vrijdag, januari 17, 2003

Voor uw informatie : het heeft geen zin meer nog naar de Makro te gaan want ... hij is LEEG ... !!!

Jawel, Lieve en ik (vooral ik) hebben er gisteren namelijk alles opgekocht. Tot mijn verdediging kan ik aanbrengen dat ik voor bijna 200 Euro "nuttige" dingen (van "moetes", dus) gekocht heb en slechts voor 30 Euro "therapeutische" spulletjes. Zoals daar zijn :

- een Tweetie nachthemd ("Waking up early never hurt anybirdy")
- scoobidoo's (memories !)
- weer maar eens 6 theelichthouders (ja, ik heb ze al kunnen zetten, maar nu heb ik écht écht ECHT waar GEEN plaats meer om nog prulletjes te zetten in de living !)
- speeltjes voor Noélys (die ik eerst zelf ga uitproberen, natuurlijk)

Ander probleem voor hamster-Meut die niets kan weggooien : ik heb nu nieuwe dekbedovertrekken met bijpassende kussenslopen. Dit houdt echter in dat ik mij van de versleten hoezen moet ontdoen ... Gelukkig herinnerde ik mij dat ik in de logeerkamer nog heel veel lege kasten heb. Pijnlijk probleem op een vlotte manier opgelost, dus ...

Boek 10 van Het Rad des Tijds is nu eindelijk uit in het engels. Dat heb ik kunnen zien bij Amazon. Maar in het vlaams is het nog nergens te vinden. Ook niet in de Makro ! Kleine teleurstelling ... Nog maar even wachten dus, want in het engels begin ik er niet aan : het is in het nederlands al moeilijk genoeg met al die Trollocks, Myrdraal, Angrealen, Amyrlin en Aja's ...

En nu ga ik eens even nakijken of ik in een zonevreemd huis woon of niet, zie. Ik weet het, er is een infoavond geweest in de gemeente. En daar ben ik niet naartoe geweest ! Ik heb nu de informatie erover eens herlezen in het infoboekje van de gemeente ... Ik versta er nog altijd niets van ! Ik denk dat ik maar eens gewoon tot op het gemeentehuis zal gaan en het daar zal vragen ...

Waarmee we komen bij de STATISTIEKEN ! Ah jaaaa .... ! Want ik moet ook nieuwe stickers voor mijn vuilniszakken gaan halen op het gemeentehuis. Eergisteren heb ik de laatste opgebruikt. In januari 2002 werd de vuilniszakkenstickerprijs verhoogd. Ik had nog 7 oude stickers, die ik aangevuld heb met "bijkomende" klevers. En hier is dan de statistiek : ik zet zes vuilniszakken buiten op 1 jaar ! Eén zak om de twee maanden ... Kan kloppen. Da's dan een reuze(n?)zak die ik met één pinkje kan opheffen want ik heb eigenlijk alleen plastic als restafval.

Met al de rest van mijn afval kan ik terecht in het containerpark. Wat ik ook eens dringend zou moeten doen want de garage ... ekskuzeer ... de multi-functionele bergruimte, begint een beetje uit te puilen. En dank zij de handige vijfrittenkaart voor het containerpark, heb ik nog een statistiekje : vorig jaar ben ik drie keer naar het containerpark geweest. Kan ook weer kloppen : gemiddeld ga ik vier keer naar het containerpark maar in december was het te koud ...

Nog een prettige dag verder !

woensdag, januari 15, 2003

Aan IEDEREEN : mijn ALLERBESTE WENSEN voor het Nieuwe Jaar !!!

't Is toch nog niet te laat om mijn beste wensen aan te bieden, hé ? Vorige week belde mij een 'Ollander en die vroeg of hij mij nog wel zijn beste wensen mocht aanbieden. Het zit namelijk zo : als je in Nederland één week na Nieuwjaar nog "Beste Wensen" zegt, vinden ze dat daar héél raar ... ! Maar ik vind dat ik iedereen het beste kan wensen, zolang het jaar duurt !

Daar mijn zusje liet doorschemeren dat ik al sinds Kerstmis niets meer geschreven had, dacht ik zo bij mijn eigen zelve : wat zou ik eens kunnen vertellen ? ...

