dinsdag, april 29, 2003

Gisteren ben ik geëindigd met een kleine bedenking bij de kwaliteit van mijn graszaad ... Welja, dat ligt al twee jaar in de garage. Goed ingepakt weliswaar, en er stond geen houdbaarheidsdatum op de verpakking. Maar toch denk ik dat plantenzaad liever onder de grond steekt. Wat mijn vermoeden nog versterkt is, dat het zaad daar nu al enkele dagen in de tuin ligt, bovenop de potgrond die ik kwistig rondgestrooid heb, en er is nog geen enkel vogeltje dat er ook maar een bekje naar uitgestoken heeft ... ! Ik weet zeker dat die diertjes het graszaad al zijn komen inspecteren maar ze zullen wel gedacht hebben : "Pfff ! Zo'n ouwe brol !" en hebben verder geen interesse meer vertoond voor de culinaire aspecten ervan. Aan de weersomstandigheden zal het anders niet liggen : af en toe een flinke plensbui erover en daarna ook nog enkele straaltjes zonneschijn ... Meer moet dat niet zijn, hé ? Wel ... zoals gezegd : we zullen wel zien ...

Heb ik al verteld over de Clickx-punten die we gezamenlijk aan het verzamelen zijn voor ons kleinste Kozzeke ? Vorige dinsdag kocht Walter een Nieuwsblad en daar kreeg hij zowaar een kleurige sleutelhanger bij. En vervolgens staan er elke dag in de krant punten die je kan sparen om nog meer sleutelhangers te "koop-krijgen". Ja, ja, je moet wel 1 EURO bij je spaarpunten neertellen om een nieuwe sleutelhanger te krijgen !

Welnu, eerst had ik het schitterende idee om woensdag ook een krant te gaan kopen en alzo nog een "basis"-sleutelhanger te krijgen. Helaas, driewerf helaas ... De krantenman wist mij te vertellen dat je die eerste Clickx-hanger er alleen maar op dinsdag bijkreeg. Maar, niet getreurd, hij had er nog twee liggen waar hij toch niets meer mee kon doen en die heeft hij mij zomaar gegeven ! Dankuwel, lieve krantenman !

Toen rees er echter een tweede probleempje : als Walter naar kantoor gaat koopt hij geen Nieuwsblad meer en heeft hij dus ook niet de gelegenheid om nog punten te sparen ... Maar, weerom niet getreurd : in de Bosstraat komt elke dag Het Nieuwsblad en Nicole zal ze voor Maarten bijhouden.

En dan is er nog een derde obstakeltje : met je spaarpunten en bijbehorende EURO's, dien je je te begeven naar de dichtsbijgelegen JBC-winkel, alwaar je dan de zo fel begeerde sleutelhangers kan gaan afhalen "tot 25 mei en zolang de voorraad strekt" ... JBC-winkels weet ik hier in de omtrek wel liggen. Maar ...ik mag alleen NIET VERGETEN om er tijdig met de spaarkaart naartoe te gaan ! Zal dat wel goed aflopen ?

Ook hier heb ik weer mijn twijfels want gisterenavond, toen ik een pizzaatje in de oven zette, had ik de mij toevertrouwde spaarkaart al bijna mee de oven ingeschoven ... Ik had de pizza eerst op de kaart gezet en voelde gelukkig nog net op tijd dat de bodem van de pizza "anders" aanvoelde dan van gewoonte ! Maar ge ziet het : hier rust een zeer zware verantwoordelijkheid op mijn schouders ...

maandag, april 28, 2003

Ik heb het paasweekend verlengd met enkele extra daagjes verlof. Het was de bedoeling dat ik met ons kleinste Kozzeke naar Bobbejaanland zou gaan ... Wonderlijk zijn echter de wegen van het Lot ... !

Dinsdagochtend rond elf uur, vertrokken we uit Diependaal. Op de E314 vertelde broer mij nog dat Bobbejaanland een nieuwe attractie had. "Kijk maar, ik heb het uit de krant gescheurd." Ik begon het artikeltje te lezen en zag dat Bobbejaanland op 5 april zijn deuren geopend had voor het publiek. Maar ... wat zag ik op het volgende regeltje ? "Gesloten van 22 t/m 25 april" ... !!! Wat is dat ? Moeten ze daar na twee weken de boel al weer sluiten om alle vijzen en moeren weer vast te draaien ?

