vrijdag, augustus 24, 2001

- Proficiat ! U behoort tot de winnaars van de wandelzoektocht "Ken uw stad ..."
Dit zat gisteren in mijn brievenbus. Ik heb dadelijk naar Merelbeke gebeld want ik zie mij nog niet zo gauw vrolijk op een donderdag om 18u30 toekomen op het Sint-Michielsplein te Gent ... Zus en schoonbroer zijn natuurlijk bereid mijn prijs te gaan afhalen.
Dat ik een prijs gewonnen heb, wil zeggen dat ik er redelijk dichtbij zat met de schiftingsvraag. Voor de schiftingsvraag moest je de lottogetallen van een welbepaald weekend in de toekomst samentellen en dat vermenigvuldigen met het reservegetal. Ik vond 1500 wel een mooi nummertje. Wel, en schoonbroer zou schoonbroer niet zijn als hij niet, dadelijk na mijn telefoontje, de lottogetallen was gaan opzoeken in die welbepaalde krant. Zus heeft mij dadelijk teruggebeld om mij te zeggen dat ik er knots bovenop zat : de som van de lottogetallen vermenigvuldigd met het reservegetal was 1500 ... !
Nu zegt mijn gezond verstand mij dat 1500, zoals eerder gezegd een mooi getal zijnde, nog wel eens enkele malen uit de bus kan gekomen zijn. In dat geval treedt de tweede schiftingsvraag in werking : hoeveel deelnemingsformulieren zouden er afgeleverd worden ? De eerlijkheid gebiedt mij hier te vermelden dat onze zus hiervoor op elk deelnemingsformulier zomaar een getalletje ingevuld heeft. Mijn prijs is dus te verdelen tussen mijn zus en mij ...
De vraag is natuurlijk : WAT zal die prijs zijn ? In een ver verleden heb ik al eens een vulpen en een fietsje gewonnen, met een tekenwedstrijd (dank u, opa !) en met een kleurwedstrijd. Zal ik het nog beter kunnen doen ?

donderdag, augustus 23, 2001

't Is weer voorbij die mooie vakantie ... ! En nu maar hopen dat ik hier weer vollen bak in gang kan schieten ...
Een collega van Coike Boike Ellentriek heeft wat dialektwoorden en -zinnen doorgestuurd, waarvoor reeds bij voorbaat dank ! Ik zal ze zo vlug mogelijk publiceren in het Woord van de Week.
Je weet het, of je weet het niet, maar ik zit altijd te stoefen dat ik een speciale engelbewaarder heb die mij voor allerlei kleine "rampjes" behoedt. Wel, ik veronderstel dat engelbewaarders ook recht hebben op congé. En dan was de mijne gisteren dus met verlof : toen ik 's avonds thuiskwam stond de slaapkamervenster (nog altijd) wagenwijd open ! Maar allez, terwijl mijn engelbewaarder forfait gaf waren de weergoden met mij en heeft het gelukkiglijk niet geregend ... Het is prettig te weten dat ik steeds onder zulke "hoge" bescherming sta !