donderdag, januari 20, 2011

KNOTS - BOEM - PATAAT !!!

Ik moest vandaag maar een half dagje werken, dus om 12.30 reed ik op mijn gemakske naar huis. Bij het oversteken van de Leuvensesteenweg ging er echter iets mis ... Ik wou gewoon rechtdoor, naar Sterrebeek, maar er stonden auto's klaar om af te slaan naar Brussel en die ene had mij toch wel niet NIET gezien zeker ! Dus, ik kom af, hij rijdt door ... KNOTS - BOEM - PATAAT !!! En Meutje had een déjà-vu (december 2006, kruispunt Vrebos - Moorsel - Coige).

De jongeman krijgt zijn auto nog aan de kant gezet, ik kan mij ook op de zijkant van het kruispunt zetten, en hij komt dadelijk naar mij toe gelopen : "Gaat het mevrouw ? Hebt ge niets ? Ik had u niet gezien, het is helemaal mijn fout !" Wij plegen enkele telefoontjes en beginnen de papieren in te vullen. Onze beide depannagediensten hadden verwittigd dat de wachttijd ongeveer een uur zou zijn.

De vriendin van de jongeman komt toe, samen met haar (of zijn ?) vader. Wij vragen ons gezamenlijk af of onze depannagediensten wel een vervangwagen zullen meebrengen ... Kortom, alles verloopt in de best mogelijke condities. Niemand wordt gehinderd. En wij blijven dus gewoon staan wachten. "Ah, gij zijt van Leefdaal ? Da's bij hem in de buurt : hij is van Heverlee ..." Gezien de omstandigheden, is het tamelijk gezellig.

Plots stop er een politiewagen op de steenweg. Mevrouw Politie komt eens kijken wat er gaande is. Daar wij de papieren al ingevuld hebben, kan zij niet veel meer doen. Behalve het verkeer in de war sturen, denk ik dan zo ... Want op-een-ik-en-een-gij is gans het kruispunt in de "wezzel" ! :-D Er stopt nog even een andere politiewagen, maar na een korte conversatie met de eerder ter plaatse gearriveerde collega, vertrekt die weer snel. Mevrouw Politie raadt ons nog aan om onze wagens op de bushalte te duwen (de mijne rijdt nog maar het klinkt niet mooi, die van mijn tegenbotser moet écht geduwd worden), ondertussen zal zij nog op de steenweg blijven staan om het verkeer tegen te houden.

Exit politie. En het verkeer kan weer vlotjes door.

Beide depannages arriveren terzelfdertijd, zonder vervangwagen. Mijn VAB-man vertelt mij dat ik met hem mee moet rijden om een vervangwagen. Wij doen de toer van Zaventem (hun computer lag even plat en dus ging de depannage-man af op zijn intuïtie). Die mannen hebben dus echt overal vervangwagens staan ! Chapeau !!! Uiteindelijk werkte de computer weer en konden we een wagen gaan ophalen in de Weiveldlaan. Toen wij terug over het kruispunt van het ongeval reden, was de andere wagen net op de depannage-wagen geladen. Ik kan u maar 1 ding zeggen : VAB = OK !!!

Mijn geäccidenteerd autootje en ik - met de vervangwagen - kwamen bijna gelijktijdig aan bij de garage. De schade aan mijn wagen is blijkbaar niet zo erg (mijn tegenbotser daarentegen ... ik heb er eigenlijk een beetje compassie mee ...). Ik mag de vervangwagen houden tot maandag en vanaf dinsdag zal de garage zorgen dat ik mobiel blijf. De verzekering zal rechtstreeks aan de garage betalen. Hoef ik dat ook al niet voor te schieten, gelijk vorige keer.

Allez, 't valt allemaal nog mee, zou ik zo zeggen.

Pittig detail : thuis Skype ik met Broertje en hij vraagt mij welke vervangwagen ik gekregen heb. Mijn antwoord : een middelgrote, grijze auto met 4 deuren ... Het logo dat ik op het stuur zag staan kende ik wel maar ik kon er geen naam op plakken. Dus, om Broertje toch een antwoord te kunnen geven, ben ik even gaan Googlen naar logo's van automerken. Met rode wangetjes heb ik Broertje kunnen melden dat ze mij een ... Mazda gegeven hadden !!!! En zeggen dat ik 10 jaar met een Mazda gereden heb.

Ja, daar ben ik toch wel een klein beetje beschaamd over :-D