vrijdag, mei 31, 2002

'k Heb weer iets uitgestoken ...

Ik kreeg vanmorgen een mail van ene Vladimir uit Moskou die hier graag enkele cursussen wil komen volgen. Ik geef hem al de uitleg en ... ik eindig mijn mail met "Ik zal blij zijn kennis met u te maken. Jammer genoeg spreek ik niet goed russisch en versta ik het slecht ..." Dit laatste had ik er fonetisch in 't russisch bijgeschreven ...

Nu antwoordt die mij daar toch dat hij heel blij is met "the most clear and complete answer i've dared to expect." En dat mijn russisch not bad is after all. Omdat het fonetisch geschreven was, heeft hij het wel twee keer moeten lezen voor hij door had wat dat was. Hij dacht eerst dat het een of andere vlaamse "handtekening" was. En dat hij niet kan wachten om zijn moedertaal te spreken als hij naar België komt ... !

Tussen haakjes : de man schrijft een onberispelijk engels ...

De cursussen zijn voorzien voor eind juli ... Als ik van nu tot dan niets anders doe dan russisch lezen (en in 't russisch tegen mezelf praten, waarom niet ?), moet dat toch te doen zijn ?

Maar mijn spaans zal dan wel even moeten wachten !

De Kleren van Lieve ... (vervolg ... en einde ? ...)

Het is Lieve gelukt gisteren haar kleren te gaan halen in Leuven ! Ze stuurde mij volgend mailtje :

OEF !!!
Gelukkig komen dromen niet altijd uit; mijn kleren zijn in orde en ... ik ben nog altijd niet kaal.

Groetjes
Lieve


Maar pazzop : de trouwfeest is nog twee weken verwijderd van vandaag ... En op twee weken tijd kan er nog vanalles gebeuren ! Ik stel voor, Lieve, dat je die kleren nu netjes in de kleerkast laat hangen tot dag "T". Allez, soms eens naar kijken, dat zal wellicht geen kwaad kunnen ... Voor de rest : handen af ... ! En zorg dat je gedurende die twee weken niet meer vermagert of verdikt ... Oh ja, en ga misschien al eens een klappeke doen met uw kapper ...

... Komt er nog een vervolg op dit verhaal ... ?
Uw razende reporter houdt u op de hoogte !

donderdag, mei 30, 2002

De Kleren van Lieve.

Lieve heeft kleren gekocht voor de nakende trouw. De tuniek en de pantalon moesten een beetje aangepast worden. De "overblouse" was o.k. maar die heeft ze toch ook maar in de winkel gelaten : ze zou alles samen komen halen, na de volgende woensdag (dat was gisteren), als de aanpassingen klaar waren ...

Vorige donderdag was dus een succesvolle dag ! Ah jaaaa ... ! Eindelijke kleren gevonden ! En 't is een heel schoon "ensembelke" ! Ik ben er eigenlijk een beetje jaloers op ...

Maar ... sindsdien gaat het niet goed met mijn zusje ... Ze heeft namelijk nachtmerries over haar "trouwkleren". En die zijn niet min ! (de nachtmerries, niet de kleren)

Vorig weekend droomde ze, dat ze de kleren in de winkel mocht gaan halen. Vooraleer de winkel te verlaten, wou ze alles nog even aanpassen. Groot was haar ontsteltenis toen ze merkte dat de kleren helemaal verknipt waren !

Vannacht deed ze nog maar eens een poging om haar kleren te gaan halen in de winkel. Dit is haar relaas :

"Nu was de tuniek in orde. Maar in de broek, vanachter aan de benen, was een groot gat. En die verkoopster zegt : ge kunt dat toch met een draadje toetrekken, niemand zal dat zien.
En mijn jas was verloren ! Terwijl ik haar nog zo gezegd had dat ze die niet mocht verder verkopen want er was maar zo ééntje meer in mijn maat ... Had ik die jas donderdag maar direct meegenomen ... !
En ... Ik bezie mijzelf daar in de spiegel en ... ik was helemaal kaal !!!"


Ja, wat kunnen we daaruit opmaken ? Ik ben even op mijn "Dromen"-website gaan kijken en vond het volgende :

KLEREN : De persoonlijkheid, facade en karakter die aan anderen getoond worden.

GAT : Een niet voorziene valkuil.

HAAR : Seksuele krachten. Vaker nog symboliseert haar ijdelheid. Het scheren van het hoofdhaar wijst op de afwijzing van het wereldse. Vroeger dacht men dat dromen over kaal worden betekende binnen kort zijn hart te verliezen.

... Lieve gaat vanavond haar kleren halen in de winkel. En geen dag te vroeg ! zou ik zo zeggen ...

-Puf ... ! Ik heb mijn "schoa" ingehaald op het Woord van de Week" ... !

En dan heb ik mijn Catechismus eens bestudeerd. Pazzop : deze Catechismus werd "Gegeven de 10 April 1954", door vijf Bisschoppen én een Aartsbisschop !

Zaterdag legde Peter de nadruk op "te weten". Inderdaad, ik herinner mij ook antwoorden op catechismusvragen waarin je uitdrukkelijk "te weten" moest zeggen. Ik kan die antwoorden echter niet terugvinden in mijn editie van het groene boekje. Maar dat is een uitgave van 1963. Die was misschien al een beetje gemoderniseerd ... Wat ik wél vind is : "ten 1e", "ten 2e" enz ...

