dinsdag, januari 11, 2011

GELUKKIG NIEUWJAAR ALLEMAAL !!!

Ik ben het nieuwe jaar alvast goed begonnen.
Gisteren was het dan zo ver : ze kwamen (eindelijk !) mijn electrische garagepoort installeren. Dat heeft wat voeten in de aarde gehad : besteld begin september, eerste maal plaatsing voorzien in november. Pech, er was een werf uitgelopen en het zou later worden. December werd dan vooropgesteld. Ik een beetje nerveus : met die sneeuw en zo. Maar ook de garagepoortgoden hadden er hun zegje in : er waren enkele plaatsers ziek. Uiteindelijk werd mij 10 januari beloofd. En jawel, gisteren om iets voor 8 uur, toen ik net mijn wagen ijsvrij aan 't maken was om hem op de straat te kunnen zetten, stopte het camionetje van Moeys voor de deur (neen Zus, het lijkt in niets op dat camionetje van uw buur ;-) ). De takken van mijn bomen hingen wat in de weg, dus de man moest zijn auto op straat laten staan. Maar die jonge gast zag daar geen probleem in. Om 20 na 8 had ik het meeste uit de garage naar het terras versleept. Man, man, man ... zoveel rommel een mens door de jaren heen kan verzamelen ...
En toen is de garagepoortman er aan begonnen. 't Was berekoud dus heb ik hem de ganse tijd flink van koffie voorzien. Op de middag was de poort geïnstalleerd en kreeg ik een demonstratie van de werking. Knopje indrukken : poort open, knopje indrukken : poort dicht. De man zou dan gaan eten en daarna terugkomen om alles met siliconen op te spuiten.
Om een lang verhaal kort te houden : om drie uur 's namiddags had ik alles weer netjes opgestapeld in de garage, met de plechtige belofte aan mezelf om nu echt eens werk te maken van een grondige "opkuis". De man had mij ook gezegd om de poort zeker nog tot 's avonds niet helemaal dicht te doen. De siliconen moesten nog even uitdrogen. Hij toonde mij hoe ik de poort nét op het laatste nippertje kon stilzetten, zodat de bovenkant niet helemaal tegen de siliconen drukte. Na veel vijven en zessen is mij dat gelukt (ik stopte altijd te vroeg of te laat - amaai, dat moteurke heeft al serieus mogen draaien ...) en ik heb de poort dan maar de ganse nacht op een spleetje gelaten. Vanmorgen zag het geheel er prachtig uit en de poort is nu fatsoenlijk dicht. En ikke blij, blij, blij !

In december had ik "Walk & Talk 0" besteld bij Telenet : geen abonnementskosten en je gesprekken worden bij op je factuur gezet. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken of je nog genoeg krediet hebt en, in mijn geval, of je krediet niet gaat vervallen. Vorige week had ik activering gevraagd, met nummerbehoud, op 11 januari. Ah jaaaa, ik wou niet meemaken dat mijn telefoon op 10 januari - dag van de poort ! - ergens tussen twee werelden zou zweven. Ik herinner mij nog van op kantoor hoe pijnlijk zo een overschakeling van de ene naar de andere provider kon verlopen.
Maar de technologie heeft ondertussen niet stilgezeten, natuurlijk. Vanmorgen om 7 uur kreeg ik een SMS : mijn netwerk zou binnen de twee uren uitvallen. Dan was het tijd om mijn nieuw simmeke in de telefoon te steken. Toen ik om half tien weer wakker werd (lekker uitgeslapen, vandaag !) had ik inderdaad geen netwerk meer. Nieuw simmeke in de telefoon gezet, PIN code ingebracht et voilà : Meutje belt nu over Telenet !

Een nieuw jaar, een nieuwe Meut ? Dat moeten we nog afwachten ...
:-D