oliver Reigney Jr. en ik geef hier nu maar één link maar er zijn er wel honderden ...) Binnenkort begin ik aan boek 9 (Het Hart van de Winter) ... En ik lees hier juist dat boek 10 (Crossroads of Twilight) verwacht wordt rond november 2002. Hier zal een tussenoplossing voor gezocht moeten worden !

Lap ! Lees ik hier juist : "Sorry, publishing is temporarily unavailable" ... Ik zal alles maar gewoon posten en later op de dag nog eens proberen, zeker ?

Oef ! 't Is middag en ik kan terug posten ...

donderdag, april 04, 2002

Ik heb gisteren mijn trainingsbroek in de was moeten steken. Of ik erin geplast had ?, hoor ik u al vragen. Dat had gekund, man ... Dat had gekund !

Ik kom thuis, ga naar boven, trek mijn kleren uit, doe een t-shirt aan, stap in mijn trainingsbroek - rechterbeen eerst - en als ik er net met mijn linkerbeen in zit zie ik, op die linkerpijp ... een dikke zwarte reuzenspin ! 2 cm diameter, zonder te zeveren !

Ik stap weer uit de linkerpijp maar krijg niet zo dadelijk mijn andere voet uit de rechterpijp. En ondertussen hoor ik mezelf bezig : "Woe-woe-oe ... Woe-woe-oe ...". Ik gooi de broek op een hoopje, trap er eens op en cross naar beneden om mijn sloefen te halen want ik stond daar op mijn blote voeten !

Terug boven, mep ik serieus met mijn sloef op het hoopje broek (een keer of tien, geloof ik). Voorzichtig hef ik het stuk textiel op ... Neen ! Daar zit ze nog, in al haar glorie ... ! Ik laat alles weer vallen, waardoor de pijp-met-spin nu wat meer apart komt te liggen. Mep ! Mep ! Doef ! Klop ! Nog een keer of tien de sloef er tegenaan ...

En zo, Mijnheer de Juge, is het gekomen dat ik mijn trainingsbroek in de was moest doen ... Met zó'n plekken erop kon ik ze niet meer dragen ... zelfs niet om mee in den hof te werken ...

... Grèzzel ! ...

De rest van de avond sloop ik door het huis, in alle hoeken en kanten uitkijkend naar spinnen. En bij het slapengaan heb ik eerst nog eens vriendelijk gevraagd of er zich nog familieleden van de aflijvige in de slaapkamer bevonden (geen antwoord) en heb ik de donsdeken en alle kussens (en dat zijn er heel wat !) in mijn bed aan een grondig onderzoek onderworpen ...

woensdag, april 03, 2002


Oh ja : en nu ga IK naar huis ...


The continuing stoooooooory ... !

Noord-Amerika kan deze week niet en ZIJ zijn het die het spul hier moeten goedkeuren. En van Europa zijn er maar twee mensen aanwezig. En die kunnen niet de verantwoordelijkheid nemen om te zeggen dat het goed is voor IEDEREEN. En het zou eigenlijk écht wel deze week moeten gecleared worden ... Enz ... enz ...

Kortom, iedereen bedankt voor het inbellen en tot de volgende keer !

(Nou, dàt was snel. Dat leek Overtoom wel ...)


I DON'T BELIEVE THIS ... !

Ik sluit net mijn blog af en wil hier alles opdoeken als ik plots een mail krijg : "Hello everyone -- we have had to change numbers at the last minute -- please use the attached numbers -- talk to you soon!!!

Zit ik toch nog in de call ...



My name is Joker, Meutje Joker ...

Conference call ... ? "I'm sorry ma'm, i have no call registered at this time with that reference". De call was gepland voor gisteren, 6 uur 's avonds local time. Ha neen, "due to the fact that many in Europe had a holiday on Monday", zou de call plaatsvinden op 3 april, 6PM local time.

Wel, het is nu drie april (dacht ik toch ?) en het was daarnet 6PM in Belgium, en toen pakte ik mijn telefoontje, en toen belde ik het nummertje ... en toen zei die meneer mij "I'm sorry ma'm ..."

Stond ik daar even mooi voor joker ... !

Maar 't was wèl een héél lieve meneer ... En hij had zo een mooie stem ... En hij heeft echt héél hard gezocht om mijn call te vinden ... 't Is hem helaas niet gelukt ...

Snik !




Mijn Mazdaatje kan er weer tegen voor nog eens 6500 km. Tegen dat ik die opgebruikt heb, zal het wel weer najaar zijn, zeker ?

Mijn garagist kon mij jammer genoeg geen sluitende oplossing geven voor het feit dat ik meer benzine verbruik sinds ik mij zo strikt aan de snelheidsbeperkingen houd. Vermits ik alleen maar door bebouwde kommen rijd, doe ik nu overal netjes vijftig kilometer per uur (of minder, als ik in de file sta). Op rechte stukken of als het bergaf gaat kan ik proberen, aan vijftig per uur, in vijfde versnelling te rijden. Maar echt veel zal dat volgens hem niet helpen. Af en toe eens een flink eindje autostrade kan natuurlijk nooit kwaad. "Dan wordt hij eens goed gekuist".