Wel, wat moet ik nu weer vaststellen ? Het is het seizoen van de "deur-spinnen" ! Gisteren kom ik thuis en binnen, aan de keukendeur, hangt een spin. Dood, weliswaar, maar ze hing daar toch maar ... Het feit dat die spin daar komen sterven was, overtuigt mij ervan dat het een échte deur-spin moet zijn. Een beetje later kom ik in de living en wat zit daar op de deur ? Juist : een (deur-) spin ! Ik vraag mij af wat er zo spin-aantrekkelijk is aan mijn deuren ... ?

Vorige week ging ik, op blote voeten en zonder bril aan, 's ochtends naar boven om mijn kleren aan te trekken. Ik gooi mijn huis T-shirt op bed en ik zie iets bewegen, op een grote witte plek van de dekbedovertrek ! Ik steek mijn neus er wat dichterbij (gevaarlijk avontuurlijk, niet ?) en wat zien ik ? Een spin ! Geen dikke vette maar wel een tamelijke grote. Ah jaaaaaa ! Anders had ik ze zonder bril niet kunnen zien. Ze komt naar mij toe gelopen. Ik cross naar de andere kant van het bed om een zakdoekje te pakken. Maar tegen dat ik, met zakdoekje, aan die ene kant van het bed terug ben is de spin verdwenen ! Daar sta ik dan : "ergens" zit er een spin op mij te loeren, misschien zit ze al wel op de vloer en ... ik heb niets aan mijn voeten ! Natuurlijk heb ik het ganse bed afgehaald, wat dacht je ? Dat ik die avond in bed zou kruipen, wetende dat daar ergens een spin zit ? Dan ken je Meutje nog niet ! ... Ik heb ze gevonden, jawel ! En ... ze is gesneuveld ... ja hoor ! Reglement is reglement : waar Meutjes slapen, horen geen spinnen te zitten !

Verder is er niet veel nieuws van het thuisfront. Met die vrieskou heb ik in de tuin eten gestrooid voor de vogeltjes ... waarmee ik waarschijnlijk ook zorg voor de dagelijkse kost van het namaak-Broske dat mij regelmatig een bezoek brengt. Zondag trok ik het gordijn open en daar stond hij, op het terras, naar mij te kijken, zo met een blik van "Wat doe jij daar binnen ?". Ik heb hem gezegd dat hij geen vogeltjes mag pakken maar of hij zich daar veel van zal aantrekken ... ?

Enfin, door dat eten op de voederplank, wemelt het in mijn tuin weer van gevederde vriendjes : roodborstjes, meesjes, mussen ... zelfs de duiven halen weer halsbrekende toeren uit om in dat kleine vogelhuisje te komen. 't Is geen zicht, zo een dikke duif die er eerst niet in geraakt en er daarna weer niet uit geraakt. Er wordt nogal wat afgefladderd bij hun pogingen om op de voederplank te landen en er daarna weer van op te stijgen. Wreed sterke vleugels moeten die daar van krijgen, als je het mij vraagt !

Vannacht heb ik weer een fantastische droom gehad ! Ik zal eens zien of ik hem nog kan opschrijven. Ik ben wakker geworden met een kloppend hart. Ik hoor het u al zeggen : "Goed voor u, dat uw hart nog klopte." Maar 't was toch maar raar, hoor ! Spijtig genoeg was ik niet wakker genoeg (en het was te koud), om potlood en papier te pakken en mijn droom dadelijk op te schrijven. Daardoor ben ik er nu veel van kwijt. Maar 'k ga toch nog eens proberen ... Neen, ik schrijf hem niet hier op ! Ik voeg hem gewoon toe aan mijn dromenverzameling (al 13 A4's vol !). En die hoop ik ooit eens op de Sofa te zetten ...

Waar je trouwens Tarzan's Treehouse van Maarten kan gaan bewonderen, met een verhaaltje van Meutje erbij ...
Oh ja : Walter stuurde mij al een mail : "'t Was een krokodil, slimmeke ... !" Terwijl ik er een achter- achternichtje van Nessie van gemaakt had ... Dat heb je met die dichterlijke vrijheid, niet ?