Dus, net toen we in Aarschot de E314 verlieten, riep ik : "Stop ! 't Is gesloten !!" We zijn aan de kant gaan staan en hebben overlegd wat we dan wèl zouden kunnen doen, die dinsdag. Ik dacht plots aan de Zoete Waters in Heverlee. We besloten om daar eens een kijkje te gaan nemen en ... dàt was een aangename verassing ! Het was natuurlijk goed weer en het paasverlof was voorbij, dus was er bijna geen volk en hadden we de ganse speeltuin zo goed als voor ons alleen. We hebben mini-golf gespeeld, Maarten heeft op de trampolines geduikeld, we zijn de goudfazant en de pauwen gaan bewonderen en hebben een praatje gemaakt met de geitjes. Er was ook een water-partij, waar je vanalles kon doen met ... water ! Je kon fonteintjes laten spuiten in allerhande reservoirtjes. Als het ene vijvertje vol was zette je de "sluis" open zodat het water weg kon stromen. Elders kon je het water op een waterrad laten vallen. En er was ook nog een grote schroefboor waarmee je water naar aan hogergelegen bak kon brengen. Met water knoeien is toch altijd leuk, niet ? En verder heeft Maarten heel veel geklommen. Ah jaaaa ! Want er staan voornamelijk klimtuigen in de speeltuin van de Zoete Waters. Rond vijf uur gingen we moe maar tevreden naar huis. Ik ben er zeker van dat Maarten die nacht heel goed geslapen heeft !

Woensdagnamiddag ben ik met zus naar de Makro geweest. Ik kwam thuis met een stofzuiger, een papiersnijmachientje (eindelijk !) en een nieuw droogrekje. Het droogrekje heb ik zaterdag in gebruik genomen. Om het in mekaar te steken moet je wel hogere studies gedaan hebben, vind ik. Maar het is mij gelukt en nu heb ik een handig rekje op wieltjes dat je gemakkelijk kan verplaatsen zonder dat het hele ding, met of zonder was eraan, in duigen valt !

Donderdag en vrijdag moest ik gaan werken. Dat was iets minder. Maar ik heb het overleefd, dank u. Alleen werd mijn maag vrijdagavond nogal op de proef gesteld ... 't Was vrijdagavond nogal druk en achter mij stond in de file een neuspeuteraar ! Eerst gebruikte hij zijn rechterpink, dan zijn rechterwijsvinger, dan zijn linkerwijsvinger en dan zijn linkerpink ! En ... jawel, hoor ! ... Elk van die vingers stak hij daarna netjes in zijn mond ... ! Jakkes !!! Ik zat nog de ganse tijd te denken : "Hier kijk ik niet meer naar !" Maar dat ging niet ! Als gebiologeerd, werd mijn blik steeds weer naar de achteruitkijkspiegel getrokken. Tenslotte begon peutermans ook aan zijn rechteroor te prutsen. Néééééééééééén ! Dat zag ik echt niet meer zitten ! Maar ... oef, wat een opluchting ! ... Hij was gewoon het oortje van zijn mobiele telefoon aan het ajusteren en is toen beginnen tateren en tateren en ... het gepeuter was voorbij.

Ergens moet ik een serieuze adrenaline-stoot gekregen hebben. Misschien wel door die enkele dagen verlof ? Want toen ik vrijdagavond thuiskwam heb ik dadelijk de krabber genomen en ben de tuin in gedoken. Daarna heb ik het gras gemaaid en omdat het er erg regenachtig uitzag, besloot ik om dan maar tegelijk de kale plekken van het gazon opnieuw in te zaaien. Omdat er daarna nog steeds geen druppel uit de lucht viel, heb ik voor alle zekerheid het gazon maar met de gieter besproeid. En toen ik 's nachts wakker werd van de regen op het dak, kon ik mij met een gerust gemoed op mijn andere kant draaien : dank u, Engelbewaarder ! Allez, ik hoop dat het in orde komt met de nieuw ingezaaide stukken ... Want dat graszaad heb ik eigenlijk al een jaar of twee in de kelder liggen ... We zullen wel zien !