zondag, augustus 10, 2008

Ze hebben mij weer liggen gehad ... !

Vanmiddag ging ik, zoals de laatste weken wel vaker gebeurt, zwemmen met Noélysje en haar papa. Mama en Isaac gingen niet mee maar zouden na het zwemmen wel naar Leuven komen en dan ging de familie een stukske eten. En of papa en Noélysje dan met mij konden meerijden naar het zwembad ? Natuurlijk !
In het zwembad was het tamelijk druk. Slecht weer aan zee betekent naar het schijnt meer volk in het zwembad. Noélysje en ik gingen achter mekaar staan en papa ging onder onze benen doorzwemmen. Ik draaide mij om toen hij er door was maar hij zei : Wacht, ik kom nog terug ! En dus draaide ik mij weer om en zwom papa weer onder onze benen door.
Toen werd ik zwaar in de rug geduwd. Ik dacht nog : o.k. 't is wel druk maar moeten ze mij daarom zo hard duwen ? En toen ... hoorde ik de stem van Toon ... ! En dat bracht weer een court-circuit terecht in mijn brein : ik ben in Leuven, hoe kan ik dan Toon horen ?
Plots stonden ze allemaal rond mij te dansen : Meutjesdag ! Meutjesdag ! Meutjesdag ! ... En ja dus, ze hadden mij weer liggen ...
Ik denk dat we meer dan twee uren in het zwembad gezeten hebben. Leuk was dat ! We hebben alles uitgeprobeerd : het ploeterbadje, het plezierbad en we zijn zelfs met zijn allen in het grote zwembad gaan zwemmen !
Daarna gingen we een stukske eten in de Timory. De discussie over voorgerecht of niet was gauw afgelopen toen iemand op het schitterende idee kwam om toch maar liever een nagerecht te nemen. En de ijsjes van de Timory mogen er zijn ! Vraag dat maar aan Peter ...
Vermits het vandaag de laatste dag van Marktrock was, besloten we om ook eens in de stad te gaan rondkijken. Op de Grote Markt hebben we vijf minuutjes gewacht tot de gouden meneer met zijn hamer op de klok sloeg. Op het De Layensplein stond een podium waar de kleinsten lekker op konden rondcrossen. En dan ging het naar de Vismarkt, waar net een optreden bezig was. Leuke, luide muziek ... Ambiance ... En dan een korte maar hevige drasj ! Zo snel mogelijk werden jassen en paraplu's bovengehaald maar het onheil was al geschied : de meesten onder ons waren al kletsnat.
Toen de regen ophield gingen we terug naar de parking. Het meeste nat werd afgedroogd, dikke kussen werden uitgedeeld en iedereen ging moe maar tevreden naar huis.
Ik heb mijn jas en broek in de garage op de draad gehangen, mijn handtas leeggemaakt, alles afgedroogd en dan ben ik onder de douche gekropen. Ik ga heel goed slapen, vannacht !
Het was een heerlijke dag ! Allemaal nog heel hartelijk bedankt voor deze fantastische verrassing !!!