vrijdag, januari 27, 2006

De werken aan de Waalse straat in Sterrebeek zijn weer gedaan. Dat is nu de derde keer in één jaar dat die straat enkele weken afgesloten wordt. Daardoor deed ik 's morgens over mijn 9 kilometertjes zowat drie kwartier. Gezellig is anders. Vooral mijn linker knie was er niet goed van.

Maar dat is nu verleden tijd. Ik doe de weg van thuis naar kantoor weer op twintig minuten en dus ben ik vanmorgen een beetje vroeg toegekomen. Er is hier nog niets te zien dus zal ik maar wat schrijven ...

Niet dat er veel gebeurd is. Alhoewel ... Woensdagavond ben ik een half uurtje vroeger vertrokken want ik ging (eindelijk !) eens naar de ziekenkas gaan met al mijn doktersbriefjes. De briefjes van 2003 mocht ik dadelijk mee terug naar huis nemen. Die werden niet meer terugbetaald. Dat was wel te denken, moet ik zo slordig maar niet zijn. Maar al de rest werd in het systeem ingevoerd. Zelfs voor mijn bril krijg ik 50 EURO terug ! En het resultaat van een half uurtje vroeger ophouden met werken is dat ik binnenkort 265 EURO op mijn rekening krijg ! Daar kan je het al voor doen, hé ?

En wat ik nog vergeten te zeggen was : vanaf 1 januari 2006 roken mijn collega en ik hier BUITEN ! De baas had er geen bezwaar tegen, mochten we ons bureau de "rookruimte" willen maken. Maar we hebben besloten om toch maar naar buiten te gaan. Tot nu toe valt dat goed mee en voor mij is het een hele grote besparing : minstens 2 EURO per dag ! In plaats van tussen de 25 en 30 sigaretten per dag, rook ik er nu tussen de 12 en 15 !!! Die worden wel HELEMAAL door mij opgerookt, natuurlijk. Vroeger lagen er veel sigaretten gewoon op de asbak zichzelf op te roken. Maar, alle beetjes helpen zullen we maar denken. Ik heb het ook al aan de dokter verteld zodat zij het in mijn "dossier" kon noteren, ter bewaring voor het nageslacht ;-)

Verder is het vandaag VRIJDAG !!! Ge kunt niet geloven hoe blij ik daarvoor ben. En morgen wordt er gekaart in de Bosstraat ! Ik heb wel gemaild dat ik er "helemaal klaar voor ben" maar hoe het met het kaartspel zelf zal aflopen, dat weet ik nog niet, hoor !

Prettig weekend !!!