dinsdag, maart 13, 2012

Mag je in de supermarkt 1 of 2 tomaten van een tros trostomaten aftrekken ?

Bij het boodschappen doen eindigde ik bij de groenten. Ik wou enkele tomaten maar er lagen alleen voorverpakte (per 6) en trostomaten (ook met 5 of 6 tomaten aan elke tros). Ik was met mezelf aan het overleggen wat ik zou doen toen er een meneer aan de tomaten stopte.
Ik dacht : zodra die man weg is, haal ik een vandalenstreek uit en trek enkele tomaten van een trosje af. Maar die man bleef maar staan dubben ... Ja, dan wist ik het wel. Hij had waarschijnlijk hetzelfde probleem als ik.
Dus ik zei : "Zou je daar enkele tomaten mogen aftrekken ?" Waarop hij : "Sorry ?" 't Was een engelsman ... Ik ging verder in het engels en, ja hoor : hij had maar twee tomaten nodig. Ik vroeg of hij met mij een trosje wou delen ? "That would be nice". Ik mocht kiezen welke tomaten ik wou want hij ging een salsa maken en dan had dat zo geen belang.
Ik koos drie tomaten, hij nam de twee die overbleven. En hij zei nog : "I feel like a thief !" Goe gelachen en twee tevreden klanten ... Meer moet dat niet zijn, hé ?

En dan nog een waarschuwing : 't is weer niet de moment om door Kortenberg te rijden. De Achterenberg is volledig afgesloten. De omleiding stuurt je langs de Sterrebeekse steenweg en dan het veld in naar het Hoogveld. Alleen waren ze vanmorgen, aan het begin van dat baantje door het veld, nog druk putten aan het opvullen met een buldozer. En de auto's wilden er reeds langs alle kanten door. Bwa, een beetje wachten en hoffelijk zijn. Dan gaat dat ook, hé ?