dinsdag, oktober 27, 2020

Eventjes naar de bakker ?

Weer zo'n dag om thuis te blijven ...

Vanmorgen naar de bakker geweest. In de winkel waren twee klanten en er stond 1 dame met mondmasker buiten aan de deur te wachten. Ik ga achter de dame staan. Na een tijdje komt er 1 klant naar buiten. De dame voor mij blijft staan. Ik wacht nog even (niemand afjagen, nietwaar ? dat zou ik zelf ook niet leuk vinden). De dame voor mij kijkt binnen in de winkel en dan kijkt ze naar mij. Ik zeg haar : "ge moogt naar binnen gaan". Waarop zij antwoordt : "Ah, maar ik moet niet binnen zijn, hoor" ... Waarom sta je dan op de plaats waar de mensen aanschuiven ? Waarom zeg je niets aan de persoon die ACHTER U STAAT AAN TE SCHUIVEN ?

Op weg terug naar huis loopt er een jogger. Hij draagt geen mondmasker alhoewel hij wel in de omgeving van de school loopt en 't is nog geen 9u30. Hij loopt aan de linker kant van de straat, steekt over (zonder te stoppen, want dat schijnt iets te zijn dat joggers doen ... ?), loopt de krantenwinkel binnen. Ik kom voorbij de krantenwinkel en wordt bijna omver gelopen. De jogger, nog altijd zonder masker, met een krant in de hand, snijdt mij de pas af, van rechts achter naar links voor ! En steekt de straat over zonder te stoppen (want naar 't schijnt ...). Niet goed bezig, man !

Ik zit weer veilig in mijn huisje en wacht op zus die voor mij wortels zal meebrengen van bij Colruyt. Zo moet ik deze week eigenlijk niet meer buiten komen. Alleen donderdag nog even naar de markt, een visje en snoep halen.