vrijdag, oktober 11, 2002

Bààààààààààààààlen ...

We hebben onze hotelgegevens voor volgende week gekregen. In plaats van in het Thames Riviera hotel (op slechts 1 kilometertje van de kantoren !), zetten ze ons in het Thames hotel :-(

Behalve ... onze twee italiaanse collega's. Die mogen naar de Holiday Inn ! (wie herkent die nog ?)

... Och, zeg ik maar zo, als we maar op reis zijn, hé ? ...



donderdag, oktober 10, 2002

Ooooooooo ... ! Zo'n lieve !

Vanmorgen reed ik achter de bus. In de Nachtegalenstraat stopte de bus aan zijn halte en ik wou er voorbij. Maar wat stond daar, in het midden van de andere weghelft, met zijn gatteke naar mij toe ? Een spierwit jong poesje ... ! Ik ben maar wat blijven staan, naast de bus, in het midden van de straat. En de auto's achter mij moesten ook maar wat wachten. Maar poes was er precies niet met haar gedachten bij : ze stond daar maar te koekeloeren en met de staart te zwaaien. Dan heb ik eventjes geclaxoneerd. Poes keek om, liep op haar gemakske naar de stoep en verdween "huppel, wuppel, fluppel" in de graskant ... 't Was toch zooooooo een lieve ... ! ... Zucht ... !

En waar dat toch allemaal niet goed voor is, zo technisch werkloos zijn. Ik heb een nieuwe tekening van Maarten toegevoegd aan de SOFA . En in de vakantieverhalen, heb ik er ook de pompoenenfoto's bijgezet ! Met dank aan onze Webmastster voor het inscannen en ook ... Dank u, baas ... !

Nu kan ik nog wat uitrusten, ik moet ervan profiteren. Want als alles meeslaagt (probably, hopefully, maybe, if everything goes as planned ... !), dan zal ik vanaf 21 oktober niet meer weten waar mijn hoofd staat ! (En 't is dan te hopen dat ik mijn huisje ook nog eens terugvind, af en toe ...) Ja, ja, Meut gaat volgende week nog maar eens op reis : drie daagjes over het kleine water. Iedereen heeft er een goed oog in (iedereen heeft er hier ALTIJD een goed oog in !). Dus, na die training gaan we er vollen bak tegenaan !!!

Ik heb zopas nog wat "gekletscht" mit meine Deutsche Kollege Andrea. Ze ziet het niet meer zitten : wéér op kursus, wéér zoveel tijd verliezen, zal het systeem nù dan werken ? Ik heb haar kunnen overtuigen dat ze zich minder zorgen moet maken en zoals ik alleen maar denken "Wir gehen nach England ! Wir gehen nach England !"



woensdag, oktober 09, 2002

Deze namiddag komen onze Cubanen thuis ! Dat ze maar snel een vertelavond organizeren want ik kan niet wachten om al hun spannende tornado verhalen te horen ... !!!

Maandagmiddag ben ik - technisch werkloos zijnde - maar naar huis gegaan. Ik ben met mijn valling in bed gekropen en rond vijf uur wakker geworden omdat ik lichtelijk aan het stikken was : mijn verkoudheid is op mijn neus geslagen ! Niet plezant maar ik heb toch eventjes "Joepie !" gedacht : nu weet ik tenminste wat ik er tegen kan innemen !

Na weer wat verwarde koortstoestanden, ben ik dinsdag rond tien uur opgestaan. Het ging niet echt goed maar ik moest en zou mijn nieuwe matras gaan bestellen ! In mijn huisje is het momenteel overal tamelijk warm : zeker 23 graden ! Toch stond ik dinsdagmorgen te bibberen in de badkamer. Ik ben dan maar een half uurtje in een warm bad gaan liggen. Iets of wat bij mijn positieven ben ik daarna neuspillekes en hoestsiroop gaan halen bij de apotheker en trok ik naar de Oudstrijderslaan om met mijn zusje op winkeltocht te gaan.

Ondanks mijn verstopte neus, heeft de vol-au-vent bij "de mannen" mij gesmaakt. Daarna werd ik geïntroduceerd bij Sit & Sleep op de ring in Leuven. Awel, ik moet zeggen : ze kennen daar hunne stiel ! Ze hebben ons daar heel goed uitgelegd hoe belangrijk het is om correct te slapen. Ne mens wéét dat allemaal wel maar 't is toch goed om dat nog eens allemaal te horen. En ik kreeg natuurlijk in mijn oren : met of zonder goei matras, op uw buik slapen is GEEN GOED IDEE !!! Zucht ! Moet deze oude vos nog haar streken afleren ...

