woensdag, april 10, 2002

Toch nog even iets proberen ...






Even kijken ... Is 't gelukt ? ...

Jaaaaaaaa !!!!!!!! (Na een poging of tien, weliswaar ...)

... en Neeeeeeeeeeeee !!!! Als ik refresh doe is het weer weg ... Snik !

Ik versta er geen knijt van ...




Wrrraf, wrrraf ... ! Of is het eerder WOEF ! WOEF ! ? ... Weer eens een testje gedaan ...

You are Rowlf!
You don't draw attention to yourself much, preferring to keep your cool and stay in the background
.



En dan neem ik nu (mei een èjt in moai gat) afscheid van mijn zeer vereerd publiek ... : zij die verloren gaat rijden, groet u !

Morgen trek ik naar het verre noorden ('Olland) en ik hoop dat ik er deze keer niet in de fietspaden verzeild geraak. Duimen, maar !

Zaterdagochtend ga ik dan met mijn benen naar Kortenberg. En met die gladde benen zal ik mij zondag naar Erps-Kwerps begeven alwaar we gaan volleyballen ! SUPPORTERS : OP POST !!! ' t Zal vandoen zijn want vorig jaar heb ik al de tornooien overgeslagen vanwege op congé. Ik ben er dus van overtuigd dat ik maandag (eigenlijk zondagnamiddag al) een beetje dood zal zijn. Maar niet getreurd : voor maandag heb ik verlof genomen ...

Tot dinsdag, dus !


dinsdag, april 09, 2002

Hier ben ik nog even om te zeggen dat de Galerij der Kampioenen en de Galerij der Hoofdsponsors PRACHTIG zijn !
Het blijkt toch niet zo moeilijk te zijn om musjes te "horen" tsjilpen. Vanmorgen was het zelfs héél duidelijk (maar ook erg verontrustend ...) : ik hoorde hier een "twiet, twiet, twiet !" en daar een "twiet, twiet, twiet !" en ginds nog een "twiet, twiet, twiet !". Als je er geen speciale aandacht aan schenkt, hoor je overal om je heen gewoon getsjilp en gekwetter. Maar zie wat een klein beetje extra informatie kan doen ...

En, verontrustend ... Ik heb maar van op drie plaatsen rond mijn huis mussengetsjilp horen komen. Dat was vroeger wel anders : in ELKE hoek van het dak zat er een mussenfamilie en in de haag was het ook altijd een drukte van jewelste. Het gaat dus inderdaad achteruit met de mussenpopulatie ! Maar dat had ik al gemerkt aan de voederplank : als ik daar vier mussen tegelijk zag (àls ik er al mussen zag), was dat veel !

Ik zal eens gaan zien of daar iets aan te doen is ... Volgens mij doe ik toch al heel goed mijn best : een wilde natuurlijke tuin vol met slakjes en insekten, hoekjes en kantjes genoeg om een nestje in te maken ... Neen, ik ga Heer Sperwer en de familie Uil niet wegjagen ! Ik weet dat ik nu hardop droom maar : in mijn tuin is plaats voor iedereen !

Ik wou alleen dat ik aan de lawaaivervuiling iets kon doen ...

maandag, april 08, 2002

Er is duidelijk iets anders mis bij Vogelbescherming Vlaanderen ... Als ik de zoekkaart invul, krijg ik ze niet doorgestuurd. Als ze leeg blijft, wordt ze zonder problemen doorgestuurd. Jamaar, jamaar ! Zó gaan ze niet veel gegevens voor hun Mussenproject binnenhalen, hoor !

Oef ! Vanmorgen kon ik niet op de blogserver om mijn geposte pagina's te gaan nakijken. Maar ze werden correct gepost want mijn professionele naleesster heeft mij al op een foutje gewezen.

Ik wil bij de Vogelbescherming Vlaanderen (zie hieronder) meedoen aan het Mussenproject 2002. Ik had de vragenlijst al ingevuld maar kon ze niet doorgestuurd krijgen. 'k Zal het nu nog eens proberen, zie. En dan ga ik vanaf nu de musjes in mijn tuin waarnemen. Niet gemakkelijk, hoor ! Eén van de vragen is : "Aantal op hetzelfde ogenblik waargenomen tjilpende mussenmannetjes" ... Hoe ga ik dat voor mekaar krijgen, met al dat gekwinkeleer in de tuin ? Moet ik eerst leren het getjilp van een mus herkennen en dan moet ik nog te weten komen of het mannetjes zijn ... ? Ha, misschien tjilpen de vrouwtjes niet ? Dat zoeken we op ... Pfffff ! Ik zie het al : voordat ik aan dit project kan deelnemen zal er een flinke portie voorbereiding aan te pas komen ... !

Maar toch zie ik het zitten ! Ik neem al uiltjes waar, en sperwers, en fazanten ... en gisteren waren er twee "grote" vogels op bezoek in de tuin. Ze leken op fazantenwijfjes maar ik weet niet of het de gewoonte is dat die gezamenlijk een wandelingetje maken ... Daarom dacht ik dat het misschien patrijzen konden zijn. Ik ben nu eens gaan zoeken en ik moet echter vaststellen dat het waarschijnlijk toch twee fazantenwijfjes waren.

Is het u al opgevallen dat, als je op het Internet gaat zoeken naar vogels, dat je dan EERST een boel culinaire pagina's krijgt (Gebraden fazant, Pastei van Patrijs) ? Toch een beetje "shocking" voor de vogelwaarnemer, vind ik ... Maar ja, we leven dan ook in een "consumptie"-maatschappij, nietwaar !


In de Coige is het zo goed als niet te vinden,
In de Lozenberg bevindt het zich duidelijk wel,
In de Kalkhovenstraat is het in hele grote hoeveelheden aanwezig,

Ra, ra, ra, wat is het ?

Ik weet het ook niet maar ik moet er heel erg van niezen ... !

En ik denk dat ik mijn twee handjes mag kussen, dat ik thuis bijna geen last heb van mij allergie. Zaterdag, bij Maarten en Walter, heb ik mijn neus kapot gesnoten. Die kriebelde de ganse tijd, wat af en toe resulteerde in een flinke niesbui. Doodmoe word je daarvan ... Maar allez, nog een paar weken misschien en dan is dat ook weer achter de rug ...

Lees ik dit weekend dat de mus aan het uitsterven is !!! Inderdaad, ik zie er thuis veel minder dan vroeger. Ik zal eens gaan kijken wat ze er bij de Vogelbescherming Vlaanderen over te zeggen hebben ...