maandag, januari 10, 2005

Hoelang heb ik mijn wasmachine nu al ? ... Pfoeh ... zeker al een jaar of vijftien !

Op dat machientje staan 16 programma's. Hiervan gebruik ik steeds programma 3 (kookwas), programma 4 (gewone was) en soms eens programma 8 (extra zwieren, als ik teveel in de machine gestopt heb of als ik de filter vergeten reinigen had).

Ondertussen was ik steeds verschillende bloezen en pulls met de hand. Waarom ? Omdat ik nooit oplet wat er op het etiketje staat ! Meestal zie ik het op tijd, voordat ik het kledingstuk in de machine prop. Maar soms zie ik het te laat, als het kledingstuk helemaal naar de botten uit de wasmachine komt ... Ik moet zeggen dat het de laatste tijd veel beter gaat : sinds ik met zusje ga winkelen, wijst zij mij op het etiketje en word ik behoed voor zulke "miskopen".

Maar, zoals gezegd waste ik ondertussen steeds verschillende bloezen en pulls met de hand. Zwaar werk, probeer zoiets maar eens uitgewrongen te krijgen ! Ik moet die kledingstukken dan ook altijd in de garage laten uitlekken vooraleer ik ze in de logeerkamer op het wasrek durf te leggen om verder te drogen.

Welnu, dit weekend had ik weer twee pulls en vier bloezen waarin stond "wolwasprogramma, plat drogen". Ik zag het echt niet zitten om de ganse handwasoperatie weer uit te voeren en kreeg een schitterend idee ! Wat, als ik al die kledingstukken nu toch eens in de wasmachine stak ?

Zogezegd, zogedaan. Ik heb de bloezen en pulls op wolwasprogramma (nummerke 16) gewassen en zo te zien zijn ze er zonder kleerscheuren uitgekomen. Wat meer is, ze lekten niet meer en ik kon ze dus dadelijk boven plat op het droogrek leggen !

Ne mens is nooit te oud om te leren, hé ... !