Ik was ook mis met de "sterretjes" naast de vragen. Het was allemaal véél simpeler. In de "gebruiksaanwijzing" van de Catechismus staat : "De vragen die moeten aangeleerd worden in het 1e leerjaar, zijn aangeduid door 1 ... (2e leerjaar, door 2 enz ...) en in het 7e en het 8e leerjaar, door *". Ik meen mij dus te herinneren dat ik de vragen met een "sterretje" nooit heb moeten leren : die waren voor de "groten". Alhoewel ik nu toch begin te twijfelen ... Want op mijn editie van het "groene boekje" (het is helemààl niet groen ! Het is wel gekaft met groen kaftpapier) kleeft een etiket met mijn naam en "6de Moderne" ... ? Ik kan mij écht niet herinneren dat wij dat boekje in de middelbare nog gebruikt hebben ...

En, om te eindigen, nog een greep uit het BERICHT BETREFFENDE HET BEGRUIK VAN DE CATECHISMUS IN DE SCHOLEN : "De eerste reeks bevat de vragen die letterlijk, met geijkte formules, door de leerlingen moeten gekend zijn : deze vragen zijn gedrukt in grote drukletters. De tweede reeks bevat de vragen waarvan de rijke inhoud grondig dient verklaard, zodat de leerlingen hem bezitten en bij ondervraging kunnen weergeven, zonder nochtans letterlijk de geijkte formules te gebruiken : deze vragen zijn gedrukt in kleine drukletters."

En U ?

woensdag, mei 29, 2002

Mijn financiele toestand is weer aangezuiverd ... Oef !

De pompoenensoep daarentegen, zal zeer dunnekes zijn dit jaar ... De slakken hebben de elf pompoenplantjes gevonden die ik in de tuin geplant had. Ik heb nu nog één plantje, in een pot op een vensterbank (sssst ! tegen niemand zeggen !) ... Maar, of een pompoenplant in een pot kan overleven is nu nog maar de vraag. Hij heeft namelijk héél véél plaats nodig om goed te groeien.

Ik was nochtans van plan om eens een recept voor pompoensoep te publiceren.

Van eten gesproken : heb je al eens gezien wat ik bij Wat Schaft de Pot ?, daar rechts allemaal uitgeprobeerd heb ? En met sukses, mag ik wel zeggen ?

dinsdag, mei 28, 2002

AAAAARRRRGGGHH !!!

Ik ben gisterenavond vergeten om met Lieve smoutebollen te gaan halen op de kermis ... !!! De traditie verbroken ... da's erg ! Maar het is nog erger dat IK GEEN SMOUTEBOLLEN GEGETEN HEB !!! En dat verklaart waarschijnlijk het "mysterieuze" telefoontje dat ik 's avonds kreeg. Allez, "mysterieus" ... ? Ik zat een briefje te schrijven aan Els en Patrick. Ik hoor de telefoon gaan maar die lag nog boven. Ik cross de trap op, duik onder het bed, kom met de telefoon in de hand weer boven water, duw op het knopje - onderwijl "Hallo !" roepend - en ... die telefoon blijft verder rinkelen ! Ik duw nog eens op het knopje, roep weer "Hallo !" en hoor niets meer. Ik duw nog eens op het knopje ... en hoor iemand afleggen ...

Lieve denkt nu waarschijnlijk dat ik geen smoutebollen wil eten omdat ik bang ben dat ik op 15 juni niet meer in mijn "kostummeke" zal kunnen ...



En ... Aaaaarrrrggghh !!!

Ik heb nog welgeteld 3,62 EURO op zak !!! En ook nog 1 frankske en 1 jeton voor een Delhaize karreke ... De geldautomaat waar ik 's morgens langskom had geen centjes meer voor mij en de krantenman heeft vanochtend de laatste 2 EURO van mijn protonkaart genomen. Die moest toch leeg want ik heb een nieuwe kaart gekregen van de bank. Ben ik nu een landloper ?

Ik vraag mij af wat zo een Delhaize karreke zou opbrengen ...

maandag, mei 27, 2002

Vrijdagavond, ik ben mijn tanden aan het poetsen. Vanuit de badkamer hoor ik "Pok !" tegen een raam. Ik zet mijn bril op en ga naar de keuken, ondertussen de opmerking makend : "Ik heb de vensters NIET gekuist, dus er is GEEN reden om er tegen te vliegen, hé mannekes !"

In de bak met geraniums die buiten op de keukenvensterbank staat, zit een jong ekstertje. Het hipt en hopt van de ene geranium naar de andere en probeert uit de bak weg te geraken maar dat lukt niet zo best. Jawel, dit is blijkbaar de eerste vliegles want nog geen minuutje later komt mama in een boom vlakbij zitten kwetteren en roepen : "En ... 1, 2, 3, 4 ... En SLA die vleugeltjes ... 3, 4 ... En OP en NEER ... 3, 4 ... En SPRING omhoog ... 3, 4 ... DEZE kant op, slimmeke ! ..." 't Is echter niet veel gebaat : het kleintje wil steeds langs het venster wegspringen, waardoor het telkens tussen de bak en het venster belandt.

Eindelijk, na een dikke vijf minuten, vindt het ekstertje de uitgang uit de plantenbak en scheert over het gras de struiken in. Daarmee was mama echter nog niet tevreden. Ze bleef maar kwetteren en het kleintje vanuit de boom volgen. VLIEGEN moest het doen ! "Gij zijt een VOGEL ! Hop ! De lucht in !"

Ondertussen zag ik ook de andere kleine ekstertjes rond mama in de bomen zitten. Ze pikten met hun splinternieuwe bekjes in de takken dat het een lieve lust was. Het kleintje in de struiken kon ik niet meer zien maar mama heeft zeker nog een half uur zitten roepen en tieren. 't Zal dus nog wel een tijdje geduurd hebben eer ma en pa tevreden waren over de vliegkunst van de kleine ...

Na dit kleine "incident" hingen mijn geraniums er wat verslodderd bij maar 't waren er nog van verleden jaar : die zagen er toch al niet zo fris meer uit ...