Ja, en ik zie de lieve man amper één keer per jaar en elke keer krijg ik voor dezelfde nalatigheid onder mijn voeten : "Bandendruk, hé meiske. Dat zal ook wel wat aan uw verbruik doen, geloof me." Enkele jaren geleden bekloeg ik mij erover dat ik niet wist hoeveel lucht er in de banden moest. Hij heeft mij toen een prachtige tip gegeven (het feit dat ik het nù nog altijd weet, bewijst hoe nuttig die tip wel was !) : "We zijn nu begin december ... En hoeveel kilo wil je nog vermageren tegen nieuwjaar ? Twee kilo ! Zoveel spanning moet er op je banden staan." Twee kilo, zo simpel is dat ... Ik geloof dat ik in heel mijn rij-carrière nog maar één keer zelf de banden van mijn wagentje opgepompt heb. Wel, voor de zóveelste keer neem ik mij plechtig voor om af en toe dat luchtinbrengingsgeval aan de benzinepomp eens ter hand te nemen ... Echt waar ! 't Is beloofd !

Vanmiddag moet ik geclosed zijn. Maandag zag ik het helemaal niet zitten maar zoals steeds is het toch allemaal weer goed gekomen. Elke keer vraag ik mij af hoe dat toch kan. Maar ja, ik weet al langer dan vandaag dat ik een hele hoop speciale engelbewaarders heb ... Ik zal er eens een flinke lap op geven, zie ! Dan kan ik daarna verder papieren in enveloppen steken en zorgen dat onze mailing de deur uit geraakt ...

dinsdag, april 02, 2002

Zo, ik heb mijn bolleke aan mijn garagist overgedragen. Daar zal goed voor gezorgd worden. 't Was tijd ook : ik heb zo al maar eventjes 60.000 km !

Vannacht eerste gevecht met een mug ! Ik had af en toe al eens een muggetje op bezoek gehad maar die waren nog niet echt in vorm : die flaneerden maar wat heen en weer, zonder lawaai te maken. Als ik er eens naar wees, gingen ze al liggen. Deze had echter een vitaminenkuur achter de rug, denk ik. Zoemzoemzoem ! Zoemzoemzoem ! Iiiieeeejjjjoooowwww ! Als een Messerschmitt scheerde ze langs mijn oren. Ik was nochtans goed ingepakt (armen IN de kussensloop, dekbed over mijn hoofd zodat alleen nog het tipje van mijn neus er onderuit kwam ... warm, jong !) maar toch heeft ze een gaatje gevonden en ben ik 's nachts wakker geworden met een dikke muggensteek op mijn rug. Op mijn rug ! Daar kreeg ik vroeger NOOIT muggensteken. Deze moet echt wanhopig geweest zijn. Ik hoop dat ze haar stekertje niet pijn gedaan heeft in mijn olifantenvel ... en dat ze het lekker vond ... !

Gisterenavond heb ik Uiltje weer in een boom zien zitten. Voor niet lang echter want bij Buur Bob waren de kinderen aan het voetballen en ik heb de indruk dat mijn gevederd vriendje meer van stilte houdt.

Heb ik eigenlijk al eens uitgelegd dat ik omringd ben door BB's ? Links is er Buur Bunker (zo ziet zijn huis eruit), rechtover is er Buur BMW (die had ... een BWM), daarnaast woont Buur Bob (die heet Robert) en daar nog naast is er Buur Boer (die met al zijn traktoren en zo). 't Is misschien flauw maar ik vond dat een goeie vondst ...

Dit weekend heb ik nog wat tijd besteed aan de SOFA. Er zijn o.a. de Vakantieverhalen bijgekomen. Alleen moeten daar nog wat foto's bij. Maar dat zal voor een andere keer zijn want ik heb die foto's nog niet. En ik heb er zaterdag niet aan gedacht om ernaar te vragen. Ik wou ook nog iets doen aan de kleuren van de links : inplaats van blauw en rood (da's de default) was ik met andere kleurtjes beginnen experimenteren. Helaas wil dat spul niet meer te werken en heb ik momenteel een kleurig zooitje : lichtblauw/paars, groen/paars en rood/blauw. Helemaal een lentesfeertje, dus !

Verder ben ik nog altijd MOE, MOE, MOE ... Neen, wees maar gerust : ik zal niet nog MOEDER worden !

maandag, april 01, 2002

Jammer genoeg heb ik een exclusiviteitscontract met De Juiste Kaart. Daarom kan ik hier nu even niet publiceren wat er het voorbije weekend gebeurd is ...

Maar voor de geabonneerden onder u : zorg dat je er zaterdag bij bent op de kaartavond in de Kalkhovenstraat en blijf op de hoogte van de spannende gebeurtenissen in de Coige !

Ter compensatie krijg je het recept voor Bodding in Wat Schaft de Pot ?

Smakelijk !