vrijdag, maart 15, 2002

Helleeeeeeeeeeeeeeep !!!

Dit loopt de spuigaten uit ! Ik krijg net weer een mail van mijn pasverworven 'aanbidder' ... waarin hij meldt dat het ondertekende contract op de fax ligt.

Hij eindigt met een "petite devinette" ...

Wat is er gemakkelijker om te maken : een sneeuwman of een sneeuwvrouw ?
De sneeuwvrouw is gemakkelijker want voor een sneeuwman moet je het hoofd uithollen en die sneeuw dan gebruiken om de testikels maken ...

't Is misschien wel een goed moppeke maar ... hoe pak ik dit verder aan ???

Langs de andere kant, ik zal maar zo denken : we hebben toch weer een bestelling binnen ...
Ik heb een "touche" ! Per email ! Dzjeeeezes ... 't Is waarschijnlijk een professionele chatter, of zo ... Zó snel dat dat ging ... !

Hij belt vorige donderdag voor informatie over een cursus. Ik stuur hem, diezelfde donderdag, informatie en een offerte terug per mail.

De volgende dag, vrijdag, krijg ik een tamelijk officiële mail terug, zeggende dat alles voorgelegd wordt aan de directie.

Maandag krijg ik een mail terug die begint met "Bonjour Madame*," en eindigt met "PS : * (mademoiselle ?)" ... ! Ik antwoord dadelijk dat onze dienst Support hem verder zal helpen.

En hier heb IK een foutje gemaakt, denk ik ... Ik heb mijn mail ondertekend met Marleen ! ... Want een uurtje later krijg ik een mail terug : "Merci Marleen,", waarin hij mij tutoyeert, en dat hij eindigt met "PS: un peu d'humour ..." waarna dan een mopje volgt (van God die een man in een vrouw verandert omdat die man intelligentie wou om een brug over te steken en die "vrouw" kijkt dan op de kaart en steekt over langs een brug 200 meter verder) ... En daarachter komt dan nog dit zinnetje : "Envoie ceci a une femme intelligente qui a besoin de rire"

Nu vraag ik u : is dat een "touche" of is dat een "touche" ?

donderdag, maart 14, 2002

Tot deze middag ging alles goed ... op een flinke sneeuwstorm na. Ja, ja, écht waar ! 't Heeft gesneeuwd ! Buiten, wel te verstaan.

Deze namiddag heeft de storm zich dan naar "binnenshuis" verplaatst. Ik had beter mijn tong afgebeten maar ... het heeft niet mogen zijn. Met als gevolg wat heen en weer geroep en getier en nog maar enkele barstjes bij in de "collegiale" sfeer alhier ten kantore.

Blij dat ik naar huis kan ...
Oh, Oh !
Ik probeer hier de Teletubbies te imiteren. (Telepoezki, in het russisch. Bedankt voor de link naar de russische pers, kozze !). Maar op papier ziet het er toch anders uit, niet ?

Vanmorgen klonk mijn hoest "anders" dan anders. Verstaat ge wat ik wil zeggen ? 't Was niet mijn normaal ochtendrocheltje van alledag ... En nu heb ik ook al enkele niesjes achter de rug ... Zou ik de microobjes van mijn zusje toch niet zo goed afgeschrikt hebben ?

Ik overweeg al de ganse week om weer eens een extra vitaminenkuur te doen. Ik eet nu wel elke dag een appel en "an apple a day, keeps the doctor away" maar 't zou misschien toch geen kwaad kunnen om eens een weekje te Biocure-en. Want mijn grieppikuur van vorig jaar zal ook ooit wel eens uitgewerkt geraken zeker ?

Dat van die appel en die dokter is eigenlijk niet helemaal juist, in mijn geval. Ik blijf bij de dokter weg zolang ik geen "lijstje" heb. Als het allemaal wat uit de hand begint te lopen, maak ik een lijstje van al mijn kwaaltjes en dan ga ik eens een bezoekje brengen aan de dokter. Tenzij mijn rugje mij niet meer recht kan houden, natuurlijk ... Dan komt de dokter tot bij mij.

