donderdag, april 16, 2020

Vaatwasmachine

De afwas kwam de laatste tijd nogal "beslagen" uit de vaatwasmachine. Misschien was het tijd om weer wat regeneerzout in het reservoir te doen ? Bij nadere controle bleek de doos in de berging, waarvan ik dacht dat het zout was, gewoon nog een doos met 105 afwastabletten te zijn. En ik heb nog bijna een halve doos. Reken zelf maar uit : ik hoef gedurende twee en een half jaar geen tabletten meer te kopen !

Lieve heeft mijn zoutprobleem opgelost door een doos regeneerzout uit de Colruyt mee te brengen. Ik deed een halve kilo zout in het reservoir maar kon niet goed zien of dat nu wel genoeg was. Vroeger zag ik toch dat de korrels tot aan de rand kwamen ? Bovendien had ik weer (de vorige keer - september 2019 - ook al) problemen met de zoutkorrels die naast het reservoir vielen. Zo een doos regeneerzout heeft wel een handig schenkteutje maar toch mors ik er mee. En in de gebruiksaanwijzing van de vaatwasmachine staat duidelijk "zoutresten rond de dop moeten worden verwijderd". Pffff, die dop staat zo laag. Man, man, man ... Miserie, miserie, miserie ... 

Tot vanmiddag, toen ik mijn dagelijkse kookpot afgewassen had. Ik doe dat met de hand want die heb ik morgen weer nodig en er zit nog bijlange niet genoeg vuile afwas in de machine. Terwijl ik mijn handen aan het afdrogen ben, kijk ik nog eens naar beneden in de keukenkast waar o.a. mijn afwassponsje in een bakje ligt. Tiens, daar staat ook een grote trechter in dat bakje ...?

Jawel, u heeft het geraden : dat is de trechter om het zout in de vaatwas te gieten !

Ik zou misschien eens wat vaker zout in de machine kunnen doen, dan zou ik niet vergeten dat die trechter bestaat ...