vrijdag, mei 11, 2001

Tiende dag zonder cola-light. Bij mijn 3 liter water, drink ik wel twee tot drie gewone cola's elke dag. Maar verder valt daar heel goed mee te leven. Ik ben dan wel verslaafd aan sommige dingen maar ik ben blijkbaar een "luie" verslaafde : als "het" (T.V., snoep, eten, cola-light …) niet in mijn buurt is, kan ik gerust zonder. Die ene uitzondering daargelaten, natuurlijk.
Gisterenavond heeft het flink gewaaid en geregend. Daarna lagen er rond mijn huisje, en op mijn autootje, allemaal kleine witte bloemblaadjes. Vanochtend ben ik uit nieuwsgierigheid toch eens gaan kijken welke boom zo gul zijn bloesems rondgestrooid had. Ik heb geen boom met witte bloemetjes gevonden in de buurt ... Eerst was ik verbaasd : waar konden die blaadjes dan wel vandaan komen ? Maar bij nader inzicht klopt het wel, natuurlijk : hoe zou ik een boom met witte bloemetjes kunnen vinden als hij zijn bloesemblaadjes allemaal afgeschud heeft ?
9 mei is een even mooie dag als elke andere om aan een electronisch dagboek te beginnen. Ik vraag mij alleen af hoe lang ik het volhoud. Zelfkennis, weet je wel ? Ik ben ettelijke dagboeken begonnen en dat valt altijd stil na een tijdje. Even mijzelf eraan herinneren : een DAGboek is iets waar je DAGelijks in schrijft, meisje ! Ik zou me kunnen voornemen om elke avond, voor het huiswaarts keren, even wat te schrijven. Moet toch te doen zijn ? Andere mogelijkheid : 's Avonds thuis schrijven en het 's anderendaags 's morgens publishen. Bezwaar : dan moet ik 's avonds mijn komptuuter opzetten en riskeer ik mijn boeken te verwaarlozen … EN mijn spaanse les te verwaarlozen … EN al de rest van mijn projecten te verwaarlozen …
Ik ben er ook al een paar dagen over aan het piekeren om eens een ZIN van de week te schrijven, ipv een woord van de week. Ik heb toch al een stuk of twintig dialectwoorden genoteerd. Maar ge gaat zien, dan gebruik ik al mijn woorden in 1 zin en ligt die pagina stil vanwege geen inspiratie meer.
Pffff ! Al die beslissingen die een mens toch moet nemen in zijn leven !