donderdag, juni 06, 2002

Yep ! Alle beestjes waren verdwenen toen ik gisterenavond thuiskwam. Wel, BIJNA alle beestjes ... Er kroop nog een enkel treurig exemplaartje rond toen ik de deur opendeed. Ik heb het uit zijn lijden geholpen ... Zo helemaal alleen onder een deur leven, da's ook geen ... euh ... leven, hé ?

En ik ben dan voor alle zekerheid ook maar eens in de kelder gaan kijken. Want het had dinsdagnacht wel flink geonweerd en gedrasjt, maar buiten was er in de Coige niet veel van te merken. Toen ik echter in Sterrebeek kwam ... ! Eén grote modderpoel ! Maar neen, de kelder was kurkdroog. 't Is te zeggen, zo droog als het eindje van de kurk dat nog in de fles zit, natuurlijk. Mijn kelder zal altijd wat vochtig zijn. Vandaar de vochtopslorpers die ik er geplaatst heb en die héél goed werken, moet ik zeggen ! Maar er was dus geen regen binnengekomen. Jaja, wat het afdekken van een kelderraampje al niet kan doen, hé ?

Ons kleinste Kozzeke is in 't land en hij is zijn poëzie gaan halen in de Bosstraat : hij wil er zelf ook eens in tekenen, zegt hij. Zaterdag vertrekt hij weer en dan zal de poëzie zijn "tour" door het land verderzetten. Kwel uw breinen ! Laat de creativiteit opborrelen ! Hou u klaar voor "The Invasion of Maarten's Poezie" !!!

woensdag, juni 05, 2002

"GEEN nieuws, goed nieuws", is vandaag wel aan de orde, zou ik zo zeggen ...

Ik zeul vanmorgen met de vuilzak naar de hal, doe de voordeur open en zeg : "Shit ! Shit ! Shit !" (ik moet er eigenlijk eens mee ophouden, dat woord te gebruiken) want onder de ganse breedte van de voordeur zaten wel honderd beestjes. Ik heb ze niet van dichtbij bekeken, ik weet dus niet wat voor beestjes het waren. Ik heb de vuilzak laten vallen, ben een borstel gaan halen en ben beginnen vegen.

Het speciale aan deze beestjes was, dat ze absoluut in het donker wilden zitten. Dus zodra ik de voordeur bewoog stormden ze met zijn allen weer naar die deur om er onder te kruipen. Heb ik daar als een gek met de deur staan zwaaien : 20 centimeter naar links, veeg, beestjes buiten, 20 centimeter naar rechts, veeg, beestjes buiten, weer een halve meter naar links, veeg ... Ziet ge het zo een beetje voor u ? Toen ik geen beestjes meer zag heb ik de stofzuiger genomen en nog eens flink in alle hoekjes en gaatjes en onder de deur gestofzuigd. Daarna heb ik de bus insecticide gezocht (en gevonden !) en 1) in de stofzuiger gespoten en 2) onder de voordeur gespoten.

Klein detail : ik had vorig weekend overal eens flink gestofzuigd naar aanleiding van het "officieel" buitenzetten van mijn kamerplanten. Daarbij had ik ook flink rond en onder de voordeur gezogen. De eitjes van die beestjes moeten nogal goed vastgezeten hebben !

En nu maar afwachten wat ik vanavond zal vinden ... Grezzel !



dinsdag, juni 04, 2002

Gisterenavond, in het naar huis gaan, zie ik in de verte langs een veldweg een personenauto stoppen. Er stapt een dikke meneer uit. Ik denk nog : "Weer ene die gaat wildplassen !" Dan heb ik namelijk altijd de neiging om eens flink te claxonneren en mijn duim in de lucht te steken ...

Als ik in de bocht ter hoogte van de dikke meneer kom, doet die net zijn koffer open en daar springt een hond uit ... ! Wat is dat ? Bij de eerstvolgende zijstraat maak ik rechtsomkeert en rijd ik terug naar de bocht. De hond is langs de wegkant aan het snuffelen en de dikke meneer staat tegen zijn wagen geleund een sigaartje te roken. Bij de eerstvolgende inrit van een zoning draai ik terug om en rijd nog eens door de bocht : de slomerd hangt nog steeds tegen zijn wagen en het hondje loopt nog steeds te snuffelen.

Dikkie had dus geen slechte bedoelingen. Maar ik vraag mij wel af waarom hij zijn hond in de koffer vervoert ???