woensdag, mei 19, 2004

Ik heb vanmorgen weer een heleboel verkeersacrobaten aan het werk gezien. Ge weet wel, zo van die mannekes (en vrouwkes !) die waarschijnlijk van zichzelf DENKEN dat ze goed kunnen rijden en die dan apetrots zijn als ze één auto voorbij hebben kunnen steken en bijgevolg één (zegge en schrijve : 1!) auto (wat is dat een meter of drie ???) dichter bij hun einddoel zijn dan tien seconden tevoren ...

Zulke maneuvers worden natuurlijk liefst uitgevoerd in een bocht waar je geen zicht hebt op het aankomende verkeer en de meeste punten krijg je als ge uw kunsten vertoont op een kruispunt, tussen de verkeerslichten, waar dan nog wagens voorgesorteerd staan om af te slaan ! Ik denk zelfs dat er een bonus uitgekeerd wordt als je alle weggebruikers rondom u eens flink op de rem kan doen staan. Ah jaaaa ! De "kunstenaar" slibbert overal door, zonder zich ergens iets van aan te trekken, de "anderen" zullen wel zorgen dat er geen maleuren van komen ...

Maar ... eigenlijk mag ik hier deze ochtend niets van zeggen ... Want ik heb zelf bijna een duitser van zijn sokken gereden op het rondpunt in de Nachtegalenlaan... ! Eerlijk : ik heb pas achteraf gezien dat het een duitser was ...

Net voor het rondpunt kwam er een BMW uit zijn garage en die was ik met mijn arendsoog in het ... euh ... oog aan het houden. Oef ! Hij liet mij mooi voorbijrijden. En waarom weet ik nog altijd niet maar terwijl ik er voorbij was, bleef ik maar in mijn spiegel kijken om te zien wat die BMW ging doen. Ge zoudt nu zeggen : ge zijt er voorbij, wie kan het nog wat schelen wat die meneer achter u allemaal uitspookt ? Maar ja, het was 's morgens vroeg, ik was misschien nog niet goed wakker ... Zaak is dat ik dus in mijn achteruitkijkspiegel aan het kijken was toen ik het rondpunt opreed. En voor ene keer was daar toch wel een "andere" wagen op dat rondpunt, zeker ? En die was echt wel van plan om zijn ronde-punten-voorrang te nemen ! Maar, te laat ! Ik zat al een heel eind op het rondpunt en heb dan nog maar wat gas bijgegeven, ondertussen de meest verwonderde grimassen makend ("Oh ? Nu rijdt hier toch wel een wagen zeker ! Aaai, aaai ! Wat ben ik hier aan het doen ? Shit ! Komt dat hier wel in orde ???)

Enfin, de meneer op het rondpunt reed niet snel en het is dus ook wel dank zij hem dat er op dat punt niet gebotst is vanmorgen ... Ik dacht wat verder nog te stoppen om mij te verontschuldigen maar, toen hij achter mij mee de Nachtegalenlaan verder afreed, zag ik dat het een duitser was en heb ik maar wijselijk van verdere verontschuldigingen afgezien.

En dus mag ik vandaag GEEN COMMENTAAR geven op al die "andere" acrobaten op de weg ...

dinsdag, mei 18, 2004

Lap ! 't Is voorgevallen ... Ik heb een telefoonkaart !!!

Eerst en vooral kreeg ik dat doosje niet open ! Ik heb er mijn nagels serieus op pijn gedaan. Maar dan verliep het allemaal wat beter : kaart in GSM gestoken, hier en daar wat knopjes ingedrukt, want ik wou broertje bellen om hem nogmaals te bedanken voor het toegang verschaffen van Meutje tot de hedendaagse communicatiewereld.

Oei ! Een dame zei mij dat mijn opdracht geregistreerd was en verder gebeurde er NIETS ! Nog wat meer knopjes ingedrukt en tot de vaststelling gekomen dat ik broertjes nummer ergens in een telefoonboek moet gestoken hebben. Ik heb het nummer weer tevoorschijn kunnen toveren en heb met broertje gebeld.

