zondag, mei 26, 2019

Overpeinzingen

Overpeinzingen tijdens de stembusgang ...

De kerkklok slaat 6 minuten verkeerd : om 12u06 slaat ze 12 keer.

Aan mijn stembureau is het een beetje file. Jokke Teugels is de scanmaster. Hij is heel vriendelijk, glimlacht naar iedereen en legt geduldig uit hoe je moet scannen en je briefje in de gleuf steken. Op geen enkel moment raakt hij de stembriefjes van de mensen aan ! Wat een verschil met vorige keer toen de kerel die toen van dienst was, nors het briefje uit uw handen trok, het zelf scande en het zelf in de bus stak.

Mijn mening over Jokke herzien misschien ?

Stemplicht vervuld. Naar huis nu om aan de pizza te beginnen.

Kijk ! Mijn recentste W-nummerplaat gespot : 1-WER.

Kazzekein al uitgetrokken maar toch loop ik te zweten in de zon. In de Beekstraat steekt er eindelijk een flinke en frisse wind op.

Om 12u36 slaat de kerkklok 1 keer. Zou er iemand de pastoor verwittigen ? Telkens er iets scheelt met het kerkuurwerk, vraag ik mij dat af.

Ter hoogte van Fik en Stefanie krijg ik het toch een beetje koud. Maar het is de moeite niet meer om mijn jasje weer aan te trekken. Bijna thuis en ikke blij want mijn tenen doen zeer.

Thuis zit de brievenbus vol met reclame drukwerk. Net op tijd want morgen is het papierophaling.

Pizza maken ? Fleus misschien. Ik heb belange nog geen honger. Ik teer waarschijnlijk nog op de broodjes, chips, witte pens en cervela van gisteren ...