donderdag, september 13, 2012

Dinsdagavond, als ik thuis kom van kantoor, vind ik een pakje in de bus. Yeah !

Het is 2 cm dik, 40 cm lang en 25 cm breed. Het kon eigenlijk niet in de bus en dus had de postbode de bovenste 10 cm enigszins platgedrukt en omgeplooid, en het hele geval in mijn brievenbus gepropt. Nà, was hij toch mooi zijn pakje kwijt …
Mijn geluk was echter van korte duur. Een pakje ? Voor mij ? Vergeet het maar : straatnaam en huisnummer waren juist maar de gelukkige ontvanger was Elleke Bennekens in … Everberg ! Tiens, voor die mensen in Everberg met “mijn” straat en nummer heb ik in het verleden nog al leveringen gehad, hé ? Remember, enkele jaren geleden, een verhuiswagen met zetels, bijvoorbeeld, en mensen die een grafzerk kwamen kiezen …
Bon, woensdagochtend op weg naar kantoor, stop ik bij de postbus aan het einde van de straat (wordt gelicht om 10:00 u) en besluit het pakje daarin achter te laten zodat Elleke alsnog haar pakje zal krijgen. Yep, dat werd dan ook weer proppen, hé : de postbus is wel hoog en breed maar niet diep genoeg voor mijn retourzending. Maar wat de postbode kan, kan ik ook ! Ik prop het geval erin, het blijft natuurlijk bovenaan vastzitten, en ik schuif het dan wat opzij zodat andere mensen hun post ook nog in de postbus zouden kwijtraken.
Woensdagavond na kantoor, draai ik de straat in en wat zienik ? Het pakje steekt nog altijd half voor de postbusopening ! Heeft de postbode de bus niet gelicht of heeft hij dat pak daar bovenaan gewoonweg niet zien zitten ?
Bref, vanmorgen besluit ik, dat dit een mooi verhaaltje is voor mijn blog. Voor ik begin met schrijven, ga ik met een meetlat even mijn brievenbus opmeten. Ah jaaaaa, ne mens moet een beetje juiste dingen schrijven, hé. Het deksel van mijn brievenbus staat wat omhoog. Oh, 10 uur en de post is al geweest ? Da’s vroeg !
En wat zienik ? Er zit … een pakje in mijn brievenbus !!! Neen, niet dat pakje van gisteren. Dacht ik ook wel even want dit pakje heeft dezelfde afmetingen maar in plaats van een doos is het deze keer een 2 cm dikke envelop. En, jawel, toch ook weer een pakje voor … Elleke Bellekens !
Wat moet ik nu doen ? Ik denk dat ik ga wachten tot de opening van de postbus aan het einde van de straat weer vrij is (ik moet er straks toch langs, ben eens benieuwd …) en dan steek ik ook deze envelop er weer “retour” in.
En ik kan misschien eens vragen aan De Post of ze mij op hun loonlijst willen zetten. Al de jaren die ik hier nu al woon heb ik toch al aanzienlijk wat verkeerde leveringen in de juiste bussen gestoken …