Ondertussen had ik al de gewoonte aangenomen om telkens mijn mobieltje ("mijn mobieltje" ... da's even wennen !) AF te zetten. Maar dan moet ik ook telkens weer die PIN code inbrengen, als ik het weer aanzet. Dus zei een collega mij : "Maar zet gewoon uw keybord af."

Weer maar wat knopjes ingedrukt en ... ja hoor ... ! Ik blijk dat machientje nu gelocked te hebben en kan er niets meer mee doen zonder dat ik de "unlock" code inbreng.

Klein detail : IK KEN DIE UNLOCK CODE NIET ! En mijn gebruiksaanwijzingenboekje ligt natuurlijk ... op het aanrecht in de keuken !!!

Man, man, man ... miserie, miserie, miserie ...

Wordt (hopelijk) vervolgd ...
________________________________

Enkele uurtjes later :

Wat ben ik toch goed !!!!

Ik ben even op www.motorola.com gaan kijken en heb de "unlock" code voor mijn machientje gevonden !

OEF ... !!!

maandag, mei 17, 2004

Het Schrijvershoekje

Blog This test nummer twee ...

Blogger Help : What is BlogThis! ?

Even Blog This uitproberen ...

Zo ! Ik zie met een gerust gemoed de zomer tegemoet ...

Vorige week, na de kaartavond, heb ik den "beneden" een grote schoonmaakbeurt gegeven. Dit weekend was den "boven" aan de beurt.

Zondag heb ik nieuwe lakens gelegd en ik heb toch maar weer die donkerrode/-blauwe met chinese tekens van de Makro geprobeerd. Tot nu toe heb ik ze nog maar twee keer gebruikt en zijn ze dus nog maar drie keer gewassen. En, jawel hoor ! Vanmorgen had ik helemaal een mooi rozig tintje ! Ik geloof dat de slapers in de oudstrijderslaan lichtjes blauw zien, als ze onder die hoes gelegen hebben. Maar ja, mijn zus legt de rode kant bovenaan en ik ben eigenlijk meer voor blauw. Daardoor maakt mijn velletje contact met de rode kant ... Dat roze gaat gewoon weg onder de douche, daar niet van. Maar ik vraag mij toch af HOELANG de kleur van die dekbedhoes nog gaat blijven afgaan ... ?

Maar goed, binnenshuis is alles nu in orde. Daar hoef ik dus niet meer over wakker te liggen en ik kan mij nu volledig concentreren op de tuin.

Zaterdag heb ik Botanica al eens afgeschuimd. Resultaat : een grote zak potgrond (komt altijd van pas), een nieuw klein schopje (mijn oude begon rare vormen aan te nemen), een "pennemeszaag" (ja, ja, er gaan nog boompjes en takken sneuvelen !) en stinkertjes en petunia's voor de plantenbakken voor de vensters. En ... goed nieuws ... ! Ik heb nog altijd centjes over op mijn cadeaubon ! Er ligt al een nieuw lijstje klaar want het volgende moet ook nog vol geraken : dertien geschilderde bloempotjes, vier grote potten, een hangkorf en nog eens drie bloembakken.

Dit weekend heb ik mij echt geamuseerd met alles in de tuin een plaatsje te geven. Ik heb zelfs wat onkruid gewied ! Zondagavond heb ik als beloning heerlijk niets gedaan, in het zonnetje zitten soezen en naar de vogeltjes geluisterd.

Er was zo een klein petieterig vogeltje dat tot op 1 meter van mij af in de kerstboom kwam zitten. Ik dacht dat het een winterkoninkje was maar zijn staartje stak niet zo recht omhoog. Het deed de ganse tijd "tssrrrrt". Iemand enig idee wat dat kan zijn ? Verder was er natuurlijk de "tjif-tjaf", die ik ondertussen al goed kan herkennen. En dan was er ook nog een "suskewiet". Ik moet toch nog eens aan grote zus vragen wat dat weer was ...

Even kreeg Buur Bunker het niet zo schitterende idee om vollen bak muziek te maken. Maar dat heeft gelukkig niet lang geduurd. Na al die jaren dat hij daar nu woont, heeft hij het hopelijk gesnopen, dat het veel leuker is om zomaar gewoon naar de vogeltjes te luisteren ...