zaterdag, juli 11, 2020

Alarm

De overburen hebben er nog een auto bij. Eerst zag ik de elektrische wagen niet meer maar wel een Yaris met nieuwe nummerplaat. Dus ik dacht dat ze de elektrische weggedaan hadden. Enkele dagen later was de elektrische VW er terug en zag ik de Yaris niet meer. Dus ik dacht dat ze misschien even een vervangwagen gekregen hadden. Nog een week later stonden zowel de elektrische als de Yaris voor de deur. Dat maakt dus vijf : de familie monovolume, de elektrische, de wagen van dochter, de paarden auto en de Yaris. Zelf geen garage hebbende, betekent dat dat ze hun wagens op straat en in de zijstraten moeten parkeren.

Vandaag ging er ergens in de buurt een alarm af. Het was een huisalarm en ik vroeg mij af of het in het oude huis van de pastoor was of in dat nieuwe huis ernaast. Ik bleef even staan kijken. Misschien zag ik wel iemand weglopen ? Er kwam inderdaad een jongeman van de Bosstraat naar het Marktplein gestapt. Op het gemakske. Is dat verdacht ? 'k Weet het niet ...

Maar uit het huis van de overburen kwam de jongste zoon naar buiten. Hij ging tot op de hoek van de straat, keek even in de Bosstraat en keerde terug. Ondertussen kwam mama ook aan de deur. Toen de jongen weer thuis was vroeg ik of het aan dat nieuwe huis was. Inderdaad, zei ook mama, het was in dat nieuwe huis. Zij dacht dat het misschien een van de auto's was.

Als er een alarm gaat, stuur je je jongste kind om eens te gaan kijken ? Bwa, waarom niet ? Je moet ze toch op een of andere manier harden, hé ?