vrijdag, juli 12, 2002

Meutje groet 's morgens de dingen :

Dag mooie vrijdag !
Dag vrijdag, laatste dag van de week !
Dag fantastische vrijdag !
Dag vrijdag, laatste dag voor mijn weekje verlof !

Meutje's pep-talk :

... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... ! ... maar eentje meer ... ! ... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !... 't Is de laatste ... !

Meutje is blij !

donderdag, juli 11, 2002

Een prettige Guldensporenslagdag, allemaal !

Wat zou ik graag eens met de "goedendag" rondzwaaien ... Maar 't zal voor een andere keer zijn : mijn sinussen hebben een verbond gesloten met mijn rechter schouder-nek spier. Gevolg : als ik mijn neus snuit, schiet er 220 volt door mijn rechterschouder en als ik mijn rechterschouder belast, wordt mijn rechteroog door de omliggende sinussen uit zijn kas geduwd.

Dat is zo, hé, als er sleet op de onderdelen komt ...

woensdag, juli 10, 2002

't Regent, 't regent, de bollen worden nat
Chocolat, chocolat
in de winkelstad !

'k Heb er ook nog eentje voor het Woord van de Week ... dat eigenlijk ook al geen Woord van de Maand meer is, zie ik nu ... Foei !



dinsdag, juli 09, 2002

Jawel, dames en heren ... de pompoen blijft maar groeien ! Vanmorgen was hij al twee centimeter dik ! De bloem erboven is helemaal mooi opengegaan. Ik vraag mij af of dat wel normaal is ? Kan die plant dat wel aan : zowel bloemen als pompoenen laten groeien ? Samen op hetzelfde steeltje ? Ik hou het in het oog en u op de hoogte !

Gisteren met stekende koppijn vroeger naar huis moeten gaan. Thuis gekomen, nam de hoodpijn nog toe want de aanslagbrief van het kadaster zat in de bus ... Er komt zomaar eventjes een slordige 25 % bij ! Vanaf nu reken ik mij dus echt tot het chique volk, hoor ! Ah jaaaaaa ! Volgens de kadasterpapieren woon ik zo stilletjesaan in een kasteel, denk ik.

Er zat ook een briefje van de watermaatschappij in de bus : dat ze graag mijn index wilden opnemen en dat ik dringend moest bellen om een afspraak te maken. Ik bel naar het aangegeven nummer : dat nummer bestaat niet (meer ?). Dan probeer ik maar het nummer dat helemaal onderaan in het klein afgedrukt staat. Ik vertel de meneer dat hij mijn index wil opnemen maar dat ik net een faktuur gehad heb. Of dat normaal is ? Ik geef hem mijn adres en krijg als antwoord dat dat een vergissing moet zijn en dat er "vandaag al veel vergissingen gemaakt werden". Ik wil gerustgesteld de telefoon afsluiten als ik die meneer nog "Hallo ! Hallo !" hoor roepen. Ja hoor, hij moest mij nog vertellen dat ze bij mij wel een kraan gingen komen repareren. Euh ... ik vertel hem dat ik echt geen kapotte kraan heb waarop hij, een beetje ontmoedigd, dat "dat dan ook wel een vergissing zal zijn ... "

Met twee aspro's achter de kiezen ben ik dan in bed gekropen : VERKEERDE TIMING ! Buur Boer was het graan aan het afrijden ... Tot acht uur heb ik nog wakker gelegen, zonder stekende hoofdpijn weliswaar want de aspro's deden hun werk zoals het hoort. Dan ben ik eindelijk in een diepe slaap gegleden waaruit ik vanmorgen verdwaasd wakker geschoten ben ... een uur te laat omdat ik gisteren de wekker niet gezet had !

Ik zit er hier nu een beetje woezie bij ... Eigenlijk wel een lekker gevoel, moet ik zeggen. Hopelijk moet ik vandaag niet te veel "secure" dingen doen ... ?

maandag, juli 08, 2002

Mijn welgemeende ekskuses voor het Writer's Block dat zich gedurende ... bijna twee weken gemanifesteerd heeft !

Het zit namelijk zo : als het niet goed gaat met de Meut, gaat ze al "uitgetreden" door het leven, en als je uitgetreden bent, kan je niet "observeren", en als je niets observeert valt er niets te vertellen. Sorry !

Maar ondertussen is dit weekend weer een groot sukses geworden. De kapotte TV is naar de garage verhuisd en op die lege plaats heb ik de uiltjes en poezen speelplaats ingericht : mijn uiltjes en poezen staan er vredig naast elkaar snoezig te zijn. Ik was onder de indruk van de toch al wel uitgebreide collectie die ik tot nu toe opgebouwd heb !

En ... stress, mannen ! ... ik heb kadertjes aan de muur gehangen ! Natuuuuuurlijk hangen ze niet met mijn goesting. Dat had ik al van tevoren kunnen vertellen. Maar ze hangen er en het is prettig om daar af en toe eens naar te kijken.

En ... OWEE ... ! Ik heb een POMPOEN !!! Mijn "laatste-der-pompoenen" doet het heel goed op de terrastafel. Hij heeft al een staart van twee meter en op het einde van die staart, dat ik op een stoel gehangen heb, zit er een pompoen. 't Is te zeggen, een pompoentje : zaterdag had het 1 centimeter doorsnede maar zondagavond zag het er al een beetje groter uit. Het groeit als ... pompoen, dus !

Omdat de zon in de Coige niet echt mee wou dit weekend, heb ik zondagnamiddag ook nog een paar kruisjes aan mijn kruissteekkussen (ik vind dat echt wel een plezant woord !) toegevoegd. Nog enkele rijen en dat is ook weer af !

En de plannen voor mijn zonneterrasjes dartelen rond in mijn toch al overvolle brein ! 't Gaat oprecht schoon worden, dat kan ik u verzekeren ! Alleen heb ik nog niet het basismateriaal, namelijk de houten tegels. En zonder tegels, geen terrasje ! Dat spreekt vanzelf !

Voilà, ik voel mij al een beetje minder schuldig omdat ik nu toch wat geschreven heb. 't Is wel geen wereldschokkend nieuws (alhoewel ... dat van die kadertjes aan de muur ? ...) maar zo weet men tenminste dat ik nog leef !

Euh ... nog leef ... ? ... Ik geloof dat er een geheim complot tegen mij gesmeed wordt : mijn sigaretten zijn nergens te vinden ! Niet in de Colruyt, niet in de Delhaize, vanmorgen niet bij de krantenman ... HELP ! Ik heb dus maar wat anders gekocht en het ganse weekend straffere brol gerookt met als gevolg dat mijn luchtwegen tamelijk geïrriteerd zijn. Kuch ! Hoest ! Rochel ! ...

Een prettige week, allemaal !