vrijdag, november 28, 2003

Er zit niet veel geschrijf in, tegenwoordig. 'k Moet mijn verlof opnemen en daardoor heb ik het extra druk als ik toch op kantoor zit ... :-(

Maar als er een nieuw experiment uitgevoerd wordt, ben ik wel de eerste om u op de hoogte te houden ! Allez, experiment ... 't is te zeggen ... Als er een ongelukje gebeurt, kan je daar best altijd de positieve kanten van zoeken, nietwaar ?

Wel, het volgende gebeurde vorig weekend. Ik nam een karton melk uit de voorraad in de garage, het viel uit mijn handen van op 1,70 m naar beneden (zoals al zo dikwijls gebeurd is - zonder verdere gevolgen), deze keer barstte het open en de ganse liter melk werd netjes verdeeld in twee van de vier rubberlaarzen die onder het rek stonden : de linkse laars van het ene paar, de rechtse laars van het andere paar.

Ge ziet het, ik wil zo volledig mogelijke details geven teneinde goede resultaten uit dit "experiment" te kunnen halen !

Eerste bevinding : melk loopt niet weg uit rubber laarzen.

Ik heb de laarzen leeggegoten en ze veelvuldig met water uitgespoeld.

Tweede bevinding : men moet minstens zeven keer spoelen vooraleer elk spoortje melk uit de laarzen verdwenen is.

Dan heb ik een paar laarzen ondersteboven te drogen gezet. Het andere paar heb ik over de handvatten van mijn fietsstuur getrokken, ook om te drogen.

Derde bevinding : in de winter duurt het gemakkelijk een ganse week eer de binnenkant van rubberlaarzen weer droog is.

Tot zover dit nieuwe experiment. Mochten er zich nog andere bevindingen voordoen, dan hou ik u graag op de hoogte.

Maar ik vrees dat het enige échte tastbare feit van dit alles waarschijnlijk zal zijn, dat die heel stoffige hoek van de garage nu eindelijk eens gepoetst werd ...