vrijdag, maart 29, 2002

Deze mensen hebben een leuk eierenopvangspelletje. Doorklikken naar "Downloads".

Orisinal heeft ook een spelletje met eitjes en nog vele andere héél mooie dingetjes ...

Veel plezier en

één zaaaliege Paaasen ... !


Gezien bij een andere blogger en zelf ook eens de test gedaan ...


take free enneagram test



Dames en Heren,
Appelen en Peren,
Boeren en Boerinnen,
Het spektakel gaat beginnen !

Vorige week had ik "ergens" een cryptogram afgedrukt. Het is nu ingevuld en ik wou naar de oplossing gaan kijken maar ... ik weet niet meer "waar" ik dat ding gehaald heb ! Geeft niet, er is nog altijd de Cryptosite. Daar zijn genoeg cryptogrammen te vinden. Voor een oplossing moet je hen echter mailen, heb ik de indruk.

Vandaag ben ik écht helemaal door-en-door MOE ! Ik slaap de ganse week al zo weinig en ik word 's morgens altijd "woezie" wakker. Gisterenavond is mijn neus beginnen kriebelen en ben ik beginnen niezen. Zo te voelen is dat het begin van een allergietje, dat ik nu al een aantal jaren rond deze tijd krijg. A...aaa...aaaa... tsjoem !

Straks MOET ik naar de Delhaize. Ik heb nog een bon voor 125 punten en die is geldig tot morgen. Maar morgen heb ik niet de mogelijkheid om te gaan winkelen dus, vandaag dan maar. Ik heb hier iets opgeschreven ... : ... actieve zuurstof (VLOER) ... ? Ah ja, ik weet het weer ! Ik heb ooit zo eens een staaltje in de bus gevonden van een kuisprodukt en dat was iets heel goed. Alleen weet ik niet meer van welk merk het was. Ik herinner mij alleen nog dat er actieve zuurstof in zat. Dat wordt dan even zoeken, nietwaar ? En ik zal nog moeten tellen ook want die bon van 125 punten is alleen geldig als je voor 25 Euro koopt. Vorige keer kwam ik maar aan 21.74 EURO ... Maar vandaag staat mijn hoofd er écht niet naar ... Ge gaat dat zien, ik zal mijn kar maar gewoon VOL laden, om zeker te zijn.

Iemand gisteren om 18.25 uur de mooie volle maan gezien ? Ikke niet ! Ik dacht gelezen te hebben in EOS, dat het zaterdag om 18.25 zou zijn. Maar gisteren zag de maan er zó rond uit ... ronder kon echt niet meer. Daarom heb ik het 's avonds nog maar eens nagekeken en het was volle maan op 28 maart, in plaats van 30 maart. (Ik kan niet zo dadelijk het adres van Eos vinden maar deze link heb ik wel gebookmarked : www.sterrenkunde.com. Ik ben er nog niet dikwijls gaan kijken maar het ziet er allemaal heel mooi uit ! )

Heb ik dus niet alleen een kriebelneus en een wattenkop, maar prutogen ook nog ... En zó moet ik aan de close beginnen : dolle pret verzekerd !

Allez, en tegen volgende week zal ik nog eens een receptje zoeken om in de Pot te steken. 't Is beloofd !


donderdag, maart 28, 2002

Sorry, ik heb een serieuze kramp in mijn rechtermiddenvinger en kan niet schrijven ...

Hopelijk kan ik mijn Orloff gebraad met gebakken aardappeltjes wel binnenhouden.
Smakelijk !

Beter laat dan nooit ?

Ik heb onze server moeten wakker maken want er ging hier niet veel meer. Wie weet is die al omgeschakeld naar zomeruur ?

En eigenlijk heb ik toch niet veel te melden. Of neen, eigenlijk heb ik heel veel te melden ... Ik zal zien of ik vanmiddag iets kan klaarstomen.

Tot later, misschien !

woensdag, maart 27, 2002

Zo, de "vroege" studenten zijn binnen. Ze komen steeds maar vroeger, die jongens. Maar da's niks. Dan heb ik ook wat meer tijd om hier op mijn gemak een woordeke te placeren ... Alhoewel, ik geraakte eerst niet op mijn blogspot. Maar, ge ziet : de aanhouder wint ! Het is dan toch gelukt.