Met een bestelbon voor de nieuwe matras (met bijpassend hoofdkussen) op zak, trokken we daarna naar de Makro. We hebben onze manieren gehouden, mede door het feit dat in de late namiddag de koorts weer een beetje toesloeg. En dan hadden ze ook nog geen koffie in de Makro Resto-Tent ! Daar ging onze oliebol ! Maar dat hebben we goed gemaakt met een koffietje in de Snooker.

Ik was echter blij toen ik 's avonds weer thuis was en mij kon volproppen met pilletjes, tabletjes en siroopjes. En ik heb een redelijk rustige nacht doorgebracht, dank u wel. Weliswaar nog op mijn bultige matras maar, het vooruitzicht dat ik binnen maximum 4 weken als een prinsesje zal slapen, maakte dat ik toch mooie dromen had ...

Ik zit er nu weer wat woezie bij maar dat vind ik uitstekend : zo maak ik mij niet te veel zorgen om de "nieuwe-applicatie-soap" die hier maar blijft voortduren. Deze namiddag, om 15.00 GDT (Greenwich Daylight saving Time ???) gaan ze ons nog eens haarfijn uitleggen hoever het nu staat met het geval. Oh boy !

Ik zal eens wat in het zwangerschapsdagboek gaan lezen, zie ... Dat lijkt mij veel aangenamer !

maandag, oktober 07, 2002

Allez, zelle ! Ik ben eens onder de mensen geweest dit weekend ...

Zaterdag moest ik om 8 uur met mijn benen in Kortenberg zijn. Daarna ben ik naar Colruyt geweest en ook nog naar Delhaize. Zo, dacht ik, dinsdag nog even naar de Makro en ik kan weer voor een tijdje voort.

Het voordeel van alles zo vroeg op de ochtend te plannen is dat ik om half elf al weer thuis was. Tijd genoeg om nog 't een en 't ander te doen dus. Ik wou mijn haag beginnen knippen maar helaas wou het op dat moment ook net beginnen regenen. Niet getreurd, er stond nog een afwas dus ik kon mij bezig houden. Ik had het nogal warm maar dat leek mij niet abnormaal, zo met mijn handen in dat heet water. Ondertussen was het opgehouden met regenen en kon ik de hagen een laatste scheerbeurt geven voor de winter. Dat verliep ook zonder noemenswaardige problemen. Er was alleen een buitenlander die wou weten of hij langs de Coige ook naar Brussel kon gaan. Langs Tervuren of langs Sterrebeek, vroeg hij. Hij had namelijk platen met "Sterrebeek" zien staan. Waarom kwam die mij dat vragen ? Als hij het toch al wist ? Ik heb alleen maar "ja" gezegd en hij is verder gereden ...

Om twee uur, de hagen waren kaal en de oprit schoongeborsteld, voelde ik mij een beetje flauwkes. Ik dacht, ik zal maar een beetje gaan liggen. Ah jaaaa, zo vroeg opgestaan en al zo flink gewerkt !

Om vijf uur werd ik wakker en mijn keel zat dicht. Alarm ! Hier moest dringend iets ondernomen worden ! Ik heb fruit gegeten, een aspro genomen en ben wat blijven rondlopen want mijn rug lag ondertussen ook al aan flarden. Tot zeven uur, dan zag ik niet meer uit mijn ogen. Nog maar een aspro geslikt, een zuigtabletje voor de keel genomen en weer het bed in gekropen.

Om negen uur deed ik mijn ogen open maar ik was liever niet wakker geworden : ik kon niet meer slikken, ik dreef in het zweet en alles zag er troebel uit. Wat kon ik nu nog meer doen ? Allez, nog een asprooke gepakt, wat fruit gegeten, in de keel gespoten en terug onder de wol ...

Vanaf dan is het allemaal nogal verward. Ik ben verschillende keren opgestaan, ik heb aspro's genomen, ik heb liters water gedronken, ik heb zuigtabletjes op mijn tong laten smelten, ik heb in mijn keel gespoten, ik heb fruit gegeten ... Ik weet niet in welke volgorde of hoeveel van dat alles ... Al wat ik weet is, dat het nu maandagmorgen is en dat ik hier op mijn stoel zit. Mijn oren suizen, soms moet ik mijn neus eens snuiten ... Zolang ik maar niet begin te hoesten, is alles nog tamelijk o.k.

Wie heeft mij dit aan de hand gedaan ??? Kon die daar nu niet een beetje mee wachten ? Binnen veertien dagen krijgen we onze griepspuit ...