vrijdag, september 07, 2001

Fast food normen voor De Post ?
De postbodes moeten efficïënter gaan werken. Hiertoe werden 43 "handelingen" ontleed. In het vervolg mag de postbode bijvoorbeeld 10 seconden per brief besteden. Een pensioen uitreiken mag 5 minuten en 36 seconden duren. Er wordt ook verschil gemaakt tussen de postbodes te voet en de "bereden" postbodes (nogal wiedes !) ... Toen ik dit vanmorgen op de radio hoorde moest ik even denken aan de Quick. In hun Drive-Through worden de bestellingen ook gechronometreerd.
Mijn collega stelde vast dat de postbode in 't vervolg dus "zijn zak vlugger zal moeten leegmaken". En - vrije associatie - toen vroegen wij ons af of de handeling "the postman always rings twice" ook op het lijstje zou staan.
Verder, wat te doen met de deurbellen die de volledige Big-Ben tune spelen ? Werd daar rekening mee gehouden ?
Maar ik maak mij nog een veel ernstiger bedenking : staat de handeling "zoeken op mijn lijstje hoelang een bepaalde handeling mag duren" ook op het lijstje van de postbode ? En zo ja, hoe veel tijd zou hij daarvoor krijgen ?

donderdag, september 06, 2001

KAN DIT ?
De grote baas en een collega stonden aan mijn bureau te discussiëren over het dadelijk deleten van emails of ze eerst in de trash zetten en 's avonds "de vuilbak leegmaken". De collega ging mij tonen hoe ik dat in mijn mail kon regelen (BTW : dat gaat niet automatisch. Ofwel "delete" ge en is de mail dadelijk helemaal "weg", ofwel trekt ge de boodschap in de trash en maakt ge inderdaad 's avonds uw vuilbak leeg). Ondertussen krijg ik telefoon voor "mijn" baas. Die zit niet in zijn bureau dus ga ik hem even zoeken. Als ik terug aan mijn bureau kom zit de grote baas op mijn stoel en is hij een attachment van een van mijn mails aan 't bekijken. Terwijl ik weg was, was er een mail binnengekomen van een ex-collega (die hier niet al te "proper" weggegaan is) en de grote baas dacht : "Ah, een mail van M. ! Die stuurt gewoonlijk toffe moppekes. Ik zal eens kijken."
... ? ...
Ja, ekskuseer ... ik was - en "ben" nog altijd - sprakeloos ... Niet alleen door WAT er gebeurde maar vooral door de ... stommigheid ? lompigheid ? idiotie ? schaamteloosheid ? (lef is het niet want hij beseft gewoon niet wat hij aan het doen was) ... waarmee dit gebeurde.
Jongens, jongens ! In wat voor een boîte werk ik hier eigenlijk ?
's Avonds bij het slapengaan,
Kijk ik 24 schaapjes aan :
8 aan mijn linkerkant,
8 aan mijn rechterkant,
4 op de ene schuif,
4 op de and're schuif.
Voor mijn slaap'rige oogjes
Springen ze rond in boogjes.

Soms borrelt er zo spontaan een gedichtje in mij op. Dit was er eentje van gisterenavond. Deze morgen had ik er ook een, maar dat was even spontaan weer weggeborreld tegen dat ik beneden aan de trap was ...