Gisteren zijn we naar de film geweest ! Dank zij een ex-collega, werden we uitgenodigd op de preview van "Kate and Leopold". Wel, dat is nu echt eens "mijn" soort film, zie : geen complicaties, geen gevecht, geen geschiet, geen VERschieten, geen bloed dat van de muren druipt ... Gewoon een verhaaltje met een mooie jongen (naam niet geregistreerd maar hij leek op de knappe lange smalle van "Noord en Zuid" indertijd) en een mooi meisje (Meg Ryan). Een romantisch verhaaltje waar je niet moet bij nadenken, waar je op tijd mee kan lachen en waar je, bij de happy-end, eventueel (ik ben nogal rap gepakt, ziet ge, maar zo gaat dat nu eenmaal met romantische verhaaltjes) een traantje wegpinkt. Ik moet toch eens ernstig overwegen om terug wat meer naar de cinema te gaan ...

En dan : GOED NIEUWS ! Allez, voor mij toch ... Het is ab-so-luut GEEN goed idee om de vensters te kuisen ! Twee weekends geleden heb ik enkele ramen gedaan (in mijn programma "selectief ramen lappen") en vanmorgen, toen ik eens ging zien of Uiltje al "binnen" was van zijn nachtelijke uitstap, zag ik dat er alweer een van mijn gevederde vriendjes tegen een van die pas gereinigde ruiten gevlogen was. Neen, er lag geen vogeltje voor pampus op de grond maar er stond een dikke ronde veeg op het venster van mijn atelier. Op het keukenraam (dat niet in eerder genoemd programma was opgenomen) staan ook nog altijd de mooi afgetekende contouren van een duif die zich daar eens van richting vergist heeft. Het bekje, de staartveren en de vleugelpennen zijn heel duidelijk te onderscheiden. Ik heb ergens gelezen dat de vogeltjes één of ander "speciaal" ingebouwd systeem hebben. Dat zorgt ervoor dat ze na zo een klap even "woezie" blijven zitten of liggen, waarna ze weer vrolijk verder kunnen vliegen. Maar als je het mij vraagt is dat toch allemaal stress die kan vermeden worden ... door geen vensters te kuisen, bijvoorbeeld ... Eigenlijk heb ik met dat keukenvenster ook een PLAN (plan nummer 2371) : ik zou dat profiel van die gecrashte duif er permanent op willen schilderen. Zou dat te doen zijn, denkt ge ?

Ik maak hier nog net even de bedenking dat men zowel zegt de ramen lappen als schoenen lappen. Daar moet ik toch eens héél diep over nadenken, zulle !

PS : Oei ! Ik heb hier serieuze problemen om te "posten" ... Als dat maar goed afloopt ...




dinsdag, maart 26, 2002

Boodschap voor Kozze Hoofdredacteur :

in de Drive-In van de Makro zijn PIEREWITTEKES te krijgen !!! (draagvermogen 120 kg, 24.90 Euro)

En verder heb ik gisteren van Kozzinneke Hilde een briefje gekregen ! Ja, ja, als het pas geeft sponsoren wij af en toe nog eens Tante Post. Schoon briefpapier, meisje ! Met een schilderij van Berthe Morisot erop. Maar het artikel dat bij in die brief zat is ook heel belangwekkend : de Burberry is volle gaas mode aan het worden !

??? Hoor ik u nu denken. ??? Burberry ??? (Tenzij ge van de mode op de hoogte zijt, dan weet ge hier natuurlijk alles van). Wel, dat is die ruit waar ik van probeer af te kicken. Ge weet wel, die van de ALARM-SJAAL, (èn paraplu's, èn jassen, èn sakochen, èn handschoenen, èn ... ) die ik in Spanje om de vijftig meter zag. Dat dat veel geld kost, zo een Burberry sjaal ! Amaai, en ik heb er zómaar ene cadeau gekregen ! Welbedankt, Peter ! (Neen, ge krijgt hem niet meer terug !)

