woensdag, juni 26, 2002

De laatste tijd heb ik nogal veel oud brood gerecycleerd ...

Kijk maar eens bij Wat Schaft de Pot ?

Smakelijk !

... Nu nog eens iets aan het Woord van de Week doen ...


Ik heb net mijn foto's teruggehaald. Ik had er nochtans bij gezegd : ALLES afdrukken, hoor ! Want ik was niet gerust in het resultaat van mijn uiltjes-foto's ... Wel, ze hebben NIET alles afgedrukt ... En maar goed ook. Want op het overzicht zie ik duidelijk dat ALLE foto's die ik in de schemering van de uiltjes genomen heb ... ZWART zijn ! Dus, dank u, mensen van het fotolab : da's weer een pak Eurootjes uitgespaard !

Toch ben ik niet erg tevreden over Kodak. Ik heb dus geen flits gebruikt toen ik de uiltjes fotografeerde (eigen schuld, dikke bult ?). Wel, dat heeft volgens mij die flits zodanig gefrustreerd, dat ze daarna bij ELKE foto op klaarlichte dag afging. Dat heb ik met mij Agfa toestelletjes nooit voorgehad ... En dus denk ik dat het toch ook een beetje aan Kodak ligt dat mijn uiltjes niet vereeuwigd zijn. Blijft natuurlijk ook het feit dat IK GEEN VERSTAND HEB VAN FOTO'S MAKEN ...

Allez, we zullen het dan maar doen met de foto's die wel gelukt zijn, hé ? Ik heb Lieve met de extra editie van De Juiste Kaart ("Read all about it !"), en schaapjes, en ponietjes, en de Tuin der Onlusten, en kalfjes, en Tante Wiske's tuintje, en mijn "Laatste-der-Pompoenen" en ... Kijk ! Kijk ! ... Ik heb tóch een foto van een uiltje ... ! Hij zit een beetje streng rond te kijken in mijn buiten-schouw ... Mijn stapeltje in-te-plakken-foto's wordt dus toch weer wat groter.

En, oh ironie ! Bij de foto's zit een kortingsbon om van één foto een poster te laten maken ... ! Ze moeten daar bij de Rainbow Color Fotoservice wel erg onder de indruk zijn van mijn fotografeerkunst !

Maar mijn volgende wegwerptoestelletje zal wel weer een Agfa worden, hoor !

maandag, juni 24, 2002

Killer Whale is terug !!!

Zaterdag vond ik hem tussen mijn T-shirts van Lanzarote ... Natùùrlijk heb ik hem niet beknord ! Integendeel, ik heb hem verwelkomd als een echte verloren ... kussensloop. Zijn motieven om zich dààr te verstoppen, heeft hij mij echter nog niet kenbaar gemaakt. Wil hij liever een T-shirtje zijn ? Oei ! Dat wordt een serieuze geslachtsverandering ! Alhoewel : enkele gaten erin knippen en twee mouwtjes eraan zetten ? Moet kunnen ... Of wil hij gewoon naar warmere oorden en heeft hij zich daarom tussen mijn vakantie T-shirts verstopt ? Dat zal dan niet voor dit jaar zijn hoor, jongen !

Wat die kussensloop tot deze rebellie aangezet heeft zal ik wel nooit te weten komen, vrees ik ... Ik hoop echter dat het geen epidemie wordt : zondag, toen ik de was van het droogrek haalde, kropen mijn groene bloemetjes kussenslopen al stilletjes tussen de groene handdoeken ! Jamaar, jamaar ! Heerst er dan zoveel ontevredenheid bij mijn linnengoed ? Ik zal misschien eens "kritisch" moeten bekijken hoe ik mijn huisraad behandel, zou de dokter zeggen ...

Zaterdagochtend heb ik nog een straffe stoot meegemaakt ! Terwijl ik naar de winkel ga zie ik en in de Nachtegalenlaan aan de overkant een man lopen op het voetpad. Met één hand duwt hij een "pousette" met een kind in, met de andere hand is hij aan het ... GSM-men ! Allemaal goed en wel maar zoiets moet je niet doen terwijl je de "versnellingsremmende" bocht in gaat, waar veel wagens met twee wielen op het voetpad rijden omdat het er zo smal is. Natuurlijk kon hij met één hand de pousette niet onder controle houden en natuurlijk reed hij die dus galant de straat op ! Gelukkig voor kind en poussette kwam er net geen wagen de bocht in gezwierd. 't Zal wel een héél belangrijke oproep geweest zijn, hé meneer ... ?

En Tante Wiske's tweede kadertje is nu ook af ! Ik heb even serieus moeten pleiten want ik vind het nogal gevaarlijk om een kadertje naar Engeland te versturen. In welke toestand (m.a.w. in hoeveel stukjes) zal dat daar toekomen ? Maar ... ik heb het debat verloren ... Vanmiddag ga ik het werkje laten goedkeuren en dan begint de grote inpak. Een geluk dat ik nogal veel bubbeltjes-plastic in huis heb !

Dit weekend heb ik weer wreed in de tuin gewerkt. Ik heb mij bij Botanica eens goed laten gaan zodat er nu rond mijn huisje, in bloembakken en -potten, allerlei kleurige bloemetjes prijken. Het gras is ook gekortwiekt en doordat den Bruno vorig jaar mijn sering weggedaan heeft, kreeg ik nu plots het schitterend idee om op die plaats een zonneterrasje te maken ! Zit ik alleen nog met de vraag : hoe krijg ik een plankier van anderhalve meter bij anderhalve meter tot in de Coige ?

Zucht ... ! Iemand enig idee hoe ik die schitterende gedachten van mij een beetje kan intomen ???