En dat vind ik nu "oud" worden, zie : dat ge uw lijf en leden "voelt". Vroeger had ik ook wel armen en benen en een rug en zo. Maar die "waren" er gewoon. Nu doet mijn lichaam mij constant voelen dat het er (ook nog) is. Het is precies altijd maar om aandacht aan het vragen ... O.K. Ik heb het begrepen : het voelt zich verwaarloosd en wil mij er attent op maken dat ik het wat beter moet verzorgen !

Maar dan komt mijn aangeboren luiheid in opstand. De tijd zo snel en zo aangenaam mogelijk laten voorbijgaan zonder al te grote inspanningen te leveren is toch ook geen onverdienstelijk streven ?

Pffff ! Uw eigen zo een beetje beginnen te kennen, da's ook niet gemakkelijk, hoor !

Oho ! ... Ho-ho ! ... Oh-oh ! ... Ja, zo ziet het er het best uit : oh-oh !

woensdag, maart 13, 2002

Zo verloopt een doordeweeks verlofdagje :
Wakker om 6.30 vanwege de auto's die 's morgens door de Coige scheuren. Van miserie dan maar opgestaan om kwart voor acht. Gordijnen gestreken en hiermee dus het startschot voor het bergingsgordijnenproject gegeven. Omdat ik dan toch bezig was, heb ik ook maar de rest van de strijk gedaan. Afgewassen. Groenten en pasta gekookt voor vier dagen ... Kortom, van acht tot twee rechtgestaan en rondgelopen.
Helemaal verkrampt heb ik daarna een wandelingetje gemaakt door Kortenberg om enkele boodschappen te doen. Raar maar waar : ik heb eindelijk mijn shampoo, die ik al van vóór nieuwjaar van mijn kapper probeer vast te krijgen ! Gehakt gehaald bij de beenhouwer en in de krantenwinkel nog een Win for Life gekocht. En, jawel ! ... Wéér 5 Euro gewonnen ! Mijn gokgeluk zal zeker aan het keren zijn ?
Dan heb ik mij naar mijn zusje begeven om er wat aan de Sofa te werken (ga snel kijken naar het nieuwe verhaaltje van Maarten !). Zusje lag een beetje te sterven (soigneert u hoor meiske !). Maar zo te voelen heb ik haar microbekes echter goed afgeweerd. 's Avonds heb ik nog ballekes gebakken om bij de groenten-en-pasta te voegen. Nog wat kruiskessteek gedaan en mij nog eens in het Van Dale cryptogram nr. 2 verdiept. Als er iemand suggesties heeft voor volgende opgaven, laat het mij dan weten :
8 horizontaal : Mohawk (8)
3 vertikaal : Nationaal gerecht (5)
En, ziet ge dat er nog een woord was dat ik niet had !
20 vertikaal : Drank (7)

Maar niet getreurd, ik heb er niet van wakker gelegen ...

maandag, maart 11, 2002

Kijk, kijk ! Zouden ze de Norman Young Company op de vingers getikt hebben ?

Tot nu toe kostten mijn sigaretten 3.70 Euro. Dit weekend heb ik een nieuwe farde gekocht en wat staat er nu op het taksbandje ? 3.69 Euro ! Just is just, moeten ze "ergens" gezegd hebben. Ah jaaaaa ! 149 : 40.3399 = 3.6936 ...

Allez, dat zal ik wel NOOIT meer meemaken : dat de sigaretten afgeslagen zijn ...
Er stond weer een leuke boodschap op het antwoordapparaat : Paribas Frankfurt verwittigt dat de verzekeringsgarantie voor AUDI in orde is. Het gaat hier om 800.000 EURO. Ik heb de naam en het nummer van hun contactpersoon die morgen alles in orde zal brengen.

Eigenlijk zou ik nu gewoon een stom klein telefoontje moeten doen naar die contactpersoon en hem vragen of hij wel het juiste rekeningnummer heeft ? En hem dan mijn nummer doorgeven ! Ik bedoel maar, als je over zoiets zomaar een boodschap achterlaat op het antwoordapparaat van mensen die hier niets mee te maken hebben ... Waarom zou het dan niet lukken om op het laatste nippertje gauw een ander rekeningnummer door te geven ?

Moet toch kunnen ?