Sinds ik die sjaal heb (ik draag hem ook alle dagen) moet ik zeggen dat ik er zo goed als geen meer gespot heb. Allez, nog eentje, bij Tante Wiske in een boekje : Madonna's Lourdes (het meisje met de oorringetjes van 10.000 GBP) droeg zo een rokje en bijpassende boodschappentas. Maar verder heb ik al enkele weken geen Burberry ruit meer gezien. Dus dat helpt wel, dacht ik, ik zal er nog van af geraken. Maar nu blijkt dat die ruit weer helemaal in de mode komt, vooral ook bij jongeren, ga ik nog moeilijke tijden tegemoet, vrees ik ...

En om te besluiten : Win-for-Life van vanmorgen heeft niets opgebracht. Volgende keer beter ! En met de aanschaf van een Burberry hoedje zal ik nog maar wat wachten, zeker ?

maandag, maart 25, 2002

De studenten komen vroeger, morgen. Dan zal het gene vette worden om hier wat te schrijven ... Daarom zal ik nu nog gauw een receptje bij in de Pot steken ...

En eigenlijk heb ik ook nog wat voor het Woord-van-de-Week ...

Allez, ik zal zien hoever ik geraak.

Dit weekend werd er onder anderen ook in mijn gemeente meegedaan aan de zwerfvuilopruimactie. Dus dacht ik : laat mij ook eens een kijkje nemen op de stoep en in de voortuin ... en ondertussen de afgevlogen takken oprapen. Oogst van de operatie, na 1 uurtje in de buitenlucht : vier bakjes hout gesprokkeld en twéé emmers rommel : blikjes, plastic flessen, drankcartons, het omhulsel van een ketting waarmee je de fiets vastlegt ... kortom allerhande gewone ROMMEL !

Goed nieuws !!! Buur Bunker houdt nog van mij ! Enfin, dat denk ik toch want zaterdag kreeg ik weer de ganse namiddag een prachtige serenade ... 't Was deze keer echter niet de Carmina Burana, 't was een beetje meer boenke-boenke muziek. Maar, toen de garagepoort al dicht was, hoorde ik het nog ...

Daarna heb ik dan kennis gemaakt met het fenomeen "badborstelmoeheid". Ik neem meestal een douche maar, sinds ik van Nicole die heerlijke Camelia badolie gekregen heb, laat ik mij al eens meer tot aan mijn nek in het bad zakken. Nadat ik mij dan een half uurtje heb laten weken, geef ik mezelf een flinke schrobbeurt met mijn plastieken badborstel. Wel, na de "zware" tuinarbeid van zaterdag, vond ik het aangewezen om mijn overspannen spieren wat te verwennen. Ik wou de badborstel klaarleggen maar groot was mijn verbazing toen ik in de kast ongeveer honderdduizend stukjes badborstel vond ! Waaraan deze jongen bezweken is laat ik in het midden ...

En zondag was het dan ruzie in het duivenhuishouden ! Mevrouw kwam steeds tegen meneer aanzitten, zo te zien met de bedoeling dat hij op haar koppeke zou pikken. Dat doen ze dikwijls, moet je weten. Wel, meneerke wou niet echt meedoen en dan pikte mevrouwtje in zijn bek. En dan pikte meneerke terug en dan hingen ze met hun bekken in elkaar, te trekken en te duwen, bijna zoals Sumo-worstelaars dat zo goed kunnen. Op den duur werd meneer het beu en ging hij op een andere tak zitten. Maar dat was zonder mevrouw gerekend : zij achtervolgde hem van boom tot boom. Tot hij op de top van een hoge conifeer ging zitten : daar was maar plaats voor één vogel. Toen was hij gerust en heeft hij met opgezette veren wat zitten zonnen ... Pazzop : 't kan goed zijn dat ik hier meneer en mevrouw door elkaar haal. En 't kan ook zijn dat ze helemaal geen ruzie hadden maar één of ander ritueel aan het uitvoeren waren. Dat weet ik allemaal zo niet, zulle !