woensdag, juli 25, 2001

Vannacht niet veel ogen dichtgedaan ... Neen, het was niet de reiskoorts die mij te pakken had ! Die overvalt mij alleen overdag : zal ik dit nog in de valies steken ? MOET ik dat echt meenemen ? Kan ik er 't dees misschien nog uithalen ? ... Zo'n stress, jongens ! Hoe is dat toch mogelijk ?
Maar vannacht was het mijn huismug die redelijk vervelend deed. Ofwel is ze van een "verbeterd" ras en is ze immuun voor de uitwasemingen van een anti-mug tabletje, ofwel was ze gewoon stiknijdig vanwege het voor haar irritante Bayvap geurtje en wou ze dat op mij uitwerken. Huisdieren moet je hebben ... !
Ik had de mug eerst ook niet gehoord. Was het een V1 ? Of een V2 ? Welke bommen waren dat weer die je niet hoorde aankomen ? Ne mens vergeet zo gauw, niet ? Ik werd ze pas gewaar nadat ze mij in mijn linkerwang gestoken had. Dat werd dadelijk een pracht van een bult en jeuken, mensen ! Ik dus maar naar beneden, de muggenstift halen. Die zat in mijn medicijntasje en dat zat ... in mijn handbagage, natuurlijk ! Muggenbeet aangestipt en alles weer netjes weggestoken. Ah jaaaaa ! Ik zou zomaar eens zonder muggenstick moeten vertrekken !
Een half uurtje later was ze weer geruisloos genaderd en vond ze toch nog twee onbedekte plekjes op mijn linkerarm om eens flink in te prikken. Meut dan maar weer naar beneden om het hele uitpak-scenario te herhalen. Dit maal nam ik de anti-jeuk stift echter mee naar boven. En wat dacht je ? Muglief zag die stick óók op het nachtkastje liggen, natuurlijk ! En ze heeft zich dus niet meer vertoond zolang het licht nog brandde.
Na nog wat gelezen te hebben, ben ik mug-loos in slaap gevallen. Vanmorgen moest ik wel vaststellen dat ze mij in mijn slaap nog eens in mijn rechterwang en op mijn linkerwijsvinger gestoken had. Ik was er echter niet wakker van geworden : ik was van uitputting totaal van de kaart, waarschijnlijk. Ondertussen steekt de muggenstick netjes weer waar hij hoort : in het medicijntasje, in de handbagage.
En ... voor ik helemaal gek word wil ik NU naar het vliegtuig !!!