dinsdag, juni 01, 2004

Interessante weetjes ? ...


De spin met vijf poten.
Eerst even ter informatie, een spin heeft acht poten : vier links en vier rechts.
Maar een spin met nog slechts vijf poten past zich goed aan, moet ik zeggen. Zaterdag zat ik op het terras en er kwam een spinnetje voor mijn voeten gekropen. Bij nader bestuderen, bleek dat het spinnetje slechts vijf pootjes had ! En dan bedoel ik niet : twee aan één kant en drie aan de andere. Neen, neen ! Vier poten aan de linkerkant en 1 minuscuul achterpootje aan de rechterkant. En op die vijf pootjes stapte het spinnetje dapper voort. Het vertoonde natuurlijk een lichte afwijking naar links. Maar dat ving het spinnetje goed op door af en toe enkele stapjes meer te zetten met het rechter achterpootje. En zo ging het toch in een redelijk rechte lijn vooruit ... En, neen ! IK had dat spinnetje niet (bewust) beschadigd ... !

Onder de douche.
Ingezeept in de badkuip rondhuppelen is NIET GEZOND !
Ik ging een douche nemen en was net helemaal ingezeept, toen ik merkte dat het douchegordijn niet helemaal naar mijn zin hing. Fluks zette ik een stap opzij om het gordijn recht te trekken. Een geluk dat de stang van mijn douchesproeikop stevig in de muur verankerd is ! Ik kon er mij nog net aan vastgrabbelen. Anders was ik dwars door het douchegordijn het bad uigekieperd. DAN zou het douchegordijn pas niet meer goed gehangen hebben ... !

Gratis Voice mail ?
Zondag, regendag. Dus wat kan een mens anders doen dan het gebruiksaanwijzingenboekje van de GSM bestuderen en nog het een en ander uitproberen ? Ik had on-line mijn Voice mail geactiveerd en wou er nu een persoonlijke boodschap aanhangen. "Bel hiervoor naar het GRATIS nummer 1231 !!!" Ik heb dat gratis nummer gebeld, ik heb een persoonlijke boodschap ingesproken, ik heb gemerkt dat mij dat 1 EURO gekost heeft en ... als ik nu van een vast toestel naar mijn GSM bel en ik pak die niet op, dan krijg ik GEEN Voice mail boodschap te horen ... !!!


En op Pinkstermaandag zijn de meesjes uitgevlogen, denk ik. Ik stond onder het afdak naar de vele kleurige bloemetjes te kijken die ik in potten in mijn tuin gezet heb. Ik hoorde veel gekwetter en getsjirp in de bomen achter het huis. Plots kwam er een meesje, springend van takje naar takje, steeds dichter bij mij in een boom zitten. 't Was nog een metertje of twee bij mij vandaan toen er plots een andere mees tegenaan vloog. En nog eens, en nog eens ... tot het (baby ?) meesje weer op een veilig afstand van het mensenkind verwijderd was ...