maandag, september 24, 2007

Leuven kermis !

Ons kleinste Kozzeke had geluk : hij was in het land terwijl Leuven Kermis nog op zijn laatste beentjes liep.

Wij dus zaterdag naar Leuven. Waaw ! Zo een grote kermis ! Kortenberg kermis vond hij al leuk maar hier in Leuven, dat was nog al eens wat anders ... Eerst gingen we gewoon alles eens verkennen. En dan werd er besloten wat we allemaal gingen doen.

We begonnen met het spookkot (te voet). Kozzeke ging voorop. Ik liep aan het staartje en heb steeds Broer's hemd vastgehouden. Want het is dus pikkedonker in dat spookkot. Alleen als er trapjes waren kwam er ergens door een spleetje of van een klein lampje wat licht. Onderweg werden we regelmatig opgeschrikt door monsters die oplichtten en begonnen te krijsen. Enkele keren hoorde ik voor mij een serieuze "knots". Dat betekende dat Kozzeke ergens tegenaan gelopen was en dat Broer en ik extra moesten opletten. Aan de uitgang van het spookkot werd Kozzeke dan nog eens extra opgeschrikt : niet alleen verscheen daar plots een krijsende vampier maar er stond ook nog een (echte) mens met een monstermasker op. Achteraf maakten wij de bedenking : amaai, moet die mens hier de ganse tijd blijven staan tot er iemand langskomt ...

Dan hebben we de Tobogan uitgeprobeerd. Broer bleef buiten wachten terwijl Kozzeke en ik binnenin halsbrekende toeren uithaalden. Het ging er over rolletjes, draaiende schijven, op en neer gaande trappen, ongelijk bewegende balken ... Drie verdiepingen dolle pret ! De laatste hindernis bracht mij even in paniek : een draaiende ton waar je door MOEST. Ik wou nog een andere weg naar buiten proberen maar, niets te doen. Door de ton was de enige uitgang. Ik heb mij even moeten concentreren en heb het er dan zonder al te veel kleerscheuren afgebracht.

Kozzeke en Papa maakten enkele ritjes in de botsauto's en er werd natuurlijk met ballen gegooid, naar blikjes en naar een basketkorf. Kozzeke is daar een echte krak in ! Hij schoot ook pijpjes stuk (plastieken pijpjes, waar zijn de goeie ouwe stenen pijpjes van vroeger naartoe ?) en hij schoot Mannekens Pis omver. Zelfs met pijl en boog was Kozzeke niet te verslaan ! Elke attractie leverde natuurlijk een leuke prijs op. Met volgende "buit" kwamen we thuis : een Coca-Cola voetbal, een pluchen beer, een BB-gun, pijltjes-pistolen, een laser-pointer en een leeslampje.

Kozzeke was zo lief om met Meutje de glazen doolhof te doen. Een geluk dat hij ook deze keer weer voorop liep. Anders had ik nu waarschijnlijk nog altijd in die doolhof gezeten ...

Help ! Ik wil eruit !

Bij 't Wit Madammeke kochten we smoutebollen en een lekkere wafel die we op het terras van de Universum opsmulden.

Op de terugweg naar de parking, deed Kozzeke de Tobogan nog eens helemaal alleen. In de botsautootjes heeft hij ook een toertje alleen gedaan : hij had een jeton gevonden onder een schietkraam.

Na drie uren Leuven Kermis gingen we moe maar tevreden naar huis. Zondagmiddag genoten we van een lekkere brunch in den Domus en zondagnamiddag moest Kozzeke jammer genoeg alweer vertrekken. Hij nam de pluchen beer, de laser-pointer en het leeslampje mee over het water. De pijltjes-pistolen bleven wijselijk bij Papa en de BB-gun werd naar de vuilbak verwezen vanwege "Made in China" en dus niet marcherende ...

Vandaag heb ik seriueze stijve schouders. Ik denk dat ik mij in die Tobogan soms wat te fel tegengehouden heb ... Maar dat moet je er voor overhebben als je zoveel plezier kunt maken ! En binnen enkele dagen zullen mijn schouders wel weer in orde zijn, zeker ?