maandag, november 07, 2016

Uitstapje naar de Makro

Colruyt had vorige keer mijn sigaretten niet. Wel, ik moet toch een nieuw vuilbakje hebben en dan haal ik een flinke voorraad sigaretten en kan ik gelijk zwarte muizen meebrengen voor Zus. Tijd dus om eens bij Makro binnen te stappen.

Mijn ingewanden wilden vanmorgen niet goed mee. Maar dat kwam goed uit : onze straat ligt open dus moet ik toch later vertrekken.

Tegen 11u30 was het dan zover. Mijn darmen waren gekalmeerd. KA’tje was er ook klaar voor. En wijle weg !

Hoe zat dat weer, daar aan Brucargo ? Het was de afrit helemaal rechts, geloof ik … want alle drie de banen over, da's om de E19 te nemen. Gezwind neem ik de eerste rechts. Hola ! Melsbroek ? Daar moet ik niet zijn. Geen probleem. Vlak na de afrit is er een piepklein rond puntje waar ik kan draaien. En terug de baan op. ’t Zal het middelste baanvak geweest zijn, zeker ? (neen, er gaat geen lichtje branden) Middelste afrit … Net als ik niet meer kan veranderen zie ik dat ik op weg ben naar de E19.
Ik gebruik dit woord niet gauw maar nu heb ik het toch luidop gezegd : “Sh*t !”. Ik moest dus alle banen over en helemaal links blijven om naar Makro te gaan. Ik dacht dat dat voor de E19 was. Maar ik rij eigenlijk zelf nooit naar de E19 ? En toch is dat lichtje niet gaan branden …

Bon, het feit is nu dat ik op de E19 zit. De eerstvolgende afrit nemen dan maar. Jongens, dat duurt wel een tijdje eer er een afrit komt. Ik zal hier maar braafjes achter die vrachtwagen blijven hangen. Anders mis ik het misschien nog. Ha, Zemst ! Ken ik van haar noch pluim. Het plan is dus om daar, indien mogelijk, naar links de brug over te rijden en de E19 terug te nemen.

Oh maar, kijk ! Naar rechts staat er een wegwijzer "Planckendael". En van daar ken ik de weg naar huis. Er staat ook wel een oranje plaat dat een of andere steenweg volledig onderbroken is tussen Perk en Elewijt … Och, laat het ons maar eens riskeren. Als ik nu de E19 terug neem naar Brucargo, weet ik toch niet hoe ik van daar dan naar de Makro moet. Dan moet ik nog een heel eind terug rijden eer ik weer de weg ken.

Voor ik echter aan Planckendael kom, herken ik dat reuzen kruispunt in Hofstade. Nice ! Hier rechtsaf en ik kom weer op bekend terrein. … Allez, er is natuurlijk nog altijd de zaak van de onderbroken steenweg tussen Perk en Elewijt. Maar aan die onderbreking staat een plaat : “doorgaand verkeer omleiding volgen”. Hoe moeilijk kan dat nu zijn ?

Een tijdje gaat het goed en volg ik dus de “omleiding”. Maar dan let ik niet meer op de oranje platen want ik zie dingen zoals “Machelen” en “Peutie”. Kijk, kijk ! Ik zal er misschien nog rapper zijn dan ik dacht ! Een rond punt … Neen, er staat geen verroeste vuist op. Goed naar de wegwijzers blijven kijken, nu. Machelen is the place to be ! En we rijen, rijen, rijen … Nog een rond punt … Geen vuist … Weer een afslag. Iets aan de wegwijzers doet mij hier links afslaan (waarom ? Geen idee) Maar dan zie ik wat verder de verroeste vuist boven de struiken uit steken. Ja maar, da’s rechtdoor en ik ben hier links aan ’t afslaan ! In die zijstraat dan maar dadelijk een oprit binnengereden om te draaien.


35 km na mijn vertrek thuis arriveer ik op de parking van Makro. Wel een vuilbakje gevonden. De zwarte muizen zijn ook binnen. Maar mijn sigaretten hebben ze er niet. Boe ! Boe !